Gość: gaja01 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.07.02, 08:50 Jak tu jest z działalnością tego typu? Mój mąż chciał wywiesić szyld reklamowy od strony ul Jasnej. Ja się trochę boję, bo podobno wszystkie sklepy i punkty usługowe płacą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bonito Re: mafia IP: *.acn.pl / 10.129.134.* 21.07.02, 21:32 Nie pytaj się za wiele tylko zleć ochronę miejscowej firmie, bedziecie mieli z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
sunshine79 Re: mafia 24.07.02, 18:32 Z doswiadczenia powiem Ci, ze raczej bez ochrony np: Juw(v)entusu to raczej sie nie obedzie....wczesniej czy pozniej nastapi wlamanie lub dewastacja. O 'placeniu' powiem Ci malo bo to bardziej chyba sie tyczy bardziej dochodowych punktow (motele, hotele, gastronomia, puby jezeli juz...), ale najgorsze sa grupki mlodocianych i nawet majac mocne drzwi Gerdy i zaluzje anty-wlamaniowe to dla nich drobiazg....dlatego jezeli juz w naszym pieknym miescie ktos otwiera dzialalnosc gospodarcza to - ubezpieczenie i ochrona to podstawa..... Co do reklamy....to na Waszym miejscu bym zamiescil.....z reszta wiadomo, ze reklama dzwignia handlu....jezeli nie bedzie za bardzo piekna i za nisko to nawet ma szanse przetrwac pare lat nie naruszona.... (-; Odpowiedz Link Zgłoś
gaja01 Re: mafia 30.07.02, 18:32 Fajnie by było. Ochrona. Przywykłam do tego, że mnie okradają, nawet wiem kto (właśnie znowu jest na wolności). Zdaję sobie sprawę jak mało skuteczne są drzwi, zamki itp. Właściwie to wszystko co najcenniejsze mam odpowiednio zabezpieczone (czasem sama się nie mogę do tego dostać). Boję się tylko, że przy i tak mizernych dochodach ktoś będzie coś od nas chciał. W gospodarce jest jakaś koszmarna stagnacja. Mnie na razie nie dotknęła, ale mój mąż chyba ma coraz większe problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: mafia IP: *.braun.de 30.07.02, 18:40 gaja01 napisała: > Fajnie by było. Ochrona. Przywykłam do tego, że mnie okradają, nawet wiem kto > (właśnie znowu jest na wolności). Zdaję sobie sprawę jak mało skuteczne są > drzwi, zamki itp. Właściwie to wszystko co najcenniejsze mam odpowiednio > zabezpieczone (czasem sama się nie mogę do tego dostać). Myślę, że naprawdę warto rozważyć monitoring - stagnacja, o której pisałas ma te dobre strony, że można wynegocjować korzystniejsze stawki niż jeszcze 1-2 lata temu. Podstawowy (fakt, że dość oszczędny) zestaw alarmowy powinno Ci się udać założyć za jakieś 2000 PLN, abonament miesięczny mogłoby się udać wynegocjować do jakichś 100 PLN. Nie prowadzę działalności gospodarczej, ale wydaje mi się, że Twój mąż całkiem legalnie mogłby potraktować koszt tego abonamentu jako koszt uzyskania przychodu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja01 Re: mafia 31.07.02, 09:56 Faktycznie może potraktować tego typu zabezpieczenia jako koszty uzyskania przychodu, ale ... najpierw trzeba mieć ten przychód. Negocjacja cen ... wiesz, że on też tak bardzo zjechał z cenami w dół, że zostaje mu dosłownie minimum socjalne? I poza tym cieszy się ogromnie jak ktoś w ogóle zapłaci. Już z kilku miejsc odbiera należność w towarze. Handel wymienny kwitnie. Gdyby nie moja praca zapomniałabym jak wyglądają pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: mafia IP: *.braun.de 31.07.02, 12:56 gaja01 napisała: > Negocjacja cen ... wiesz, > że on też tak bardzo zjechał z cenami w dół, że zostaje mu dosłownie minimum > socjalne? I poza tym cieszy się ogromnie jak ktoś w ogóle zapłaci. Już z > kilku > miejsc odbiera należność w towarze. Handel wymienny kwitnie. Gdyby nie moja > praca zapomniałabym jak wyglądają pieniądze. Hmm... rzeczywiście niedobrze. Wygląda więc, że w czasach stagnacji bycie szarym pracownikiem najemnym (jak ja) ma jednak parę plusów. Pocieszające jest jednak to, że po każdym kryzysie przychodzi koniunktura - nie wiadomo jednak, kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś