Dodaj do ulubionych

Zakończenie Harry'ego Pottera

IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 23.01.06, 15:34
Jakie waszym zdaniem powinno byc zakonczenie cyklu ksiazek o Harrym
Potterze??? Czekam na ciekawe opinie.
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 23.01.06, 15:40
      Optymistyczne!
      A poza tym pozostawiające możliwość dalszego ciągu... :-)
      • kaaarolinkaa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 23.01.06, 16:00
        ale takiego nie bedzie-to wypowiedz samej autorki. najprawdopodobniej usmierci
        Harrego :-(
        • nchyb Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 23.01.06, 16:02
          > najprawdopodobniej usmierci
          > Harrego :-(
          Kaaarolinko, ale przecież śmierć głównego bohatera nie musi kończyć serii. Mogą
          przecież powstać np. Mesjasz Hogwarthu, Dzieci Hermiony, Złamana różdżka Rona
          itp itd. Możliwości wiele i Harry nie jest niezbędny :-)
          • Gość: Rosemary17 Re: Zakończenie Harry'ego Pottera IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 23.01.06, 16:09
            Zgadzam sie z nchyb,karolinko:) Po znanych nam bohaterach pojawiaja sie
            kolejni, byc moze jeszcze bardziej intrygujacy...Oby teraz tez tak bylo....
            • kaaarolinkaa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 23.01.06, 16:21
              wiem, ale to tak, jak w przypadku Narnii- w ktoryms tomie nie ma juz Piotra,
              Lucji, Zuzi i Edwarda tylko cala reszta bohaterów-nie lubie tak :-( . Bo ja sie
              przyzwyczajam... i jak tak w 7 tomach bedzie HP to jak w kolejnym go nie bedzie
              to hmmm-to juz nie bedzie to....dla mnie rzecz jasna....jakos tak bede tesknila
              za dawnymi tomami, w ktorych byl glowny bohater, z ktorym poznawalam te
              ksiazki:) jakos tak dziwnie-Harry Potter bez Harrego Pottera :))Ale pewnie
              przeczytam :))
              • hanula Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 23.01.06, 23:17
                > wiem, ale to tak, jak w przypadku Narnii- w ktoryms tomie nie ma juz Piotra,
                > Lucji, Zuzi i Edwarda tylko cala reszta bohaterów-nie lubie tak :-( .

No patrz, a mnie się najbardziej podobają te tomy z innymi bohaterami: "Srebrne
                Krzesło" to moja absolutnie ulubiona część.
        • formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 23.01.06, 16:37
          ale czy usuniecie Harrego nie byloby oznaka porazki Dobra czyli zwyciestwa Zla?
          co jest, oczywiscie, sprzeczne z glowna zasada ksiazek dla dzieci.
          ja tam wierze, ze dobro zatriumfuje nad zlem (czyt: lord V zginie z reki
          Harrego), ale zeby nie bylo zbyt pieknie - Harry straci wiekszosc swoich
          superzdolnosci - te 'voldemortowska' wlasnie. w zwiazku z czym zostanie
          zwyczajnym czarodziejem i bedzie mozna napisac serie ksiazek, wspomnianych
          przez przedmowcow, np Dzieci Hermiony albo Ron kontratakuje
          ;)
          • jacek1f :-)) ja chcę to: 23.01.06, 16:51
            Złamana różdżka Rona"
            :-)
            • rosemary17 Re: :-)) ja chcę to: 23.01.06, 16:53
              Mogloby tez byc - "rozdzka Rona-Reaktywacja :)) Hehe
              Pozyjemy-zobaczymy...
            • nchyb Re: :-)) ja chcę to: 23.01.06, 21:51
              tylko bez podtekstów proszę :-))
          • eeela Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 23.01.06, 17:03
            Ja glosuje na "Ron kontratakuje"!!!
            • formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 23.01.06, 17:31
              dla odmiany: straszno: Malfoy-atak klonow.. brrrrr
          • hanula Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 23.01.06, 23:15
            > Harry straci wiekszosc swoich
            > superzdolnosci - te 'voldemortowska' wlasnie. w zwiazku z czym zostanie
            > zwyczajnym czarodziejem

Ale on w sumie jest zwyczajnym czarodziejem, nie ma superzdolności, z wyjątkiem
            superzdolności pakowania się w kłopoty. Oraz zdolności w obronie przez czarną
            magią, ale to chyba tylko dzięki intensywnym (nie z własnej woli, bo leniuszek z
            niego) ćwiczeniom.

> Dzieci Hermiony albo Ron kontratakuje

"Dzieci Hermiony, CZYLI Ron kontratakuje". :-)
            • formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 23.01.06, 23:23
              hanula napisała:

> Ale on w sumie jest zwyczajnym czarodziejem, nie ma superzdolności, z
              wyjątkiem
              > superzdolności pakowania się w kłopoty. Oraz zdolności w obronie przez czarną
              > magią, ale to chyba tylko dzięki intensywnym (nie z własnej woli, bo
              leniuszek

racja.

> "Dzieci Hermiony, CZYLI Ron kontratakuje". :-)
              znów racja. choinka, od razu widac, ze nie oglądam komedii romantycznych -
              kompletnie nie orintuje sie kto z kim , kiedy i dlaczego, a zwłaszcza
              jesli 'ten-tego'
              ;)
              • book_of_the_month Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 11:51
                Zaończenie pesymistyczne: HP ginie bo jest Horkruksem Voldemorta; w związku z
                tym Voldi też ginie. I koniec serii!
                PS.; Nie lubię książek z happy-end'em...!!
                PPS.;Ale gdyby ukazała się książka "Dzieci Hermiony CZYLI Ron kontratakuje" to
                chętnie bym ją przeczytała :D
                "Ze śmiechem nie ma żartów!" Mikołaj Gogol
                • formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 12:03
                  hmm.........
                  no no no.
                  niezle wykombinowane.
                  Kapelusz z glowy!
                  mysle, ze masz racje.

ps. ale i tak mam nadzieje, ze Haryy znow wygra i powroci jak james bond
                  ;)
                  • rosemary17 Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 16:56
                    Jako zalozycielka tego watku nie spodziewalam ze ze bedziecie mieli tyle
                    fantastycznych pomyslow na zakonczenie "Potterowskiej Sagi" :P. Ja chetnie
                    zapoczatkowalabym nowy etap zwiazany np. z nametnym romansem Molly Weasley z
                    Lucjuszem Malfoyem (i kto by sie spodziewal???):D.
                    Kombinujcie dalej i piszcie.Czekam.Pozdrofffka:*
                    • formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 17:00
                      namietny romans Molly z lucjuszem?
                      cos przegapilam?
                      i jakos dziwnie znow w tym samym temacie
                      ;)
                      • formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 17:01
                        ale z drugiej strony: ja czytalam te wersje dla dzieci - moze wycieli ten watek?
                        • eeela Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 17:51
                          A propos zakonczen, zerknijcie sobie tu:
                          twoj.net/index.php?s=83b19939d80ea5be047db1101881addf&showtopic=7526&st=0
                          Momentami dosc zabawne :-)
                        • Gość: marta i jeszcze troche o romansach... IP: *.bella-piaski.net.pl 24.01.06, 17:54
                          A co powiecie na Hermione i Draco? To tylko taka nieśmiała sugestia...
                          • Gość: rosmary17 Re: i jeszcze troche o romansach... IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 24.01.06, 19:52
                            Hehe...na zasadzie przyciagajacych sie przeciwienstw-czemu nie???Choc Hermiona
                            na pewno bedzie miala zbawienny wpływ na Draco :D
                • Gość: daria Re: Zakończenie Harry'ego Pottera IP: *.chello.pl 04.02.06, 12:49
                  hmm... ale czy Harry moze byc Horkruksem? Voldemort chcial go usmiercic i
                  niechcacy mu sie nie udalo, a czy trup moze byc Horkruksem? Przeciez je sie
                  tworzy swiadomie.... no nie wiem, nie wiem.. z jednej strony ma to
                  sens "fabularny", ale nie ma sensu "logicznego"
        • mikaas3 Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 03.02.06, 14:03
          kaaarolinkaa napisała:

> ale takiego nie bedzie-to wypowiedz samej autorki. najprawdopodobniej
          usmierci
          > Harrego :-(

ona go nie uśmierci. to byłoby niebezpieczne dla niej samej. z jednego z
          najbardziej lubianych ludzi na ziemi stałaby się najbardziej znienawidzonym.
    • ben-oni Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 21:00
      Przylatuje latawcami gang Muminków i krzyczy: "Sp..alać fajanse! Won, gluty bez
      pasji i ikry. Macie trzy minuty, a później mała Mi wam dowali. Mała jest
      dzielna, mała nie pęka!". Harremu opada sztuczna szczena i zamienia się z
      zakłopotania w kwiat czosnku. "Harry Potter i śmierdzący kwiat wstydu".
      • formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 21:40
        i po drodze jakas mała napie...lanka z kałacha i ze dwa poscigi. pięęęękne kino
        akcji
        • ben-oni Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 22:38
          A pociąg (taki na szynach... a o czym myślałaś?) przewożący bombę atomową?
          Koreańskie skrzaty południowe kierowane przez pułkownika Kima (takiego co non-
          stop pije wódkę na gadach) opanują traina bo nie wiedzą, że w trzecim wagonie
          Segal odwozi Harrego na ferie zimowe do San Diego. segal jest dzielny, Segal im
          dowali!
          • nchyb Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 22:43
            i potem wpada Pasikowski i wrzeszczy: k..wa, cięcie, za mało było tych k..ew,
            bo mała Mi to zła kobieta była...
            • ben-oni Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 23:02
              No i Zakościelny z kościelnym zabiją w dzwony (takie hippisowskie spodnie!), bo
              zazwyczaj "trzęsą się portki pętakom", a Zawada powie: "Nie zawadzi sprowadzić
              Lindę (Ewangelistę - Mateusza lub Łukasza), pokazać Pazura (co tu będę tak sam
              siedzieć) i spiknąć się z Nianią. Dzieciaki wreszcie ją zabiją (nie w dzwony)".
              • nchyb Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 23:06
                i wtedy już tylko i wyłącznie Hogwarth będą mogli uratować nie za czysty Harry
                (Estwood) z Terminatorem, który jeszcze obieca, że tu wróci, by dać szansę na
                kolejne odcinki...
                • ben-oni Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 23:14
                  W ostatniej scenie Stirlitz powie Bormanowi, że oboje są g. warci bo wiosna im
                  17 razy mignęła.
                  • nchyb Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 23:19
                    ale nie zapomnij o zgłoszeniu się agenta j-23, który pijąc wstrząśnięte (nie
                    mieszane) martini głosem Borewicza zaćwierka 07 zgłaszam się...
                    i już tylko tupot białych myszek, które Hedwiga w dziobie na kaca przytarga...

brrr. Idę spać, bo już tylko głupoty mi do głowy przychodzą...

Borewicz - Zrozumiałem, Bez odbioru...
                    • formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 23:22
                      No i jeszcze wazne napisy koncowe:
                      James Bond powróci w następnym odcinku.
                      • nchyb Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 24.01.06, 23:27
                        zakończenie widzę inaczej, Atkinson z jasiowatofasolowatym uśmieszkiem
                        wychodzi, trzymając planszę z napisem Hapiendu nie będzie...
                        • book_of_the_month Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 25.01.06, 17:06
                          nchyb napisała:

> zakończenie widzę inaczej, Atkinson z jasiowatofasolowatym uśmieszkiem
                          > wychodzi, trzymając planszę z napisem Hapiendu nie będzie...
                          ...bo w kolejnej czesci ("atak klonow") van Dame rzem z Chuckiem Norisem (i
                          pania Norris) stocza walke z klonem Voldemorta po ktorego stronie opowie sie
                          Bruce Lee. a we wszystko wmiesza sie ekipa z "alo alo": niemcy i gestapo z van
                          Damem, a ruch oporu i niesmiertelni angielscy lotnicy z Voldim (a wlasciwie z
                          jego klonem)...
                          • nchyb Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 25.01.06, 17:16
                            > niesmiertelni angielscy lotnicy z Voldim (a wlasciwie z
                            > jego klonem)...
                            Stawiam na klon klona jego teściowej klona... :-)
                            • formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 25.01.06, 19:28
                              czy ktos juz mówił, ze macie ZBYT bogatą wyobraznie?
                              ;-)
                              • book_of_the_month Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 25.01.06, 19:30
                                My??? No co ty.... My tylko jesteśmy hmmmm.... kreatywni :D
                                • formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 25.01.06, 19:32
                                  uhm.
                                  no, kreatywni jestescie.
                                  jak jasna cholera.
                                  A ja z wami tez
                                  ;)

ps. moze sami se napiszemy sequele i prequele Harrego? co bedziemy czekac az
                                  pani R sie namysli.. o tłumaczeniu na poslki nie wspominając..
                                  • book_of_the_month Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 25.01.06, 19:35
                                    jasne! a jaka to bedzie oryginalna i ciekawa ksiazka, o interesujacej fabule...
                                    mam pomysl; zacznijmy odrazu- kazdy pisze po zdaniu (teraz na forum...)...
                                    • formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 25.01.06, 19:38
                                      kto zaczyna?
                                      i czy tutaj czy w nowym wątku?

ps. była juz polska premiera Harrego czy ejszcze nie? to na wypadek ujawnianai
                                      tajemic z szóstego tomu
                              • nchyb Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 25.01.06, 19:35
                                > czy ktos juz mówił, ze macie ZBYT bogatą wyobraznie?

Ksiądz w kościele, przy spowiedzi... ;-))
                                • formaprzetrwalnikowa Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 25.01.06, 19:37
                                  a, swintuszka!
                                  ;)
                                  • nchyb Re: Zakończenie Harry'ego Pottera 25.01.06, 19:39
                                    > a, swintuszka!
                                    Księże proboszczu, co za spotkanie na forum... :-)
                                    • Gość: Rosemary17 Re: Zakończenie Harry'ego Pottera IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 25.01.06, 20:05
                                      To zaczynamy pisac kolejna czesc Harry'ego.Kazdy zapodaje po jednym zdaniu.
                                      potem sie to zlozy razem i wyjdzie cos niepowtarzalnego. Kolejny wielki
                                      bestceller:D.Zaczynamy!
    • Gość: rosemary17 Re: Zakończenie Harry'ego Pottera IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 25.01.06, 20:10
      Ale moze pisac zaczniemy juz w nowym watku. Zapraszam do "Najnowsza czesc
      Harry'ego Potter'a":D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka