Gość: Rosemary17 IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 23.01.06, 15:34 Jakie waszym zdaniem powinno byc zakonczenie cyklu ksiazek o Harrym Potterze??? Czekam na ciekawe opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 23.01.06, 15:40 Optymistyczne! A poza tym pozostawiające możliwość dalszego ciągu... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarolinkaa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 23.01.06, 16:00 ale takiego nie bedzie-to wypowiedz samej autorki. najprawdopodobniej usmierci Harrego :-( Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 23.01.06, 16:02 > najprawdopodobniej usmierci > Harrego :-( Kaaarolinko, ale przecież śmierć głównego bohatera nie musi kończyć serii. Mogą przecież powstać np. Mesjasz Hogwarthu, Dzieci Hermiony, Złamana różdżka Rona itp itd. Możliwości wiele i Harry nie jest niezbędny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosemary17 Re: Zakończenie Harry'ego Pottera IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 23.01.06, 16:09 Zgadzam sie z nchyb,karolinko:) Po znanych nam bohaterach pojawiaja sie kolejni, byc moze jeszcze bardziej intrygujacy...Oby teraz tez tak bylo.... Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarolinkaa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 23.01.06, 16:21 wiem, ale to tak, jak w przypadku Narnii- w ktoryms tomie nie ma juz Piotra, Lucji, Zuzi i Edwarda tylko cala reszta bohaterów-nie lubie tak :-( . Bo ja sie przyzwyczajam... i jak tak w 7 tomach bedzie HP to jak w kolejnym go nie bedzie to hmmm-to juz nie bedzie to....dla mnie rzecz jasna....jakos tak bede tesknila za dawnymi tomami, w ktorych byl glowny bohater, z ktorym poznawalam te ksiazki:) jakos tak dziwnie-Harry Potter bez Harrego Pottera :))Ale pewnie przeczytam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hanula Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 23.01.06, 23:17 > wiem, ale to tak, jak w przypadku Narnii- w ktoryms tomie nie ma juz Piotra, > Lucji, Zuzi i Edwarda tylko cala reszta bohaterów-nie lubie tak :-( . No patrz, a mnie się najbardziej podobają te tomy z innymi bohaterami: "Srebrne Krzesło" to moja absolutnie ulubiona część. Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 23.01.06, 16:37 ale czy usuniecie Harrego nie byloby oznaka porazki Dobra czyli zwyciestwa Zla? co jest, oczywiscie, sprzeczne z glowna zasada ksiazek dla dzieci. ja tam wierze, ze dobro zatriumfuje nad zlem (czyt: lord V zginie z reki Harrego), ale zeby nie bylo zbyt pieknie - Harry straci wiekszosc swoich superzdolnosci - te 'voldemortowska' wlasnie. w zwiazku z czym zostanie zwyczajnym czarodziejem i bedzie mozna napisac serie ksiazek, wspomnianych przez przedmowcow, np Dzieci Hermiony albo Ron kontratakuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rosemary17 Re: :-)) ja chcę to: 23.01.06, 16:53 Mogloby tez byc - "rozdzka Rona-Reaktywacja :)) Hehe Pozyjemy-zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 23.01.06, 17:03 Ja glosuje na "Ron kontratakuje"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 23.01.06, 17:31 dla odmiany: straszno: Malfoy-atak klonow.. brrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
hanula Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 23.01.06, 23:15 > Harry straci wiekszosc swoich > superzdolnosci - te 'voldemortowska' wlasnie. w zwiazku z czym zostanie > zwyczajnym czarodziejem Ale on w sumie jest zwyczajnym czarodziejem, nie ma superzdolności, z wyjątkiem superzdolności pakowania się w kłopoty. Oraz zdolności w obronie przez czarną magią, ale to chyba tylko dzięki intensywnym (nie z własnej woli, bo leniuszek z niego) ćwiczeniom. > Dzieci Hermiony albo Ron kontratakuje "Dzieci Hermiony, CZYLI Ron kontratakuje". :-) Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 23.01.06, 23:23 hanula napisała: > Ale on w sumie jest zwyczajnym czarodziejem, nie ma superzdolności, z wyjątkiem > superzdolności pakowania się w kłopoty. Oraz zdolności w obronie przez czarną > magią, ale to chyba tylko dzięki intensywnym (nie z własnej woli, bo leniuszek racja. > "Dzieci Hermiony, CZYLI Ron kontratakuje". :-) znów racja. choinka, od razu widac, ze nie oglądam komedii romantycznych - kompletnie nie orintuje sie kto z kim , kiedy i dlaczego, a zwłaszcza jesli 'ten-tego' ;) Odpowiedz Link Zgłoś
book_of_the_month Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 11:51 Zaończenie pesymistyczne: HP ginie bo jest Horkruksem Voldemorta; w związku z tym Voldi też ginie. I koniec serii! PS.; Nie lubię książek z happy-end'em...!! PPS.;Ale gdyby ukazała się książka "Dzieci Hermiony CZYLI Ron kontratakuje" to chętnie bym ją przeczytała :D "Ze śmiechem nie ma żartów!" Mikołaj Gogol Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 12:03 hmm......... no no no. niezle wykombinowane. Kapelusz z glowy! mysle, ze masz racje. ps. ale i tak mam nadzieje, ze Haryy znow wygra i powroci jak james bond ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rosemary17 Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 16:56 Jako zalozycielka tego watku nie spodziewalam ze ze bedziecie mieli tyle fantastycznych pomyslow na zakonczenie "Potterowskiej Sagi" :P. Ja chetnie zapoczatkowalabym nowy etap zwiazany np. z nametnym romansem Molly Weasley z Lucjuszem Malfoyem (i kto by sie spodziewal???):D. Kombinujcie dalej i piszcie.Czekam.Pozdrofffka:* Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 17:00 namietny romans Molly z lucjuszem? cos przegapilam? i jakos dziwnie znow w tym samym temacie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 17:01 ale z drugiej strony: ja czytalam te wersje dla dzieci - moze wycieli ten watek? Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 17:51 A propos zakonczen, zerknijcie sobie tu: twoj.net/index.php?s=83b19939d80ea5be047db1101881addf&showtopic=7526&st=0 Momentami dosc zabawne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta i jeszcze troche o romansach... IP: *.bella-piaski.net.pl 24.01.06, 17:54 A co powiecie na Hermione i Draco? To tylko taka nieśmiała sugestia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosmary17 Re: i jeszcze troche o romansach... IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 24.01.06, 19:52 Hehe...na zasadzie przyciagajacych sie przeciwienstw-czemu nie???Choc Hermiona na pewno bedzie miala zbawienny wpływ na Draco :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria Re: Zakończenie Harry'ego Pottera IP: *.chello.pl 04.02.06, 12:49 hmm... ale czy Harry moze byc Horkruksem? Voldemort chcial go usmiercic i niechcacy mu sie nie udalo, a czy trup moze byc Horkruksem? Przeciez je sie tworzy swiadomie.... no nie wiem, nie wiem.. z jednej strony ma to sens "fabularny", ale nie ma sensu "logicznego" Odpowiedz Link Zgłoś
mikaas3 Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 03.02.06, 14:03 kaaarolinkaa napisała: > ale takiego nie bedzie-to wypowiedz samej autorki. najprawdopodobniej usmierci > Harrego :-( ona go nie uśmierci. to byłoby niebezpieczne dla niej samej. z jednego z najbardziej lubianych ludzi na ziemi stałaby się najbardziej znienawidzonym. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 21:00 Przylatuje latawcami gang Muminków i krzyczy: "Sp..alać fajanse! Won, gluty bez pasji i ikry. Macie trzy minuty, a później mała Mi wam dowali. Mała jest dzielna, mała nie pęka!". Harremu opada sztuczna szczena i zamienia się z zakłopotania w kwiat czosnku. "Harry Potter i śmierdzący kwiat wstydu". Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 21:40 i po drodze jakas mała napie...lanka z kałacha i ze dwa poscigi. pięęęękne kino akcji Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 22:38 A pociąg (taki na szynach... a o czym myślałaś?) przewożący bombę atomową? Koreańskie skrzaty południowe kierowane przez pułkownika Kima (takiego co non- stop pije wódkę na gadach) opanują traina bo nie wiedzą, że w trzecim wagonie Segal odwozi Harrego na ferie zimowe do San Diego. segal jest dzielny, Segal im dowali! Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 22:43 i potem wpada Pasikowski i wrzeszczy: k..wa, cięcie, za mało było tych k..ew, bo mała Mi to zła kobieta była... Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 23:02 No i Zakościelny z kościelnym zabiją w dzwony (takie hippisowskie spodnie!), bo zazwyczaj "trzęsą się portki pętakom", a Zawada powie: "Nie zawadzi sprowadzić Lindę (Ewangelistę - Mateusza lub Łukasza), pokazać Pazura (co tu będę tak sam siedzieć) i spiknąć się z Nianią. Dzieciaki wreszcie ją zabiją (nie w dzwony)". Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 23:06 i wtedy już tylko i wyłącznie Hogwarth będą mogli uratować nie za czysty Harry (Estwood) z Terminatorem, który jeszcze obieca, że tu wróci, by dać szansę na kolejne odcinki... Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 23:14 W ostatniej scenie Stirlitz powie Bormanowi, że oboje są g. warci bo wiosna im 17 razy mignęła. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 23:19 ale nie zapomnij o zgłoszeniu się agenta j-23, który pijąc wstrząśnięte (nie mieszane) martini głosem Borewicza zaćwierka 07 zgłaszam się... i już tylko tupot białych myszek, które Hedwiga w dziobie na kaca przytarga... brrr. Idę spać, bo już tylko głupoty mi do głowy przychodzą... Borewicz - Zrozumiałem, Bez odbioru... Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 23:22 No i jeszcze wazne napisy koncowe: James Bond powróci w następnym odcinku. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 23:27 zakończenie widzę inaczej, Atkinson z jasiowatofasolowatym uśmieszkiem wychodzi, trzymając planszę z napisem Hapiendu nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
book_of_the_month Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 25.01.06, 17:06 nchyb napisała: > zakończenie widzę inaczej, Atkinson z jasiowatofasolowatym uśmieszkiem > wychodzi, trzymając planszę z napisem Hapiendu nie będzie... ...bo w kolejnej czesci ("atak klonow") van Dame rzem z Chuckiem Norisem (i pania Norris) stocza walke z klonem Voldemorta po ktorego stronie opowie sie Bruce Lee. a we wszystko wmiesza sie ekipa z "alo alo": niemcy i gestapo z van Damem, a ruch oporu i niesmiertelni angielscy lotnicy z Voldim (a wlasciwie z jego klonem)... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 25.01.06, 17:16 > niesmiertelni angielscy lotnicy z Voldim (a wlasciwie z > jego klonem)... Stawiam na klon klona jego teściowej klona... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 25.01.06, 19:28 czy ktos juz mówił, ze macie ZBYT bogatą wyobraznie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
book_of_the_month Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 25.01.06, 19:30 My??? No co ty.... My tylko jesteśmy hmmmm.... kreatywni :D Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 25.01.06, 19:32 uhm. no, kreatywni jestescie. jak jasna cholera. A ja z wami tez ;) ps. moze sami se napiszemy sequele i prequele Harrego? co bedziemy czekac az pani R sie namysli.. o tłumaczeniu na poslki nie wspominając.. Odpowiedz Link Zgłoś
book_of_the_month Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 25.01.06, 19:35 jasne! a jaka to bedzie oryginalna i ciekawa ksiazka, o interesujacej fabule... mam pomysl; zacznijmy odrazu- kazdy pisze po zdaniu (teraz na forum...)... Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 25.01.06, 19:38 kto zaczyna? i czy tutaj czy w nowym wątku? ps. była juz polska premiera Harrego czy ejszcze nie? to na wypadek ujawnianai tajemic z szóstego tomu Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 25.01.06, 19:35 > czy ktos juz mówił, ze macie ZBYT bogatą wyobraznie? Ksiądz w kościele, przy spowiedzi... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 25.01.06, 19:37 a, swintuszka! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 25.01.06, 19:39 > a, swintuszka! Księże proboszczu, co za spotkanie na forum... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosemary17 Re: Zakończenie Harry'ego Pottera IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 25.01.06, 20:05 To zaczynamy pisac kolejna czesc Harry'ego.Kazdy zapodaje po jednym zdaniu. potem sie to zlozy razem i wyjdzie cos niepowtarzalnego. Kolejny wielki bestceller:D.Zaczynamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosemary17 Re: Zakończenie Harry'ego Pottera IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 25.01.06, 20:10 Ale moze pisac zaczniemy juz w nowym watku. Zapraszam do "Najnowsza czesc Harry'ego Potter'a":D Odpowiedz Link Zgłoś