ungula 06.12.05, 15:46 Jakie znacie książki ,których akcja rozgrywa się na Sycylii-oprócz książęk Andrea Camillerii. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: przechodzień Re: książki z akcją na Sycylii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 15:52 "Lampart" Lampedusy Odpowiedz Link Zgłoś
lech_kaczynski1 Re: książki z akcją na Sycylii 06.12.05, 16:01 "Ojciec chrzestny", oczywiście. Ostatnio zrobiłem sobie wakacje śladami tej książki. Teraz lepiej wiem, jak walczyć z przestępczością zorganizowaną Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: książki z akcją na Sycylii 06.12.05, 16:29 wydaje mi się, że akcja książki "Pozwólcie mi nosić spodnie" działa się na Sycylii, ale pewna na 100% nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodzień Re: książki z akcją na Sycylii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 16:30 100% ;) Odpowiedz Link Zgłoś
griszah Re: książki z akcją na Sycylii 06.12.05, 16:35 Fabrizio Calvi "Życie codzienne mafii od roku 1950 do naszych dni" - chociaż to nie beletrystyka to czyta się jak "kryminał" ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: booboo Re: książki z akcją na Sycylii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 17:12 "włochy południowe i sycylia" wydawnictwo lonely planet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: książki z akcją na Sycylii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 15:18 czytałem... naprawdę niezłe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corleonesi Re: książki z akcją na Sycylii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 17:33 Przede wszystkim "Sycylijczyk" Mario Puzo, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corleonesi Re: książki z akcją na Sycylii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 17:35 A wlasnie, jeszcze "Omerta" po czesci, tez Mario Puzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaaa Re: książki z akcją na Sycylii IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 17:48 Danilo Dolci - "Sycylia od środka". Kupiłam ją dawno temu, też zafascynowana Sycylią :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corle Re: książki z akcją na Sycylii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 14:44 Nie wiesz gdzie mozna kupic ta ksiazke? Kiedy zostala wydana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaaa Re: książki z akcją na Sycylii IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 08:12 Wydały ją "Iskry" w 1974 roku. Jest to wybór z dzieł Dolci. Tłumaczył Aleksander Konicki. Jakiś czas temu widziałam tę książkę w którymś z gdańskich antykwariatów, więc może tam szukaj :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corleonesi Re: książki z akcją na Sycylii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 14:47 To jeszcze dodam bardzo dobra ksiazke ktora chyba nie ukazala sie w Polsce(ja kupilem ja w Palermo): "Midnight in Sicily" autor opisuje wszystko poczawszy od kultury Sycylii a konczac na kuchni i problemie mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: książki z akcją na Sycylii 07.12.05, 18:18 praktycznie wszystko co napisal Leonardo Sciascia jest o Sycylii czesc prozy i opowiadan Luigiego Pirandella Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaaa Re: książki z akcją na Sycylii IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 08:14 Sycylia. Spotkanie cywilizacji Śródziemnomorskich, praca zbiorowa. www.ksiegarnia.ksiazki.pl/index.php?modul=8&id_detal=4492224 Odpowiedz Link Zgłoś