Gość: scribs Re: zabawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 22:54 "Gdy moi natrętni goście odeszli, ja pomyślałem, że małoletnia oszustka chce mnie oskubać, tak i nie pokwitawszy sie ze mną za pozyczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scribs Re: zabawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 22:56 zapomniałem, G. Casanova "Miłosne Przygody" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinka78 Re: zabawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 23:28 Pod czułym okiem kochającej matki wymachuje zaciśniętymi piąstkami. Frances Mayes "Bella Toskania" Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: zabawa 09.06.05, 00:09 "(Nauka nie zna sumienia, powiadano)." Roland Barthes, "Mitologie" Odpowiedz Link Zgłoś
gummisia Re: zabawa 09.06.05, 00:36 "A zatem wiwat pogrzeby!" Albert Camus "Upadek". Odpowiedz Link Zgłoś
murza.chatus Re: zabawa 09.06.05, 09:23 "Zwycięska wojna z Chinami w latach 1894-95, którą zapoczątkował spór o Koreę, zakończyła się traktatem przyznającym Japonii Tajwan". Ilustrowany Atlas Dziejów Świata, wyd. Focus. Odpowiedz Link Zgłoś
p_rzecinek Re: zabawa 09.06.05, 09:50 Ja na to "W gazetach?" Nick Hornby "Długa droga w dół" Na stronie 123 Było tylko jedno zdanie - rozdział drugi, więc poszłam na następną zapisaną czyli 125. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: zabawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 09:46 Świetna zabawa, gratuluję pomysłu - to niesamowite zobaczyć takie wyrwane zdania i zastanawiać się, w jakim kontekście się pojawiły... a czasem nawet zachwycić się ich pięknem:). W wypadku mojego nie będzie się akurat czym zachwycać; przepraszam :) Język wewnątrz jamy ustnej może przybierać różne położenia, kształt jego powierzchni jest jednak tego rodzaju, iż zawsze wyznaczyć można określone miejsce, w którym środkowa lub tylna jego część jest n a j s i l n i e j w z n i e s i o n a. :) Wiktor Jassem, "Podstawy fonetyki akustycznej" Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunias Re: zabawa 09.06.05, 10:16 "I nagle zobaczył co tak uciszyło Alice" -> Alex Kava, "Łowca dusz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socoow Re: zabawa IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 09.06.05, 12:09 a moze tak nie podawac tytulu i autora a tylko cytat... a inni mogą zgadywac z jakiej ksiazki takie zdanie pochodzi...? np. kto to napisal? "Było to zdjęcie migawkowe, Elza była uchwycona w tańcu wirowym, który chętnie tańczyła w winiarni, spódnica latała jeszcze wokół niej łopocąc draperią, w jaką owinął ją obrót, ręce położyła na tęgich biodrach i z wyprężoną do tyłu szyją patrzyła w bok, smiejąc się; dla kogo był przeznaczony ten uśmiech, nie można było rozpoznać z fotografii." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sergiusz Re: zabawa IP: *.penetrator.com.pl 09.06.05, 12:48 W związku z tym akcje zostały ujęte w bilansie po cenie nabycia. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Re: zabawa 09.06.05, 13:32 Jak wynika z badań, uczelnia oddziałuje na wiele różnych sfer funkcjonowania miasta. Uczelnie i ich otoczenie, pod. red. Barbary Minkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
taki.litwa Re: zabawa 09.06.05, 13:54 akurat czytam bestseller pt. "7 Nawykow Skutecznego Dzialania " Stephena Coveya (na temat tego, co jest w centrum naszego zycia) cytat: "Z centrum skupionego na przyjacielu moze wyrosnac zaleznosc emocjonalna od tej osoby, wzrastajaca spirala konfliktowych potrzeb i w koncu zle stosunki" cos w tym jest... Odpowiedz Link Zgłoś
aawrrr Re: zabawa 09.06.05, 14:07 "Głupia to ona nie była z całą pewnością, ale niewątpliwie lekkomyślna, tak samo jak cała rodzina". Joanna Chmielewska, Autobiografia, tom I - Dzieciństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: zabawa IP: 57.66.48.* 09.06.05, 14:37 W zależności od tego, komu doręcza się pismo rozróżnia się tzw. dostarczenie właściwe oraz tzw. dostarczenie zastępcze. Encyklopedia prawa Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: zabawa 09.06.05, 14:41 "Z markownikiem w ręku czytałem tę wiosnę." Bruno Schulz "Sanatorium pod Klepsydrą" Akurat czytam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: zabawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 20:19 "Bernarda słuchała bez cienia zdziwienia, z uwagą, którą w ciągu dwunastu lat wspólnego złego życia nigdy go nie obdarzyła." G.G. Marquez "O miłości i innych demonach" Odpowiedz Link Zgłoś
jita Re: zabawa 09.06.05, 14:50 Chciałam otworzyć, ale książka nie miała 123 strony, było tylko 114... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
washington_irving Re: zabawa 09.06.05, 15:17 "W przypadku niepewności co do zużycia i czasu dostawy produktów, poziom odnowy zapasu (ROP - reorder point) oblicza się następująco: ROP = zużycie w okresie dostawy+zapas bezpieczeństwa= średni czas dostawy*zużycie na jednostkę czasu +zapas bezpieczeństwa." no cóż, jescze siedzę w pracy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mkw98 nie wiem czy sie nada, bo w obcym jezyku... 09.06.05, 16:03 ale najblizsza :) "L'entreprise était diabolique : si les Juifs pliaient, ils abjuraient publiquement leur foi, s'ils ne pliaient pas, ils étaient convaincus d'invicisme et de lèse-majesté" Odpowiedz Link Zgłoś
narkolepsja taka sobie powieść 09.06.05, 16:13 "Widmar trzymał lewa rękę w kieszeni płaszcza, potem wyjął coś z kieszeni i uchylił kapelusza" Odpowiedz Link Zgłoś
narkolepsja Re: taka sobie powieść 09.06.05, 16:15 Michał Choromański "Zazdrość i medycyna" Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: taka sobie powieść 09.06.05, 22:06 "-Bądź ostrożny, panie-szepnął Hide-Taro mówił nam, że pan Shigeru zupełnie oszalał" Takashi Matsuoka "Chmara wróbli" Odpowiedz Link Zgłoś
agata_s2 Re: zabawa 09.06.05, 16:12 Z uwagi na brak pełnych zdań na stronie 123 najbliżej leżącej książki, zacytuję pkt. 5: "Królestwo Szwecji-spółki ustanowione według prawa szwedzkiego, określane jako "aktiebolag" oraz "forsakringsaktiebolag". (nawet nie pytajcie co to znaczy - też nie wiem. Paragrafy księgowego nr 2/2005 Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: zabawa 09.06.05, 17:41 "W Rzymie papież poczynił wielkie starania o renowację rzymskich kościołów, zwłaszcza kościoła na Lateranie i bazyliki św. Piotra." "Leksykon papieży" Wydawnictwo "Znak" Kraków 1990 Odpowiedz Link Zgłoś
mona75 Re: zabawa 09.06.05, 17:49 "Mężczyzna zachowujący się jak przywódca oglądał talizman kilka dobrych minut, okazując przy tym wielki szacunek i podziw, po czy podjął swój wywód, tym razem zwracając się do wojowników, którzy podchodzili kolejno, żeby dotknąć amuletu". Isabel Allende, "Miasto Bestii" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezaria Re: zabawa IP: *.ip.krzyki.e-wro.net.pl 09.06.05, 18:32 "Żeby dostać się do środka, trzeba było zejść w dół po siedmiu słabo oświetlonych stopniach." Sylvia Plath, "Szklany klosz". Odpowiedz Link Zgłoś
ash3 Re: zabawa 09.06.05, 18:45 "Nie tyle narzędziem komunikacji między ludźmi, ile drogą, na której reprezentacja niechybnie spotka się z refleksją". Wyrwane z kontekstu - ciekawe, czy ktoś domyśla się, o czym tu mowa?;-) "Słowa i rzeczy", M. Foucault Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: zabawa 09.06.05, 22:09 Malarstwo? Ciekawe, napisz, prosze, o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
ash3 Re: zabawa 10.06.05, 19:36 Ok, dwa zdania wczesniej: "W zależności od punktu widzenia, z którego się nań patrzy, jest on i zanalizowaną już reprezentacją, i refleksją w stanie dzikim. A naprawdę - konkretnym związkiem reprezentacji z refleksją". Czy już sie domyslasz? Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: zabawa 09.06.05, 19:30 "Na zapytanie: 'kto?!' Stefan Iwanowski, stojący na stopniu, coś tam odkrzyknął i machnął ręką w tragicznym geście." "Skrzydlate wspomnienia" Witold Rychter Odpowiedz Link Zgłoś
aevert Re: zabawa 09.06.05, 20:04 'Co prawda stare radio nie przedstawiało prawie żadnej wartości, czego przed chwilą dowiedliśmy, lecz póki działało, mogło stanowić dla bandytów niewątpliwą atrakcję, tym bardziej że oprócz pistoletu mogli mieć i inne, użyteczne przedmioty, w tym również baterie.' Jose Saramago 'Miasto Ślepców' ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pilulka Re: zabawa 09.06.05, 20:04 -Może mi pani powiedzieć, czy ten młody człowiek na zdjęciu to Julian Carax? C.R Zafon "Cień wiatru" Już kończę tą ksiązkę, a szkoda, chciałabym byc dopiero na tej 123 stronie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kalipso5 Re: zabawa 09.06.05, 20:42 "Dla każdej omawianej w >Wykładach o literaturze< powieści Nabokov rysuje dokładne plany". Zygmunt Kałużyński, "Pamiętnik Orchidei" Odpowiedz Link Zgłoś
nefer1 Re: zabawa 09.06.05, 20:50 "Maria Rickl wysłuchała wszystkiego, a potem oćwiczyła syna kijem" Magda Szabo- "Staroświecka historia" Odpowiedz Link Zgłoś
makusia_p Re: zabawa 09.06.05, 21:56 "Spakowała się w trzy walizki, kolekcję widokówek wysłała w darze do sanatorium imienia Mahatmy Gandhiego i pojechała na uniwersytet do Tel Awiwu studiować literaturę z młodszymi o dziesięć lat koleżankami". Amos Oz "Nie mów noc" pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi 81 Re: zabawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 22:05 "I have some misgivings but in the main I'm not unhappy I came here" Grammar and vocabulary for Cambridge advanced and proficiency (Side and Wellman) (stukam do egzminu) :):) Odpowiedz Link Zgłoś