Gość: wiltor IP: *.robikom.com.pl 21.08.02, 11:19 Chcialbym wydac tomik wierszy jak to zrobic, od czego zaczac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: t Re: Wydac wiersze? IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 21:37 Gość portalu: wiltor napisał(a): > Chcialbym wydac tomik wierszy jak to zrobic, od czego zaczac? Od napisania paru wierszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiltor Re: Wydac wiersze? IP: *.robikom.com.pl 22.08.02, 22:04 Moze lepiej wejdz sobie na forum humorum.Moze tam znajdziesz milosnika swego poczucia humoru, chociaz prawde mowiac, szczerze w to watpie... A moze sam napisz jakis wiersz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Wydac wiersze? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 23:26 Gość portalu: Wiltor napisał(a): > Moze lepiej wejdz sobie na forum humorum.Moze tam znajdziesz milosnika swego > poczucia humoru, chociaz prawde mowiac, szczerze w to watpie... > A moze sam napisz jakis wiersz... Kurczę, koleś, nie znam w ogóle ciebie ani twoich wierszy, ale już po tej twojej wypowiedzi czuję, że nie ma sobie czym głowy zawracać. Nie masz w ogóle poczucia humoru i jesteś przewrażliwiony na własnym punkcie - a to są dwie podstawowe cechy każdego grafomana. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Wydac wiersze? 24.08.02, 00:25 Hej, wieszczu, masz jakieś wonty do forum humorum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Wydac wiersze? IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 20:50 Gość portalu: Wiltor napisał(a): > Moze lepiej wejdz sobie na forum humorum.Moze tam znajdziesz milosnika swego > poczucia humoru, chociaz prawde mowiac, szczerze w to watpie... > A moze sam napisz jakis wiersz... Reakcja ostra, a rada była szczera. Widziałem raz tomik wierszy w księgarni i w środku były wiersze. Ponieważ trudno przypuszczać, że znalazły się tam po wydaniu tomiku, stąd wniosek, że trzeba je napisać wcześniej. Chyba, że chcesz iść w stronę awangardy: wydać tomik z czystymi kartkami i dać temu tytuł "SSanie pustki" czy "Milczenie Boga", ale ktoś już chyba zrobił coś takiego i można być oskarżonym o plagiat, a do tego ludzie powypisywać mogą w takim tomiku nie wiadomo co. Pójdzie to na Twoje konto i będzie wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Wydac wiersze? 26.08.02, 16:46 Łojezu, stary, o mało się nie posikałem ze śmiechu! Jesteś moim guru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Wydac wiersze? IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 22.08.02, 22:27 Zacznij od zbierania pieniędzy. Jest mało prawdopodobne, że ktoś zechce to zrobić za darmo. Poza tym musisz się uzbroić w cierpliwość bo większość wydawnictw nawet nie czyta nowych autorów i nie chce od nich przyjmować, tego co stworzyli. To nie żart. Odpowiedz Link Zgłoś
billware Re: Wydac wiersze? 23.08.02, 14:33 Zrezygnuj. Jesteś z pewnością tylko napalonym grafomanem, któremu się wydaje, że pisze wiersze. Niemniej jeżeli nadal uważasz, że Twoje częstochowskie rymy można określić mianem poezji, zacytuj w tym wątku jeden z nich. Pośmiejemy się trochę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiltor Re: Wydac wiersze? IP: *.robikom.com.pl 23.08.02, 15:52 Chyba mnie z kims pomyliles napalony domorosly krytyku literacki.Szkoda,ze tak pochopnie oceniasz ludzi.Nie widziales nawet jednego napisanego przeze mnie slowa. Niebardzo wiem, co znaczy "Twoje czestochowskie rymy". Mozesz mi to wyjasnic? Pozdrawiam? Odpowiedz Link Zgłoś
billware Re: Wydac wiersze? 23.08.02, 16:18 Gość portalu: Wiltor napisał(a): > Chyba mnie z kims pomyliles napalony domorosly krytyku literacki.Szkoda,ze tak > pochopnie oceniasz ludzi.Nie widziales nawet jednego napisanego przeze mnie > slowa. Niebardzo wiem, co znaczy "Twoje czestochowskie rymy". Mozesz mi to > wyjasnic? > Pozdrawiam? Ależ, drogi Wiltorze, z nikim Cię nie pomyliłem. I zapewniam Cię, że tak jak ja nie jestem krytykiem literackim, tak i Ty masz niewiele wspólnego z poetami. Co prawda, rzeczywiście nie miałem jeszcze wątpliwej przyjemności lektury Twoich wypocin, ale - wnioskując z ogólnego poziomu Twych wypowiedzi na forum - nie sądzę, by zmieniło to moją opinię o wzmiankowanych wyżej lirykach. Zachęcam jednak gorąco do opublikowania na forum próbki produkowanego przez Ciebie pseudoliterackiego chłamu (polecam szczególnie Forum Na Plażę, gdzie z pewnością znajdziesz licznych zwolenników swego talentu poetyckiego), dzięki czemu wielu ludzi - tak w kraju, jak i na świecie - uśmieje się, jak nigdy dotąd. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiltor Re: Wydac wiersze? IP: *.robikom.com.pl 23.08.02, 16:59 A więc Drogi Billware cokolwiek to znaczy, nie znasz mnie wcale, więc i nie wnioskuj wcale. Myślisz, że niemożliwym jest bym wszedł za chwilę do Twojego pokoju i zapytał, czemu jesteś tak fatalnie nastawiony do mnie, więc wolno Ci mnie obrażać. Równie dobrze mógłbym ja Ciebie ocenić, czytając Twoje wypowiedzi. Jeśli nie jesteś krytykiem literackim to może sam piszesz? Może sam zaprezentujesz coś na forum? Sprawiasz wrażenie człowieka, który na forum jest tylko po to, by kogoś obrażać i wyśmiewać, nie potrafię tego pojąć. A może rozmawiasz właśnie z kimś, kogo nie chciałbyś urazić. Zastanów się. Chodzisz bardzo płytko po wodzie. Wejdź głębiej. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Komu wody, komu? - spytal, ale nie mial checi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 18:10 Niech sztuka obroni sie sama - dawaj no tu te wierszyki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Komu wody, komu? - spytal, ale nie mial checi IP: *.robikom.com.pl 23.08.02, 20:43 Szczerze powiedziawszy, to kiepski pomysł. Wygląda na to, że Wiltor wie, co robi. Sądząc po wczesniejszych wypowiedziach, nie zechce on ujawnić tu swej twórczości. Ja też bym tego nie uczyniła, bo i po co psuć sobie nerwy przez pochopne opinie innych??? Niech osądzają go krytycy literatury z prawdziwego zdarzenia, a nie pseudowielbiciele sztuki zwanej poezją. A zresztą, ostateczna decyzja należy do Woltora. Posmotrim, uwidim, jak mawiają Rosjanie:))) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Wydac wiersze? IP: *.robikom.com.pl 23.08.02, 20:38 No, troszkę przesadzasz. Troszkę, to nawet mało powiedziane. Skąd możesz wiedzieć, jakie wiersze pisze nasz Forumowicz??? Skąd pewność, że posługuje się on rymami częstochowskimi??? Piszesz tak, jakbyś osobiście znał jego osobę i wiersze jego autorstwa, a, szczerze powiedziawszy, wątpię, że tak jest. Twoja odpowiedź jest pełna jakieś trudno pojętej złości, a może zawiści??? Myślę, że nikt, kto nie byłby pewnien swojego talentu, nie zdecydowałby się na wydanie wierszy. Nasz Forumowicz pytał tylko o radę, a został pochopnie i niesprawiedliwie osądzony. Skąd w ogole Twoje pomówienia??? Skąd wiesz, że to pseudopoeta??? Znasz jego wiersze???? Odpowiedz Link Zgłoś
billware Re: Wydac wiersze? 24.08.02, 00:45 Gość portalu: Basia napisał(a): > No, troszkę przesadzasz. Troszkę, to nawet mało powiedziane. Skąd możesz > wiedzieć, jakie wiersze pisze nasz Forumowicz??? Skąd pewność, że posługuje się > > on rymami częstochowskimi??? Piszesz tak, jakbyś osobiście znał jego osobę i > wiersze jego autorstwa, a, szczerze powiedziawszy, wątpię, że tak jest. Twoja > odpowiedź jest pełna jakieś trudno pojętej złości, a może zawiści??? Myślę, że > nikt, kto nie byłby pewnien swojego talentu, nie zdecydowałby się na wydanie > wierszy. Nasz Forumowicz pytał tylko o radę, a został pochopnie i > niesprawiedliwie osądzony. Skąd w ogole Twoje pomówienia??? Skąd wiesz, że to > pseudopoeta??? Znasz jego wiersze???? Wiltor... Bądźże poważny i nie podpisuj się jako Basia (pracujesz w firmie komputerowej, a nie wiesz jak zmienić IP). Masz może problemy z samookreśleniem? I jeszcze jedno - albo zaraz przedstaw kilka kwiatków ze swej bogatej twórczości (w końcu śmiech to zdrowie), albo przestań się już odgrażać, że wydasz jakiś tomik. Pozdrawiam (również Kasię, Ignatza i pioniera krytyki w tym wątku - 'T' z Krosna) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Wydac wiersze? 24.08.02, 01:23 Skąd wiesz, że on to on? Jeśli wiesz, kto zacz, zakoś mu te poemy i wystaw na widok gawiedzi. Będzie fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia. Re: Wydac wiersze? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 08:30 Czesc. Zapewniam Cie, ze ja, to ja. A to, ze korzystam z roznych komputerow i serwerow, to fakt. Nikt sie pode mnie nie podszywal. I napisalam, co myslalam. Od siebie. I nikt niczego mi nie mowil. I sadze jeszcze, ze ktos, kto nie zdawalby sobie sprawy ze swojego talentu i umiejetnosci pisania, pewnie nie odwazylby sie na wydanie tomiku. Wiec po co byly te kasliwe uwagi????? Pozdrawiam:)Basia. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Wydac wiersze? 26.08.02, 10:58 Ty to Ty? Cudownie, wspaniale. Tylko co to ma wspólnego z Wiltorem? No, chyba że raz jestes kobieta, a raz mężczyzną. To spoko. Wydawaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Wydac wiersze? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 11:30 Jakbys popatrzyl na poprzedni post, to zrozumialbys, o co chodzi. Niejaki Billware podejrzewa, ze ja i Wiltor, to jedna osoba. To absurd. No coz, widocznie nie wszyscy potrafia czytac... A ponoc dla chcacego nic trudnego...Ostatnio cos mowiono o... a niech tam, nie chce sie tu obrzucac blotem, ale jak tak bardzo Was to bawi i cieszy, to prosze bardzo. Jeden lubi czytac poezje, inny sluchac muzy, ktos pisze wiersze, a ktos musi sie z tego ponabijac. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Wydac wiersze? 26.08.02, 14:18 Wybacz mi Basiu, że nie poświęciłem wystarczającej uwagi poprzednim postom i zrobiłem z siebi idiotę - widzę, że poprawiło CI to nieco humor. A ja i lubie muzykę, i poezję, i prozę, i Katowice lubię, i Śląsk cały - znam tam mnóstwo cudownych dziewczyn. I ponabijać się z tego wszystkiego tez lubię. Czy jedno z drugim się wyklucza, czy też świadczy o zdrowym dystansie do rzeczywistości? Odpowiedz Link Zgłoś
700mb Re: Wydac wiersze? 26.08.02, 16:30 Basiu, kogo ty chcesz nabrac? Po prawej stronie od tematu posta jest adres autora - w twoim przypadku (do czasu jak sie awaryjnie przerzucilas na modem) identyczny jak poety wiltora. I teraz powiedz mi, jaka jest szansa, ze dwie osoby piszace z jednego adresu (i nie jest to jakis 'szeroki' adres typu proxy.aol.com etc.), w jednym watku jednego forum i prezentujace identyczne poglady, nie maja z soba nic wspolnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Wydac wiersze? IP: *.robikom.com.pl 26.08.02, 20:27 po pierwsze, nie mam modemu:))) Wiec PUDLO!!!!:))) Coz, pomylka-rzecz ludzka. A nie przyszlo Ci do glowy, ze to moze byc siec i stad ten adres??? Byc moze znam Wiltora, a moze nie. Wyglada na to, ze mieszka na tym samym osiedlu lub w moim miescie:)))Bylby to swietny zbieg okolicznosci. A wyobraz sobie, ze nie trzeba sie czasem przepinac na modem, by byl inny adres. Przeciez rownie dobrze moglam byc w pracy??? A zreszta, co ja sie bede tlumaczyc ze swojego ja i swojej osoby...Ja tam wiem swoje. Chetnie poznalabym Willtora:)))A cala reszte tez pozdrawiam!!!!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nadia3108 Re: Wydac wiersze? 26.08.02, 20:46 Witaj. Zajrzyj w wolnej chwili na swoja poczte na gazecie. Pozdrawiam;)))Basia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Wydac wiersze? IP: *.rrcnet.com 24.08.02, 00:14 Jezeli naprawde chcesz wydac te wierszydla, to zwroc sie do wydawnictwa MAMIKO z Nowej Rudy. Oni wydaja tak niesamowita chale, ze przypuszczalnie zainteresuja ich twoje utwory. Chociaz i tak najlepiej zrobisz, dajac sobie siana. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Wydac wiersze? 24.08.02, 00:24 Łojezu, aż mnie brzuch boli ze smiechu, gdy czytam posty Billware'a, Kasi i pana "t". Tak trzymać. Ale na serio - hej może pan Wiltor (cokolwiek to znaczy) to niesamowicie wrażliwy, utalentowany poeta, chowający się porzed brutalnym światem pod skorupką szorstkości (grubą skorupą, trzeba to zaznaczyć)? Może ucieka w swój własny świat poezji, przelany na czerpany paier za pomocą pióra marki Waterman? Co ja pieprzę. Swoją drogą wydawnictwo MAMIKO ze wspaniałego miasta Nowa Ruda (trzeba będzie kiedyś tam pojechać z jakąś bombką) wydaje chyba wszystko jak leci bez uprzedniego czytania (a i tak są to same bestselery, zanim jeszcze nawet wejdą do sprzedaży!!!), więc istnieje szansa na to, że wykażą zainteresowanie płodami żyznej gleby Twego umysłu. Tak więc, do Nowej Rudy ruszać trzeba, drogi poeto! Odpowiedz Link Zgłoś
hokusai Re: Wydac wiersze? 25.08.02, 21:45 Przede wszystkim nie przejmuj sie tymi milymi radami, ktore juz otrzymales od zyczliwych forumowiczow! Sprobuj powysylac swoje wiersze do kilku wydawnictw, wybierz tez paru krytykow. Szanse dosc marne, ale kto wie? Od czegos trzeba zaczac. No i chyba musisz sie liczyc z tym, ze bedziesz sam musial cos sfinansowac (w najlepszym razie dofinansowac). Polamania! Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Wydac wiersze? 25.08.02, 23:22 Oczywiście że nie przejmuj się naszymi zjadliwymi krytykami. My chcemy Cie tylko zaszczepić, coś jak p. Wojewódzki szczepi idoli. Po nas przyjda tacy, którzy wdepczą Cię w błoto, a wtedy przypomnisz sobie nasze pieszczoty słowem. I zatęsknisz do nich. Może faktycznie jest, jak napisałem? Może jestes niesamowicie wrażliwy i niezmiernie utalentowany? Życzę CI jak najlepiej, młody poeto. Ale zastanów się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Wydac wiersze? IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 21:29 Panowie zaklinam was na litość boską! Skończcie te niewczesne żarty! A jesli to naprawdę jaki wieszcz? Aż strach pomyśleć co by było jakby tak np. Mickiewicz za młodu szukał rady w internecie jak tu wydać pierwszy tomik. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Wydac wiersze? 27.08.02, 19:50 WIltor, wybacz. Hau, hau! Odszczekuję wszytko, com tu rzekł złego. Choć tak specjalnie złych rzeczy nie mówiłem chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gkaminski Re: Wydac wiersze? IP: *.si.net.pl 20.09.02, 13:59 Najlepiej znaleźć sobie drukarza - sponsora, który chciałby sobie odliczyć od podatku,wydanie tego tomiku.Trzeba by zasięgnąć jęzka w Urzędzie jaka to kwota i z takimi wiadomościami - szukać. Druga sprawam, to dotacje. Znowu trzeba szukać najlepiej jakieś fundacji, która w imieniu autora mogłaby wystąpić do Biura Promocji Miasta lub Wydziału Kultury - czasem skutkuje. Po trzecie - szukać szukać firm tych "tłustych" np.sieci komórek, elektrociepłownie,zakłady energetyczne, banki, fundusze leasingowe, firmy ochroniarskie.I wydawać. Odpowiedz Link Zgłoś