Dodaj do ulubionych

9. Targi Książki w Krakowie, 27-30 X 2005 r.

26.10.05, 22:01
Więcej informacji tutaj: www.ksiazka.krakow.pl/

Obserwuj wątek
    • reptar Uwaga! zmiana miejsca 26.10.05, 22:03
      Jeszcze chciałem zwrócić uwagę na ZMIENIONĄ lokalizację imprezy.
      W tym roku po raz pierwszy przy ul. Centralnej 41a.
      • staua Re: Uwaga! zmiana miejsca 27.10.05, 02:04
        Hej Reptar, milo Cie widziec tutaj choc przez chwile, bo prawie zupelnie przestales sie pojawiac...
        • kate22 Re: Uwaga! zmiana miejsca 27.10.05, 13:33
          Dziekuje za informacje. Wybieram sie w sobote na Marcina Bruczkowskiego :):) Ktos jeszcze??
        • martolka Re: Uwaga! zmiana miejsca 03.11.05, 17:01
          staua napisała:

> Hej Reptar, milo Cie widziec tutaj choc przez chwile, bo prawie zupelnie
          przest
          > ales sie pojawiac...

jak Reptar tu pisywal to byly stare dobre czasy i to se juz nie wrati...
    • czerwony_lis Re: 9. Targi Książki w Krakowie, 27-30 X 2005 r. 27.10.05, 23:24
      ojojoj... mialem być ale się nie udalo... szkoda... może nastepnym razem... ale
      oczekuję relacji z targów na forum... z góry dziękuję i pozdrawiam....
    • lunatica Kto już był? 28.10.05, 11:08
      I jakie wrażenia?
      Ja dopiero jutro się wyrwę... :-)
      • lemuriza Re: Kto już był? 29.10.05, 18:23
        Wrażenia dobre:), jak zwykle z miejsca gdzie zgromadzona jest taka masa książek.
        Lubię sobie pospacerować między stoiskami. Jest dużo przestronniej niż w
        poprzedniej hali.
        Stoiska wydawnictw, które wydają głownie beletrystykę jakby ginęły wśród
        pozostałych. Duża ilość wystawców.to takie moje bardzo ogólne wrażenia.
        • jottka eno 29.10.05, 20:29
          'klimatyzacja' taka jak na zapolskiej:( rano lodowato, za to po południu nie da
          sie oddychać, tak duszno

lokalizacja niby lepsza, bo w większej hali (po markecie budowlanym), ale za to
          chyba za słabo rozreklamowano zmianę miejsca, bo wystawcy sie skarżą, że
          klienctwo płacze, gdzie wyście sie schowali, w ogóle nie szło trafić - no ale to
          może wpływ przekonania, że cokolwiek 'w hucie' (tzn. w dzielnicy krakowa nowej
          hucie:) musi być na końcu świata

trzon wystawców ten sam, jak zwykle sporo wydawnictw religijnych, większych i
          zupełnej drobnicy, no ale to kraków, więc pewnie nie ma sie co dziwić - mnie
          urzekła firma pod wielkim szyldem 'księgarnia katolicka', na której ogromnym
          stoisku odbywała się promocja książki płk. polki, czyli sławnego antyterrorysty,
          w otoczeniu grupy dziarskich komandosów w pełnych zbrojach. na półkach zaś
          widniały tytuły w rodzaju 'chrześcijańskie zakony rycerskie' i inne takie
          militaria nawiązujące do czynnej miłości bliźniego:)

na brak beletrystyki bym nie narzekała, wielkie wydawnictwa przyjechały i sie
          prezentowały, a prószyński nawet uroczą wyprzedaż za 5 zet zrobił, choć
          rozumiem, że nie dlatego go kochamy:) i coraz więcej wydawnictw literatury dla
          dzieci, niekoniecznie tłumaczonej z obcego, to też cieszy

rozmaici autorzy i autorki siedzieli karnie w wyznaczonych boksach, największy
          ogon fanów wił sie (dzisiaj) przed stolikiem pani szwai

• Gość: d0minika Re: eno IP: *.246.jawnet.pl 30.10.05, 14:55
            Nowa hala przestronniejsza, ale numeracja stoisk zupelnie bezsensowna. Gdyby nie
            plan, na który trafilam przez przypadek w GW, w życiu nie zorientowałabym się co
            gdzie jest - nie mówię juz o tym, że numerki nie były ułożone po kolei, ale te
            przemieszane ze soba sektory! Do tego potworne problemy z parkowaniem:/
    • Gość: Agnieszka reportaż IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 30.10.05, 11:25
      Witam wszystkich! Byłam na 9. Targach Ksiązki w krakowie. Bardzo mi się
      podobało> A wam? Bardzo proszę o odpowiedźź ponieważ jestem uczennicą
      krakowskiego Liceum i chcę napisac reportaż dotyczący tychże targów!! Wpisujcie
      tu swoje opinie, odczucie, refleksje! Pozdrawiam gorąco. Agniesza
    • Gość: kmicic Re: 9. Targi Książki w Krakowie, 27-30 X 2005 r. IP: *.autocom.pl 30.10.05, 18:18
      Targi były świetne. Mnóstwo promcyjnych ofert. Można było spróbować sił w
      scrabble :) Tylko pan Lem rozdawał jedynie autografy ignorując prośby o
      dedykację :(
      • Gość: d0minika Re: 9. Targi Książki w Krakowie, 27-30 X 2005 r. IP: *.246.jawnet.pl 30.10.05, 19:30
        > Tylko pan Lem rozdawał jedynie autografy ignorując prośby o
        > dedykację :(

i tak dobrze, że się zjawił - w poprzednich latach zawsze w ostatnim momencie
        odwoływano spotkanie ze względu na problemy zdrowotne autora.
    • Gość: m Re: 9. Targi Książki w Krakowie, 27-30 X 2005 r. IP: *.chello.pl 30.10.05, 19:25
      A mnie sie podobalo srednio... Wiekszosc wystawcow sie nie postarala - targi ksiazki sa rowniez po to, zeby cos taniej kupic (zwlaszcza, jak sie placi za wstep). 5 albo 10% rabatu malo mnie urzadza, smieszne sa sytuacje, kiedy okazuje sie, ze taniej kupie w ksiegarni (bo mam znizke), brak nowosci (uklon w strone PWN - mialo byc w pazdzierniku a nadal nie ma, na Targi mogli sie postarac). Kompletna dezinformacja - na stronie targow brak czegokolwiek na temat wystawcow, kto sie prezentuje - tego dowiedzialam sie wloczac po stoiskach i z GW. Tym oto sposobem przegapilam Stasiuka, ktory podpisywal ksiazki :(
      Poszalal Proszynski (ksiazki za 5-10 zl i wcale nie chlam), Bialy Kruk (do 50% znizki + losowanie), Rea (30% + promocje), ksiegarnie i wydawnictwa anglojezyczne (20%). Liczylam, ze wyniose duzo wiecej. Tymczasem albo nie bylo, albo gdzie indziej kupie taniej. Fajnie jest sobie pochodzic miedzy taka iloscia ksiazek, ale nie w takim tlumie. Powinni to jednak lepiej zorganizowac, by bylo konkurencyjne wobec ksiegarn. Ale miejsce moim zdaniem OK, nie mialam najmniejszych problemow z trafieniem, czego o targach na Zapolskiej powiedziec nie moge...
      • Gość: d0minika Re: 9. Targi Książki w Krakowie, 27-30 X 2005 r. IP: *.246.jawnet.pl 30.10.05, 19:29
        Komp
        > letna dezinformacja - na stronie targow brak czegokolwiek na temat wystawcow, k
        > to sie prezentuje - tego dowiedzialam sie wloczac po stoiskach i z GW. Tym oto
        > sposobem przegapilam Stasiuka, ktory podpisywal ksiazki :(

Ależ skąd! Na stronie Targów od paru tygodni zamieszczony był program ,
        spotkanie ze Stasiukiem także bylo uwzględnione.
        • Gość: m Re: 9. Targi Książki w Krakowie, 27-30 X 2005 r. IP: *.chello.pl 30.10.05, 20:02
          To bylam chyba na innej stronie :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka