IP: *.gjpoland.com.pl / 172.16.17.* 07.08.02, 12:43
W zwiazku z niedawnym artykulem w Wysokich Obcasach zastanawiam sie cz ktos czyta Anais?
Ja "zakochalam sie" w niej po filmie "Henry i June" i od tego czasu jestem stala czytelniczka jej dziennikow.
Jest to niejako podazanie tropem Henrego Millera i jego sugestii, ze nalezy czytac autorow ktorzy inspirowali twoich ulubionych
pisarzy.
Wiec cztam Anais! Ktos jeszcze?
Obserwuj wątek
    • amelia25 Re: Anais Nin 07.08.02, 14:25
      Powiem tak - zwykłam była czytać. Podobnie jak u Ciebie zaczęło się od "Henry i
      June", ktora mnie bardzo zachwyciła i którą czytałam parę dobrych razy. No
      dobra przez jakiś czas była to moja ulubiona książka. Nie napiszę, że prowadzę
      życie równie ekstremalne co Anais ale parę zdań dotyczących ludzi z zwłaszcza
      relacji męsko- damskich mogłabym nazwać swoimi. Potem Kazirodztwo - trochę
      gorzej - raczej nie ze względu na objętośc - tylko opisy zainteresowań
      horoskopami - jakoś mnie to strasznie nudziło. Ale ogólnie oprócz tego to jak
      wcześniej: Anais ma wyostrzone spojrzenie na ludzi, opisuje ich dokładnie nie
      unikając nawet w stosunku do przyjaciół czy kochanków prawdy czasem bolesnej
      jednak to pełne spojrzenie nie przeszkadza jej ich kochać, wydaje się że ta
      miłośc czy też przyjaźń nie są też kompromisem po prostu bierze ich jakimi są.
      Tyle dzienników, z prozy to tylko "Małe ptaszki" ale to moim zdaniem niczym nie
      wyróżniające się opowiadania erotyczne.
      Artykułu w Obcasach jeszcze nie czytałam ale jestem ciekawa....
      Przeczytam
      Pzdr
      • Gość: Niech Re: Anais Nin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 17:43
        Czytalem Henry i June (na filmie wytrzymalem godzinke), Male ptaszki i cos
        jeszcze z jej erotycznej produkcji. Wszytko to po zachetach Millera. Jestem
        okrutnie rozczarowany. Zabawniej jest czytac o niej niz ja. Jest nudna i
        infantylna. Nie znam Dziennikow - ale za bardzo sie rozczarowalem by po nie
        siegac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka