Gość: ziemowitka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 09:36 J.Wiśniewskiego i Małgorzaty Domagalik.Czy ktoś czytał? warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ziemowitka Re: 188 dni i nocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 13:12 Nikt nie czytał? Ponieważ Samotnośc w sieci mnei nei zachwyciła, nie chce znow kupować czegoś co mnie znudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wladek47 Re: 188 dni i nocy 05.02.06, 13:17 Poniewaz jestem fanem Wisniewskiego. Po lekturze Samotnosci dlugo nie moglem dojsc do siebie moze wynika to troche z moich wlasnych doswiadczen... Przeczytalem, oczywiscie wszysto co napisal. 188 dni i nocy jest nietypowa ksiazka bo jest to ksiazka epistolograficzna. To znaczy Malgorzata Domagalik I Janusz pisza na przemian do siebie mniej lub bardziej rozwiniete e-maile. Oboje sa erudytami i specjalistami w pewnych dziedzinach wiec kazde rozwija swoj kawalek tematu. Jest w tych listach jakies takie rosnace tajemnicze napiecie i czlowiek chcialby, zeby miedzy nimi "cos zaszlo" ale w tym wlasnie misjscu ksiazka sie konczy. Jesli poszukujesz ksiazki ze spojna fabula to nie polecam. Dla poszukujacych esejow o feminizmie - a i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziemowitka Re: 188 dni i nocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 16:14 Bardzo dziekuję za recenzję i pozdrawiam, chyba kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: 188 dni i nocy 19.06.06, 00:22 nieco spozniona, jestem ciekawa dlaczego przeszlo to tutaj bokiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: 188 dni i nocy IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.06.06, 15:17 Bardzo miło się czyta, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mmajja Re: 188 dni i nocy 20.06.06, 01:25 Powinny fragmenty tej ksiazki byc ryte w kamieniu.... Moim zdaniem doskonala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mandaryn Re: 188 dni i nocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 11:51 Najlepsza książka jaką napisał Janusz Leon Wiśniewski (udział Domagalik jest minimalny). Wiedza skroplona i podana jako najlepsze danie. Podziwiam erudycję i wrażliwość autora. Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
danab71 Re: 188 dni i nocy 25.06.06, 07:22 czytałam tę książkę i często do niej wracam - mam ulubione fragmenty, zdania, słowa - zaznaczyłam je i one żyją w jakiś zaskakujący sposób w moim życiu - polecam lekturę, naprawdę warto - moim skromnym zdaniem warto... Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: 188 dni i nocy 25.06.06, 13:13 > Najlepsza książka jaką napisał Janusz Leon Wiśniewski (udział Domagalik jest > minimalny). Wiedza skroplona i podana jako najlepsze danie. Podziwiam erudycję > i wrażliwość autora Moze to i jest najlepsze sposrod tego, co napisal autor Samotnosci w sieci. Ale to jedyna częśc z którą się zgodzę. Raczej nie ma czego podziwiac, kilka gladkich i programowo chwytajacych za serce fragmentów (oh,ach, ten o paryskim cmentarzu, na przyklad), ale generalnie mielenie powietrza.... Odpowiedz Link Zgłoś
moje_ksiazki Re: 188 dni i nocy 02.07.06, 22:27 Ta książka jest zdecydowanie moja. Wracam do niej. Uczę się z niej. Programowo. Z książek Wiśniewskiego można uczyć się właśnie programowo. Nie dość, że wie, to potrafi opowiedzieć wiedzę chwytając za serce. Gładko i generalnie zanieczyszczasz powietrze swoim upierdliwym i śmierdzącym uprzedzeniem nieświeżym oddechem. Wcale nie po malinowej kawie. Ave Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: 188 dni i nocy 02.07.06, 22:31 A czemu ty taki agresywny?? Kawa jakos cie poparzyla mimo iz malinowa? Odpowiedz Link Zgłoś