Dodaj do ulubionych

188 dni i nocy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 09:36
J.Wiśniewskiego i Małgorzaty Domagalik.Czy ktoś czytał? warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: ziemowitka Re: 188 dni i nocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 13:12
      Nikt nie czytał? Ponieważ Samotnośc w sieci mnei nei zachwyciła, nie chce znow
      kupować czegoś co mnie znudzi.
      • wladek47 Re: 188 dni i nocy 05.02.06, 13:17
        Poniewaz jestem fanem Wisniewskiego. Po lekturze Samotnosci dlugo nie moglem
        dojsc do siebie moze wynika to troche z moich wlasnych doswiadczen...
        Przeczytalem, oczywiscie wszysto co napisal. 188 dni i nocy jest nietypowa
        ksiazka bo jest to ksiazka epistolograficzna. To znaczy Malgorzata Domagalik I
        Janusz pisza na przemian do siebie mniej lub bardziej rozwiniete e-maile. Oboje
        sa erudytami i specjalistami w pewnych dziedzinach wiec kazde rozwija swoj
        kawalek tematu. Jest w tych listach jakies takie rosnace tajemnicze napiecie i
        czlowiek chcialby, zeby miedzy nimi "cos zaszlo" ale w tym wlasnie misjscu
        ksiazka sie konczy. Jesli poszukujesz ksiazki ze spojna fabula to nie polecam.
        Dla poszukujacych esejow o feminizmie - a i owszem.
        • Gość: ziemowitka Re: 188 dni i nocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 16:14
          Bardzo dziekuję za recenzję i pozdrawiam, chyba kupię.
          • liloom Re: 188 dni i nocy 19.06.06, 00:22
            nieco spozniona, jestem ciekawa dlaczego przeszlo to tutaj bokiem?
            • Gość: Kate Re: 188 dni i nocy IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.06.06, 15:17
              Bardzo miło się czyta, polecam.
    • mmajja Re: 188 dni i nocy 20.06.06, 01:25
      Powinny fragmenty tej ksiazki byc ryte w kamieniu....
      Moim zdaniem doskonala.
    • Gość: Mandaryn Re: 188 dni i nocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 11:51
      Najlepsza książka jaką napisał Janusz Leon Wiśniewski (udział Domagalik jest
      minimalny). Wiedza skroplona i podana jako najlepsze danie. Podziwiam erudycję
      i wrażliwość autora.
      Pozdrawiam
      Marcin
      • danab71 Re: 188 dni i nocy 25.06.06, 07:22
        czytałam tę książkę i często do niej wracam - mam ulubione fragmenty, zdania,
        słowa - zaznaczyłam je i one żyją w jakiś zaskakujący sposób w moim życiu -
        polecam lekturę, naprawdę warto - moim skromnym zdaniem warto...
      • kawa_malinowa Re: 188 dni i nocy 25.06.06, 13:13
        > Najlepsza książka jaką napisał Janusz Leon Wiśniewski (udział Domagalik jest
        > minimalny). Wiedza skroplona i podana jako najlepsze danie. Podziwiam
        erudycję
        > i wrażliwość autora

Moze to i jest najlepsze sposrod tego, co napisal autor Samotnosci w sieci. Ale
        to jedyna częśc z którą się zgodzę. Raczej nie ma czego podziwiac, kilka
        gladkich i programowo chwytajacych za serce fragmentów (oh,ach, ten o paryskim
        cmentarzu, na przyklad), ale generalnie mielenie powietrza....
        • moje_ksiazki Re: 188 dni i nocy 02.07.06, 22:27
          Ta książka jest zdecydowanie moja. Wracam do niej. Uczę się z niej. Programowo.
          Z książek Wiśniewskiego można uczyć się właśnie programowo. Nie dość, że wie, to
          potrafi opowiedzieć wiedzę chwytając za serce. Gładko i generalnie
          zanieczyszczasz powietrze swoim upierdliwym i śmierdzącym uprzedzeniem
          nieświeżym oddechem. Wcale nie po malinowej kawie.
          Ave
          Paweł
          • zielonamysz Re: 188 dni i nocy 02.07.06, 22:31
            A czemu ty taki agresywny?? Kawa jakos cie poparzyla mimo iz malinowa?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka