Dodaj do ulubionych

Allende Isabel

IP: squid:* / *.agora.pl 03.12.02, 16:03
co myślicie o jej książkach? JA JESTEM W NICH POPROSTU ZAKOCHANA!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Joanna Re: Allende Isabel IP: *.czajen.pl 03.12.02, 16:27
      Czytałam tylko "Dom duchów", ale najpierw byłam pod wrażeniem filmu, zanim
      sięgnęłam po książkę.Rzadko żałuję, że już skończyłam czytać, a tak było w tym
      przypadku.Pozdrawiam.
      • monikate Re: Allende Isabel 04.12.02, 14:10
        Uwielbiam, uwielbiam książki Isabel Allende! Był już o niej wątek na forum,
        chyba gdzieś w maju... Mają niesamowity klimat, są takie po latynosku ciut
        zakręcone, poczucie humoru, znajomość życia - a przy tym są ogromnie
        pokrzepiające. No i cudownie napisane - niby tak prosto - a jak się przyjrzeć -
        to forma jest mistrzowska. Ja chyba najbardziej lubię "Paulę". A Wy?
        • Gość: monia Re: Allende Isabel IP: squid:* / *.agora.pl 05.12.02, 15:31
          właśnie kończe czytać ,,paule" i jest po prostu rewelacyjna!!!! ,,dom duchów"
          podobnie - super. Bardzo podoba mi się film na podstawie ,,domu duchów"
          • monikate Re: Allende Isabel 06.12.02, 13:10
            Film "Dom duchów" w porównaniu z książką - dosyć płytki. Ale i tak dobrze się
            ogląda. A co myślisz o "Niezgłębionym zamyśle"? A inne?
            • nowamloda Re: Allende Isabel 10.12.02, 16:13
              Wlasnie sie zabieram za Niezglebiony (juz sie nie moge doczekac, kiedy sie do
              niego dorwe do spacyfikowaniu rodziny obiadem).

Polecam Ewa Luna. Rownie super jak cala trylogia Domu duchow.

monikate napisała:

> Film "Dom duchów" w porównaniu z książką - dosyć płytki. Ale i tak dobrze się
              > ogląda. A co myślisz o "Niezgłębionym zamyśle"? A inne?
              • marxx Re: Allende Isabel 11.12.02, 06:06
                Sluchajcie, czy to naprawde literatura "tylko" dla pan?:)))
                jestem ciekawy poniewaz chce kupic cos na prezenty
                m
                • monikate Re: Allende Isabel 11.12.02, 08:57
                  Moim zdaniem nie jest to literatura "dla pań". Nic z Grocholi czy Siesickiej,
                  jeśli o to Ci chodzi. Ale to jeszcze zależy, co kto lubi. Tam jest taka
                  magnetyczna, latynoamerykańska magiczna aura, a całość skrzy się humorem. Moim
                  zdaniem fascynujące i b. wciągające. Kup "Dom duchów" i "Paulę".
                  Nie ma tak, jak w wielu książkach dla dam przeznaczo nych: całe są wołaniem "Ja
                  chće chłopa!"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka