Dodaj do ulubionych

MATURZYŚCI i UCZNIOWIE

01.11.05, 19:48

Ponownie przypominam, że wszelkie pytania o tematy maturalne i prośby o pomoc
w szukaniu bibliografii umieszczamy na forum język polski:
forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=417

Pytania o książki w internecie (e-booki) umieszczamy na forum książki, płyty:
forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=692

Zakładanie takich wątków na tym forum mija się z celem, bo zostaną wykreślone.
Obserwuj wątek
    • ambjutiful Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 01.11.05, 22:15
      A czemu tak? Moim zdaniem takie pomysły są bardzo durne, wybacz Kasiu-S. Ja tam
      nie chodzę po jakichś forach dla maturzystów, a tutaj zaglądam i jak mnie ktos
      tu zapyta o pomoc, to mu chętnie a bezinteresownie pomogę. I przypuszczam, że
      inni forumowicze z "Książek" też specjalnie nie łażą po jakichś forach dla
      maturzystów. To jest forum o książach. A maturzysci pytają o książki włąśnie. I
      ja sobie nie wyobrażam takiej cenzury, jaką chcesz tu uprawiać z niewiadomych
      powodów. Wstawiam się więc za zagubionymi maturzystami i proszę w ich imieniu o
      zmianę Twoich planów (cenzorskich zapędów).
      • agni_me Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 01.11.05, 22:36
        Natomiast innym takie wątki bardzo przeszkadzają. Potencjalnie fajne dyskusje o
        książkach zniknęły pod natłokiem wątków zakładanych przez nastoletnich leni i
        wielbicieli darmowych e-booków. Po to są fora tematyczne, by na nich pisać. A
        to, że ci się nie chce po innych forach chodzić, to zupełnie nie jest problem
        forum książki, prawda?

• ambjutiful Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 01.11.05, 22:44
          Tak dużo tych watków tu? ja na forum książka dawno nie bywałam, przyznaję i
          teraz dopiero wracam, po przerwie i po przejściach ;) Więc jeśli to jest takie
          uciążliwe, to przepraszam, nie wiedziałam. Ja tylko czasem tym maturzystom
          nieszczęsnym pomagałam znaleźć jakiś pomysł, jakąś książkę i widziałam, że
          wiele osób z tego forum tez chetnie i bezinteresownie podpowiadało w sprawach
          nowej matury... Więc teraz się dziwię, agni_me, Twojej wypowiedzi.
          Ciekawa jestem, co sądzą inni forumowicze? Czy przeszkadzają Wam maturzyści ze
          swoimi pyatniami maturalnymi na tym forumi?
          • xosiek Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 01.11.05, 22:50
            CO TO ZA BEZ SENSOWNE PRZENOSINY?? WOLE STARY SYSTEM BYŁ PROSTY W OBSŁUDZE TYLKO
            GÓRA BYŁA NIE ZADOWOLONA BO ... PODOBNO SYF BYŁ ?! PODOBNO ?!
          • broch Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 01.11.05, 23:34
            " Tak dużo tych watków tu?"
            duzo, szczegolnie w czasie matur.
            Pytania o znalezienie okreslonych autorow, tematow itp.
            Do dakich tematow powinno byc zalozone forum pt. "Bryk" dla leniwych. Zadne z
            pytan ucznow/maturzystow nie wymagalo szczwgolnego pomyslunku. Byly to wylacznie
            pytania osob leniwych (z nielicznymi, chwalebnymi wyjatkami), ktorym poszukac
            sie nie chce.

ebooki powinny rowniez miec forum oddzienle.

Forum nie bylo zakladane zespolowo, w zwiazku z powyzszym admin decyduje czego
            oczekuje na forum.
            • kasia-s Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 02.11.05, 00:16
              nie przesadzajmy, admin tak znowu samowładnie nie decyduje :))), odpowiada na
              prośby zdecydowanej wiekszości stałych bywalców, zgłaszane tutaj, na FoF i w
              prywatnej korespondencji
              • agni_me Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 02.11.05, 00:46
                :) na szczęście, skasiu, okazuje się, że ci stali i zadeklarowani bywalcy są
                znacznie bardziej zdesperowani. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję. :)
          • agni_me Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 02.11.05, 00:51
            W ciągu pełnych dziesięciu miesięcy nick ambjutiful odpowiedział na forum
            Książki DZIEWIĘĆ razy. W tym większość dotyczyła wątku literatura obozowa.
            Wybacz.
            • ambjutiful Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 02.11.05, 08:47
              No dobrze, nie będę sie upierać więc:) Wywalcie tych maturzystów. W sumie, co
              to mnie obchodzi.

A teraz to agni_me : Wybaczam Twoja bezczelność i osobisty atak na mnie,
              nadstawiam drugi policzek pokornie ;) Dobrze, że przeszukałaś forum i dokłądnie
              sprawdziałś w wyszukiwarce, o czym to ja pisałam ;] Ale tak sę składa, że ja o
              obozowej nic tu nie pisałam chyba nigdy... No ale nie będę z Tobą polemizować,
              bo to nie jest wątek o tym. Dodam tylko, że też wrzuciłam przed chwilą z
              ciekawości w wyszukiwarkę swoj nick i bardzo się zdziwiłam, że wielu moich
              dawnych postów nie ma (właśnie tych, w których odpowiadałam maturzystom oraz
              kilku innych).

PS : jak kilka miesięcy temu pisałam na tym forum o tym, że za duzo tu
              maturalnych leni (to było tuz przed nowa matura), to zostałam zbesztana (Agni,
              poszukaj we wszechwiedzącej wyszukiwarce:)))). Podpowiadałam tylko tym, którzy
              pytali sensownie. I teraz bardzo sie dziwię, że tych watków nie ma.
              No a teraz jestem besztana za to, że się wstawiam za tymi barankami
              zagubionymi, a wstawiam się tak sobie - hobbystycznie, mozna powiedzieć ;)

PS2 : na tym forum mam 2 nicki, ale nei powiem jakie;)) to tak w ramach
              nadstwienia drugiego policzka, ani, dla Ciebie;)
              • agni_me Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 02.11.05, 09:42
                Z twojej odpowiedzi zrozumiałam tyle, że wyszukiwarka pomija twoje wpisy w
                ciekawych wątkach. Bardzo mi przykro z tego powodu.

Widzę też, że chcesz bym szukała kolejnych twoich wypowiedzi, ale zupełnie nie
                wiem po co. Żeby się przekonać, że kiedyś miałaś inne zdanie?

Też używam dwu nicków na FK.

• mietowe_loczki Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 02.11.05, 10:22
                  Żeby nie być gołosłownym - tu kilka przykładów:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=28965520&a=28974703
                  Tak, przeszkadza, bardzo.
                • ambjutiful Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 02.11.05, 10:22
                  agni_me napisała:

> Z twojej odpowiedzi zrozumiałam tyle, że wyszukiwarka pomija twoje wpisy w
                  > ciekawych wątkach. Bardzo mi przykro z tego powodu.

Rety, ale Ty wredna jesteś ;) i udajesz (mam nadzieję), że nie potrafisz czytać
                  ze zrozumieniem...

> Widzę też, że chcesz bym szukała kolejnych twoich wypowiedzi, ale zupełnie
                  nie
                  > wiem po co. Żeby się przekonać, że kiedyś miałaś inne zdanie?

Po co? Nie wiem. A po co szukałaś poprzednio? Sama sobie odpowiedz... Widać,
                  jakiś problem masz.
                  >
                  > Też używam dwu nicków na FK.
                  Brawo Jasiu...

Agni, ja z Tobą już więcej o maturzystach i wyszukiwarkach nie dyskutuję, bo
                  mnie to irytuje z lekka. W ogóle kończe ten temat maturzystów i będę na tym
                  forum juz tylko dla siebie. Żałuję, że się wstawiłam niepotrzebnie za tymi
                  uczniami, bo tylko oberwałam i się naraziłam na śledzenie mnie po
                  wyszukiwarkach :/
                  • agni_me Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 02.11.05, 12:00
                    Przepraszam, że żartowałam. Nie miałam pojęcia z jak wrażliwą osobą rozmawiam.
          • autumna Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 02.11.05, 08:40
            > Tak dużo tych watków tu? ja na forum książka dawno nie bywałam, przyznaję i
            > teraz dopiero wracam, po przerwie i po przejściach ;) Więc jeśli to jest takie

Teraz może nie, ale "w sezonie" czasem nie idzie wytrzymać... A w dodatku po sto razy ludzie zadają pytanie np. o literaturę obozową, zamiast wcześniej przeszukać forum. Natomiast uważam, że linki do stosownych forów powinny być wypisane gdzieś wołami - najlepiej pod nagłówkiem forum. Podawanie ich tylko w wątku od admina mija się z celem. Wątek się zakopie i pies z kulawą nogą tam nie zajrzy.
            • staua Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 02.11.05, 15:53
              To prawda - linki powinny byc pod tytulem forum, w naglowku. Wtedy juz nie bedzie wymowki, ze ktos
              o nich nie wiedzial.
              Rowniez jestem za takim rozwiazaniem, ciekawe watki znikaja w powodzi pytan powtarzanych po raz
              setny. Matura to nie jest cos tak trudnego, zeby dopytywac sie na prawo i lewo, mozna troche
              samodzielnie pomyslec. To sa watki tego samego rodzaju, co ankiety do pracy magisterskiej na forum.

Tak na marginesie, zaintrygowalo mnie, ze niektorzy z Was pisza pod kilkoma nickami nawet na tym
              samym forum... Dlaczego?
              • Gość: jjj Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.05, 11:43
                a wiec odpowiadam - na swoj nick mi sie nie chce zwyczajnie logowac, bo za
                dlugo to trwa, a mam go tylko ze wzgledu na forum bodajze telewizja, gdzie nie
                idzie nic napisac jako gosc, nie wiem czemu;) posiadam 5 adresow pocztowych,
                tylko jednego uzywam codziennie i to jeszcze na jedno klikniecie myszka sie
                otwiera poczta. reszte sprawdzam raz na pare tygodni. a nickiem gazetowym
                odpowiadam wlasnie na forum telewizja lub na jakies szczegolnie fajne pytanie z
                innych
                a goscinne imiona wymyslam w zaleznosci od nastroju ;)
    • xosiek do adminów ... 01.11.05, 22:47
      baardzo głupi pomysł z tym przenoszeniem. ja np założyłem wątek e-book na
      głównym tj. w dziale książki i dwa dni dochodziłem gdzie to kurna wylądowało.
      gdzie tu logika? i jeszcze np. rozmawiam z kasia chce jej podać co mnie
      dokładnie interesuje ale nie mogę bo jakieś głupie limity co to ma być? to ma
      być wasz sposób zarzadzania? bez sensu - sorry albo zrobicie coś z tym albo ktoś
      coś z wami zrobi /to nie jest zadna grożba tylko stwierdzenie faktu/ kiedyś było
      prościej a teraz jakieś pod menu i jeszcze takie małe literki dajecie TO POWINNO
      BYĆ NAPISANE DUŻYMI LITERAMI NA KOLOROWO NAJLEPIEJ !!!!!!!!!!!!!! I JESZCZE
      PODKRESLIĆ !!!!!!!!!!
      • mietowe_loczki Re: do adminów ... 02.11.05, 10:19
        Zdaje się, że e-booki są nielegalne. Ciesz się, że nie lądują od razu na oślej.
    • Gość: jjj Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.05, 11:29
      tez mam pare tozsamosci na forum, jak sie mi nie chce logowac, wpisywac haslo,
      len ze mnie,
      zawsze chetnie podpowiem w watkach maturalnych, jesli beda na innym forum to
      niestety z lenistwa nie bedzie mi sie chcialo odpowiadac, bo nigdy tam nie
      zagladam, mnie takie watki nie przeszkadzaja, jesli tylko tematy sie nie beda
      powtarzac, czytam duzo, ale jeszcze wiecej nigdy nie zdaze i nie bede w stanie
      przeczytac, wiec nawet w takich watkach "oklepanych" czasami znajde ksiazke o
      jakiej nie slyszalam, ktorej nie czytalam
    • gatta13 Nie na temat, choć może? 02.11.05, 19:53
      Czemuż to admin wątki capsem tytułuje, hę? Jest tu taki drugi admin, co za to na ośle wygnanie zsyła. ;)
    • pinos A co jeżeli ktoś szuka książki 02.11.05, 23:28
      hiszpańskiej
      włoskiej
      niemieckiej
      a już nie dajcie bogowie kilku autorów - przekrojowej?

Wycinanie pytań o literaturę z forum ksiązki jest.... dziwne.
      W życiu bym nie wpadła na to, żeby na forum "język polski" pytać o książki -
      dla mnie forum to raczej powinno dotyczyć nauki o języku jako takim....

No, ale cenzura ma bogatą tradycję i wybitne osiągnięcia...
      • staua Re: A co jeżeli ktoś szuka książki 03.11.05, 02:07
        Taaa, tyko czekalam na to, az ktos napisze o cenzurze. Czy naprawde widzisz analogie miedzy
        cenzura, ktora tu wspominasz, a przenoszeniem watkow maturalnych na inne forum, jasno wskazane?
        Jesli tak, to wspolczuje Ci.
        • pinos Re: A co jeżeli ktoś szuka książki 04.11.05, 10:57
          Nazwałam przenoszenie cenzurą, ponieważ jest bezpodstawne.
          To jest forum książki, i wszelkie pytania o książki, mają prawo na nim istnieć.
          Nie ważne, czy potrzebne są lektury do matury, pracy magisterskiej, czy
          poduszki.
          Pytania o e-booki to kwestia graniczna, i może lepiej byłoby stworzyć
          wątek "linki do legalnych ebooków" i umieścić go na górze? Wtedy Ci, którzy
          szukają książek ciężko dostępnych, legalnych, mieliby ułatwione zadanie, a
          resztę - pytania o HP, Danielle Steel czy literaturę fantasy, sensacyjną itp. -
          kasować.
    • Gość: jjj Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE IP: *.dip.t-dialin.net 03.11.05, 10:29
      ponownie ja, zadalam sobie trud i weszlam na forum jezyk polski, tylko 5
      tysiecy postow, pewnie zagladaja tam ludzie, ktorzy nie przeczytali za duzo
      ksiazek, wiec jak im ma ktos pomoc, tym biednym maturzystom, predzej sie ci
      mlodzi niedoszli ksiazkomaniacy zniecheca brakiem odpowiedzi, niz sami sprobuja
      cos znalezc,
      • mietowe_loczki Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 03.11.05, 12:46
        Przepraszam, ale kogo to obchodzi. Dlaczego użytkownicy właśnie TEGO forum mają
        cierpieć za to, że biedni maturzyści nie mają najmniejszej ochoty na czytanie?
        Z tego co wiem, wykształcenie średnie nie jest obowiązkowe.
      • zaba_pelagia Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 03.11.05, 14:15
        Gość portalu: jjj napisał(a):

> ponownie ja, zadalam sobie trud i weszlam na forum jezyk polski, tylko 5
        > tysiecy postow, pewnie zagladaja tam ludzie, ktorzy nie przeczytali za duzo
        > ksiazek, wiec jak im ma ktos pomoc, tym biednym maturzystom,

biednym maturzystom?????????????
        przypominam nieśmiało, że matura to egzamin dojrzałości i samodzielności
        jakoś wszyscy zdaliśmy nasze stare matury
        nikt nam nie podsuwał tematów na tacy kilka miesięcy przed egzaminem
        naprawdę chcesz pomagać ludziom, którzy nie kalają sie czytaniem, tylko RZĄDAJĄ
        informacji, strzeszczeń, listy lektur, interpretacji (bo nawet nie proszą...)
        • mamarcela Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 03.11.05, 15:01
          Żabo droga, czy Twój post to była prowokacja, czy freudowska niemal pomyłka?
          • zaba_pelagia Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 03.11.05, 15:37
            miało być nawet RZONDAJĄ, ale tego już palce nie zniosły ;-)
            cóż, żądać to ja sobie mogę najwyżej pożądnego rządu
            • sto100 Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 03.11.05, 16:07
              można by powiedzieć marzycielka!
              Ale też dawałam upust zdziwieniu,
              I maturę zdałam sama. Trudniejsze egzaminy przed człowiekiem.
              Chyba, że człowiek leniwy, z założenia. I tu wystarczy popis egzaminatora,
              nie wyczuje? Przecież może!
        • Gość: jjj Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE IP: *.dip.t-dialin.net 03.11.05, 20:30
          Nie wiem, czy ma sens ciagniecie dalej tego watku, to moj ostatni post na ten
          temat, wy macie swoje zdanie, ja swoje ;) i dobrze,
          Jesli prosby ograniczaja sie do podania tytulow ksiazek, albo zaproponowania
          odpowiednich ksiazek, nie mam nic przeciwko temu, przeciez ja za nich nie bede
          tego czytac;), nikomu nie mam zamiaru i nie chce mi sie po prostu streszczac
          przebiegu akcji ksiazek.
          W ramach przygotowania kazdy szuka, gdzie moze, jedni w bibliotece, inni pytaja
          znajomych, albo zadaja pytanie na forum, bo w domu i wsrod znajomych malo kto
          czyta. Wiem, ze tak jest, bo jako osoba lubiaca slowo drukowane jestem pytana o
          to i owo i nie wytykam nikomu, ze czegos nie wie, albo nie idzie do biblioteki
          sam znalezc. Nie pisze zadan domowych, tylko mowie, do czego by mozna zajrzec,
          co przeczytac. Tak samo jak mam problem z komputerem, nie znam sie na tym i nie
          ide do bibloiteki p oliterature fachowa i nie zglebiam problemu wzdluz i
          wszerz ;), aby samodzielnie cos "naprawic" (wiem, to glupi przyklad, ale pisze
          na zywca)
          No a pozy tym ja jestem tylko mylym pionkiem na tym forum, co znaczy moje
          zdanie, jesli wiekszosc jest za skasowaniem tych watkow, niech tak bedzie, jak
          demokracja to demokracja.
          • aaagus Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 03.11.05, 21:14
            niezbyt często zagladam na to forum, więc nie wiem, czy wątki uczniow
            pzeszkadzają, ale mogę się wypowiedzieć z perspektywy nowej maturzystki
            właśnie. widzicie, chcialam wam wyjasnić dlaczego niektorzy szukają rad na tym
            forum. na częsci ustnej egzaminu z j. polskiego nalezy przedstawic pracę na
            wybrany wcześniej temat w oparciu o dzieła literackie (czsem rownież muzyczne,
            bądz plastyczne). Nie wem czy to jest reguła, ale moja polonistka mowiła nam,
            że nie należy skupiac sie na lekturach, ale na innej literaturze pasujacej do
            tematu. gdyby chodzilo o lektury- rozumiem zdenerwowanie forumowiczów- osoba
            chcąca miec wykształcenie średnie powinna znać pewien kanon literatury.

Ale trzeba też znaleźć jakies inne utwory. No i powiedzcie mi jak mam wymyślić
            w jakich książkach, mniej znanych, mam szukać czegoś na dany temat? Przecierz
            dopuki sama książki nie przeczytam, lub ktos mi o niej nie opowie to nie wiem o
            czym ona jest. Jeśli ktoś mi nie doradzi, to moge przeczytać 500 książek, a na
            takia, ktora mi się sprzyda nie trafię. Ja czytam dośc dużo, a też szukałam
            porad i wskazówek wśrod znajomych, do czego warto zajrzeć.

No i jeszcze mam pytanie do tych, którzy sie oburzają: czy wy nigdy nie
            prosicie kogoś, żeby wam polecil ksiażkę, film, czy płytę? A jak prosicie, to
            kogo? Chyba tego, kto może na ten temat coś wiedzieć, prawda? Dlatego właśnie
            maturzyści swoje pytania zadaja na tym forum. Wiedzą, że znajdą tu ludzi,
            którzy przeczytali sporo i liczą że oni im podpowiedzą. Występujecie w roli
            ekspertow :)
            • staua Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 03.11.05, 21:23
              Przeciez, skoro wybierasz temat sama, to mozesz wybrac taki, ktory kojarzy Ci sie z ksiazkami, ktore
              JUZ znasz? O to chyba chodzi, nie o to, zeby goraczkowo czytac do matury dwa miesiace przed nia cos,
              o czym uslyszalo sie na forum?
              Pisalam stara mature i do wybranego tematu oprocz oczywistych lektur dodalam sporo dziel, ktore
              przeczytalam, a wedlug mnie byly na temat. Nikogo o to nie pytalam, bo temat poznalam oczywiscie na
              maturze, nie tak, jak teraz, wczesniej. To jest ulatwienie, nie utrudnienie w nowej maturze i skoro
              wymaga sie myslenia, to naprawde, warto pomyslec (nie tylko wpasc na malo oryginalny pomysl
              wykorzystania Internetu, ktory w dodatku nie gwarantuje prawdziwej informacji, jak wiesz, kazdy moze
              tu napisac, co chce i tez na pytanie o ksiazki o kazirodztwie ktos Ci napisze o Sarah Waters, to co,
              przeczytasz dosc gruba ksiazke, ktora jest zupelnie o czyms innym i tak samo stracisz czas, jak,
              gdybys nie zapytala).
              Nie o to w maturze chodzi.
              • Gość: aaagus Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 21:44
                jasne, że najlepiej bazowac na ksiązkach, ktore sie juz zna, ale czasem warto
                się zorientować, czy nie ma czegoś więcej, czegoś istotnego. moze ktos wie o
                czymś, co mogloby urozmaicić pracę. a poza tym ustna matura ma polegac rownież
                na szukaniu, gromadzeniu, wybieraniu i przetwarzaniu informacji, a nie tylko na
                ich odtwarzaniu. i ja osobiście wole jak jakis maturzysta pyta o radę, co warto
                przeczytac, czyta to i wykorzystuje lub nie, niz jak płaci 100 zł studentowi
                polonistyki i uczy sie gotowej pracy na pamieć.

a poza tym, to jest na takiej samej zasadzie, jak wątki o smutnych ksiazkach,
                czy tych od śmiechu czy romansach, które pojawiają sie na forum - zawsze jest
                ryzyko, ze ktos podpowie bzdurę.
                • staua Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 03.11.05, 22:50
                  No, jak juz podajasz taka alternatywe, to tez wybieram szukanie na forum. Jednak caly czas mysle, ze
                  samodzielnosc jest lepsza.
                  Co do tematycznych watkow, wiele z nich nie pojawia sie po to, zeby wymieniac ksiazki smieszne czy o
                  milosci, ale jako zaczatek dyskusji o jakiejs ksiazce (wbrew pozorom). Sama nie tak dawno spytalam o
                  ksiazki o Bostonie i tez nie sadze, zebym zabrala sie za czytanie wszystkich wymienionych pozycji...
                  • pinos Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 04.11.05, 11:05
                    No to super.
                    To znaczy, że Ciebie nie intersowały książki o Bostonie, tylko sobie pogadać
                    chciałaś?
                    Jeżeli ktoś prosi o podanie książek nt. ..., bo chce pogłębić swoją wiedzę i je
                    przeczytać, to moim zdaniem jest bardziej "godzien" pozostania ze swym wątkiem
                    na forum Książki, niż ten kto zadaje pytanie "sobie a muzom".

A argument przenosimy te, które nam nie pasują, bo nie możemy znaleźć (albo
                    możemy przegapić) te które pasują - no, to jest własnie cenzura. Watek ma
                    spełniać obiektywne kryteria dopsaowania do tematu forum, i tyle.

Informacji o przenoszeniu wątków dot. książek "maturalnych" nie ma w opisie
                    forum. I dlatego wątki te są zakłądane.

A demokracja to nie tylko rządy większości. Osoby po maturze i oczytane,
                    powinny wiedziec, że sa to rządy większości _przy poszanowaniu praw
                    mniejszości_. Maturzyści mają prawo pytać o książkę do matury, tak jak ja mam
                    prawo pytać o książkę do poduszki. Czy pytania o książki kucharskie będą
                    przenoszone na forum Kuchnia, o ksiązki fantasy na Forum SF, itp. itd.?
                    • staua Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 04.11.05, 17:28
                      Boze.
                      Wlasnie dlatego podalam swoj przyklad, zeby dowiesc, ze nie przeszkadzaja mi pytania o ksiazki, bo
                      watki sie czasem ciekawie rozwijaja.
                      Maturzysci to odrebna kwestia.
                      Nie wiem juz, jak moge to jasniej wyrazic.
    • jabbur Uwag kilka 04.11.05, 16:29
      Chodzi nam o to aby dyskusje na forum były związane z jego tematyką.
      Jeżeli kogoś interesują sprawy maturalne, to powinien pytać na forach
      edukacyjnych, jeżeli ktoś oferuje książki na sprzedaż/do oddania to
      ma do tego fora ofertowe. Oczywiście nie będziemy kasować wątków, które
      nie naruszają netykiety - natomiast będziemy je przenosić na odpowiednie
      dla nich miejsca.

Przypadek e-booków jest trudnieszy - generalnie przeważają pytania o
      nielegalne pliki - nie chcemy aby forum stało się miejscem łamania prawa
      i dlatego takie wątki będą kasowane.

p.s.
      Już za późno aby to zmienić w tym, ale nie zakładamy wątków wielkimi literami.
      To utrudnia korzystanie z forum i jest przez internautów interpretowane
      jako KRZYK
      • kasia-s Re: Uwag kilka 13.12.05, 08:50
        W tym wypadku, to mmiał byc krzyk, krzyk zdeterminowanego admina, który ma
        powyżej uszu niektórych powtarzających się pytań :))
    • weatherwax Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 14.12.05, 21:40
      A ja dziękuję adminom za tę decyzję. Którą popieram.

A Stanisław Lem powiedział: "To nieprawda, że 'Vox populi, vox Dei. Vox populi,
      vox stultitiae.' I z tym też się zgadzam.
    • Gość: OBURZONA Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 14:15
      DLACZEGO wątek "Jan Miodek o Ryszardzie Kapuścińskim nie został jeszcze
      skasowany
      Przecież to są bzdurne rozmowy uczniów o niczym i zaśmiecanie
      forum "Książki" !
      Śpicie, cenzorzy?
      • arie Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE 16.12.05, 00:16
        Opiekunowie forum, wbrew pozorom są tylko(aż) ludźmi i nie są fizycznie w stanie
        być na forum nonstop. W przypadku postów łamiących regulamin, można klikać na
        ikonę czerwonego kosza przy danym wątku lub tez wysłać e-mail na adres:
        forum.abuse@gazeta.pl
    • Gość: OBURZONA Re: MATURZYŚCI i UCZNIOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 14:22
      • Re: Jan Miodek o Ryszardzie Kapuścińskim IP: 212.160.70.*
      Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: Kunegunda 15.12.05, 14:06 +
      odpowiedz

Ja to jestem wyjadacz. Zrobilem wszystko i wiem ze dobrze bo matka jest w
      komisji. A Wy to nic nie umiecie i sie wogole nie uczycie. Ja jestem pupilek
      mamusi i sie ucze zawsze i wszedzie. a Miodek to moj wujek i sram na was
      wszystkich haha
      Oto poziom dyskusji
      • Gość: Robert Prośba IP: *.wroclaw.mm.pl 17.12.05, 14:08
        Proszę o wykasowanie mojego wątku "książki dla kury domowej", bo zamiast
        podania tytułów książek, rozpoczęła się tam bezsensowna dyskusja,
        zaśmiecająca niepotrzebnie forum
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka