Dodaj do ulubionych

Tania ksiażka w Poznaniu?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 13:44
czy mozecie mi polecic jakis tani antykwarjat badz bazar z ksiazkami.
Obserwuj wątek
    • halszka_m Re: Tania ksiażka w Poznaniu? 13.08.05, 14:01
      Polecić nie polecić, ale kiedyś był całkiem spory bazarek na Świętym Marcinie...
      nawet nie pamiętam, gdzie dokładnie. Wchodziło się w podwórko. To tyle, co mogę
      na ten temat powiedzieć.
      • biblioteczny_kurz Re: Tania ksiażka w Poznaniu? 13.08.05, 14:54
        Antykwariaty jakie znam w Poznaniu to:

- na Matejki na odcinku wzdłuż Parku Wilsona bliżej stacji benzynowej (kiedys
        CPN)
        - W pasażu Apollo obok ksiegarni turystycznej (ale gość zna się średnio na
        ksiązkach)
        - antykwariat działa przy ksiegarni na Placu Wielkopolskim (koło "Prosiaczka")
        - Na Górnej Wildzie Pierwszy przystanek za Multikinem (lub ostatni w stronę
        multi-zależy jak patrzec) obok jest chyba sklep z puchem, pierzem czy jakimis
        poduszkami, blisko schodów łączących z Dolną Wildą
        -Na Wielkiej swego czasu coś było ale czyto nadal funkcjonuje to nie wiem
        -Na Paderewskiego naprzeciw wejscia do PKO

W miarę tania książka jest:

-Sklep z Tanią ksiązką na Św. Marcinie wejscie w brame przy przystanku
        linii "A" obok ul. Kościuszki. i baru mlecznego

-"Metafora" na Półwiejskiej niemalże naprzeciw tego pubu Lecha obok Starego
        Browaru.

-"Arsenał" Stary Rynek przy pomniku Nepomucena oraz druga filia na Dąbrowskiego
        w podwórku za Teatrem Nowym - jest drogowskaz

-Oczywiscie moja ulubiona ksiegarnia "Kapitałka" (najlepsi fachowcy do
        pogadania o ksiazkach) na ul. Mielzynskiego pierwsza brama od strony "Pigalaka"

Jest mnóstwo większych i mniejszych ksiegarni ale ceny zwykłe. Te najbardziej
        godne uwagi:
        -obok "Hotelu Rzymskiego"

- Na Starym Rynku na ścianie południowej - tam gdzie wylot ulic Szkolnej i
        Wrocławskiej

-Na wielkiej oprócz wspomnianego antykwariatu jest ksiegarnia firmująca
        wydawnictwo "Zysk i s-ka" ksiązki tego wydawnictwo mozna kupic taniej. I bardzo
        miła fachowa obsługa...

jest jeszcze wiele wiele mniejszych ale długo by pisac. Ogólnie niby nie jest
        źle z wyborem ale brakuje mi tego co jest np.: w Krakowie na dworcu głównym,
        gdzie za bezcen można dostac np.: Kundere. Zawsze jak odwiedzam Krakusów to
        wracam z czymś... :-)
        Pozdrawiam Kraków
        • biblioteczny_kurz SPIS KSIEGARŃ 13.08.05, 15:05
          udało mi sie dokopac do takiej oto strony:
          66.249.93.104/search?
          q=cache:7GBrvI04XUMJ:www.city.poznan.pl/mim/strony/index_klasy.html%3Fid_cz%
          3D17%26lang%3Dpl++site:www.city.poznan.pl+ksi%C4%99garnia+pozna%C5%84+ul.+%C5%
          9Aw.+marcin&hl=pl

niestety link długasny - nie moge odszukac linku bez search'a :-(((
          trza go skleic w jeden ciąg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka