Gość: FF IP: *.dip.t-dialin.net 07.08.05, 18:19 Co sadzicie o tej ksiazce? Wlasnie zaczelam wstep. Zapowiada sie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kapeć Re: Sprawa honoru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 19:16 bardzo dobra lektura - wiele ciekawych historii ukazujących losy polskich pilotów i uczciwe (co niełatwe dla Amerykanów) pokazanie jakim wałem był Roosevelt wady to trochę uproszczeń jeśli chodzi o historię Polski Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: Sprawa honoru 07.08.05, 21:19 Przeczytalam i stwierdzilam, ze chcialabym miec meza lotnika :)) A tak na powaznie - moim zdaniem ciekawa ksiazka, bardzo przystepna i dobrze napisana. Bardziej niz wielka polityka interesowaly mnie fragmenty poswiecone obrazowi polskich pilotow w angielksim spoleczenstwie - na przyklad nauczycielka, ktora ostrzegala swoje uczennice przed trunkami i wlasnie przed polskimi pilotami :) Cala masa anegdot, wzruszajacych obrazkow. Wydaje mi sie, ze rozni czytelnicy moga cos w tej ksiazce dla siebie znalexc. No i niesamowite jest to, ze nie napisali tej ksiazki rodacy :) Pol rodziny juz przeczytalo. Drugie pol czeka w kolejce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariadna Re: Sprawa honoru IP: 212.106.155.* 08.08.05, 18:00 przeczytałam książka b.dobra chociaż chwilami miałam ochotę rzucić ją w kąt nie dlatego ,że jest żle napisana,lecz z powodu treści zwłaszcza dotyczącej zdrady Polski,umywanie rąk aliantów w sprawie Katynia ikompletna obojętność w sprawach ważnych dla Polaków. Wsumie jednak książka mówi ciepło oPolakach,choć trochę egzaltowanie ,jest to jedanak bardzo miłe Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: Sprawa honoru 08.08.05, 18:08 Wsumie jednak książka mówi ciepło oPolakach,choć trochę > egzaltowanie ,jest to jedanak bardzo miłe Czy egzaltowane? Nie do konca sie zgadzam.... Chociaz gdyby cos takiego zafundowali rodzimi historycy, to pewnie bym nie przeczytala, uznajac, ze to takie narodow-matryrologiczne lukrowane smety. :) Odpowiedz Link Zgłoś