Dodaj do ulubionych

nowe kolekcje GW

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 21:12
We wrześniu uruchomi dwa nowe projekty wydawnicze. Wraz z "Gazetą" czytelnicy
będą mogli kupić cykl przewodników "Podróże marzeń" oraz bajki dla dzieci.
Kolejne odcinki będą ukazywały się co dwa tygodnie.

Czy bajki chwycą?

Obserwuj wątek
    • Gość: jaija Re: nowe kolekcje GW IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.08.05, 00:12
      BAŚNIE - jeśli wydadzą, w dobrym wyborze i przekładzie, sama kupię. Ale ile
      tego dadzą? Andersena już teraz dadzą, braci Grimm pewnie okroją z
      drastyczności, a reszta?
      Ale, jeśli dobre tytuły będą, czemu nie?
      A przewodniki? Dobra rzecz.
    • avalon111 Re: nowe kolekcje GW 06.08.05, 16:47
      Gość portalu: raf napisał(a):

> We wrześniu uruchomi dwa nowe projekty wydawnicze. Wraz z "Gazetą" czytelnicy
      > będą mogli kupić cykl przewodników "Podróże marzeń" oraz bajki dla dzieci.
      > Kolejne odcinki będą ukazywały się co dwa tygodnie.
      >
      > Czy bajki chwycą?
      Raf, chyba zakładasz post na każdą kolekcję GW;-)
      No cóż...jeśli cena będzie akratcyjna to chwycą...chociaż hmm...w basniach
      ważna jest szata graficzna...a do tej pory gazeta nie przykładała sie do tego.
      Okazuje się, że faktycznie cenę książęk w dużej mierze "nabijają" hurotownie i
      inni pośrednicy, gazeta rozprawadzając po własnej sieci zarobiła to nie ma się
      co dziwić, że idzie za ciosem;-). Może z czasem ksiązki staną się głównym
      programem wydawniczym GW;-).
      • Gość: raf Re: nowe kolekcje GW --- DO avalon111 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 18:49
        avalon111 napisała:
        > Raf, chyba zakładasz post na każdą kolekcję GW;-)

Seria książek to pewne wydarzenie, a zatem nadaje się to do napisania na forum.
        A jeśli ma się takie informacje to powinienem się nimi podzielić, a nie
        skrywać. Tym bardziej ze na stronie GW nic nie mogłem znaleźć o tych
        kolekcjach.
        • avalon111 Re: nowe kolekcje GW --- DO avalon111 07.08.05, 18:38
          > Seria książek to pewne wydarzenie, a zatem nadaje się to do napisania na
          forum.
          >
          > A jeśli ma się takie informacje to powinienem się nimi podzielić, a nie
          > skrywać. Tym bardziej ze na stronie GW nic nie mogłem znaleźć o tych
          > kolekcjach.

Ależ z mojej strony to absolutnie nie był wyrzut:-), raczej żart...ale może
          niezbyt fortunny;-) Jeśli poczułeś się urażony wielkie "sorki":-).

Pozdrawiam

• kubissimo Re: nowe kolekcje GW 06.08.05, 20:03
        najwyrazniej raf pracuje na Chelmskiej ;)
        • kubissimo Re: nowe kolekcje GW 06.08.05, 20:04
          tzn. na Czerskiej
          za duzo ulic na C w tej okolicy ;)
          • Gość: raf Re: nowe kolekcje GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 21:40
            słusznie, jest jeszcze Cybulskiego i Czerniakowska, ale z chełmskiej do
            czerskiej to nawet nie "kawałek"
            • kubissimo Re: nowe kolekcje GW 07.08.05, 22:06
              zreszta jezeli sie nie myle, to kawalek Gazety jest z drugiej strony Chelmskiej
              nie wiem tylko, czy adresowo nadal podlega pod Czerska, czy pod Chelmska
              • Gość: filipinka Re: nowe kolekcje GW IP: 172.28.252.* 07.08.05, 22:09
                to jest Bobrowiecka
              • Gość: raf Re: nowe kolekcje GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 22:22
                adresowo to jest
                ul. czerska 8/10
                00-732 Warszawa

Co by wam tu jeszcze powiedziec moze to ze "Podróże marzeń", czyli przewodniki
                po najciekawszych miejscach świata, bedą do kupienia z "Gazeta Wyborczą", a
                bajki dla dzieci, będą do nabycia w punktach sprzedaży co dwa tygodnie.

A na szczegóły Agora zaprasza na drugi tydzień września (8 września) na
                spotkanie prasowe poświęcone temu tematowi. W siedzibie na czerskiej
                • zaba_pelagia Re: nowe kolekcje GW 07.08.05, 22:27
                  och, doprawdy?

www.agora.pl/agora_pl/1,66905,2854771.html
        • avalon111 Re: nowe kolekcje GW 07.08.05, 18:40
          kubissimo napisał:

> najwyrazniej raf pracuje na Chelmskiej ;)

A może to raf jest decydujący o seriach wydawniczych GW;-)
          W takim razie mam pomysł: dawajmy tutaj swoje propozycje, może któraś chwyci;-)
          Pozdrawiam
          • Gość: raf Re: nowe kolekcje GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 22:53
            avalon111 napisała:

> kubissimo napisał:
            > > najwyrazniej raf pracuje na Chelmskiej ;)

> A może to raf jest decydujący o seriach wydawniczych GW;-)

Drobna korekta. Nie pracuje na Czerskiej, powiem więcej, nigdy nie byłem w
            Warszawie. Jestem studentem z Wrocławia, interesuje się nie tylko ksiązkami ale
            tez i mediami dzieki czemu czytam komunikaty prasowe (w ostatniej piątkowej
            było napisane o tych nowych kolekcjach). A z GW łączy mnie tylko to ze od czasu
            do czasu ją kupie.
            • kubissimo Re: nowe kolekcje GW 08.08.05, 00:55
              1. to skad wiesz np. o ulicy Cybulskiego, a? ;)
              nawet ja, rasowy Warsiawiak nie skojarzylem, ze to tuz obok

2. a jezeli nawet, to jak mozna nie byc nigdy w Warszawie?
              byles chory, jak byla szkolna wycieczka? ;)
              • Gość: raf Re: nowe kolekcje GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 10:00
                Po pierwsze w Internecie jest wszystko, nawet plan miasta na stronie
                www.um.warszawa.pl a nawet zdjęcia, każdej ulicy

maps.google.com/maps?q=warszawa,poland&ll=52.202794,21.046897&spn=0.003529,0.007318&t=k&hl=en

Po drugie jakoś nie było u mnie w szkole wycieczki do Warszawy, były do
                Krakowa, w góry (Karpaty), nawet Praga, ale do Warszawy jakoś nikt nie
                ciągnął
                • kubissimo Re: nowe kolekcje GW 08.08.05, 12:06
                  wiem, ze wszystko jest w sieci, niemniej pierwszy raz spotykam sie z kims, kto
                  sledzi plany miast, w ktorych nie byl. hmmm

a do Warszawy warto sie wybrac, bo to ciekawe miasto. zaden pępek swiata, ale
                  cos innego od reszty Polski
                  a skoro jestesmy na forum ksiazki, to zeby nie bylo tak zupelnie od czapy
                  powiem, ze ksiegarnie mamy cudne. taki Traffic, czy Czuly Barbarzynca to
                  perełki :)
    • perli si 06.08.05, 20:25
      bajki to Ajgorowy styl.
      • avalon111 Re: si 07.08.05, 18:41
        perli napisała:

> bajki to Ajgorowy styl.

hahahahaha:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka