Gość: monia IP: squid:* / *.agora.pl 03.12.02, 16:03 co myślicie o jej książkach? JA JESTEM W NICH POPROSTU ZAKOCHANA!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Joanna Re: Allende Isabel IP: *.czajen.pl 03.12.02, 16:27 Czytałam tylko "Dom duchów", ale najpierw byłam pod wrażeniem filmu, zanim sięgnęłam po książkę.Rzadko żałuję, że już skończyłam czytać, a tak było w tym przypadku.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Allende Isabel 04.12.02, 14:10 Uwielbiam, uwielbiam książki Isabel Allende! Był już o niej wątek na forum, chyba gdzieś w maju... Mają niesamowity klimat, są takie po latynosku ciut zakręcone, poczucie humoru, znajomość życia - a przy tym są ogromnie pokrzepiające. No i cudownie napisane - niby tak prosto - a jak się przyjrzeć - to forma jest mistrzowska. Ja chyba najbardziej lubię "Paulę". A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Allende Isabel IP: squid:* / *.agora.pl 05.12.02, 15:31 właśnie kończe czytać ,,paule" i jest po prostu rewelacyjna!!!! ,,dom duchów" podobnie - super. Bardzo podoba mi się film na podstawie ,,domu duchów" Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Allende Isabel 06.12.02, 13:10 Film "Dom duchów" w porównaniu z książką - dosyć płytki. Ale i tak dobrze się ogląda. A co myślisz o "Niezgłębionym zamyśle"? A inne? Odpowiedz Link Zgłoś
nowamloda Re: Allende Isabel 10.12.02, 16:13 Wlasnie sie zabieram za Niezglebiony (juz sie nie moge doczekac, kiedy sie do niego dorwe do spacyfikowaniu rodziny obiadem). Polecam Ewa Luna. Rownie super jak cala trylogia Domu duchow. monikate napisała: > Film "Dom duchów" w porównaniu z książką - dosyć płytki. Ale i tak dobrze się > ogląda. A co myślisz o "Niezgłębionym zamyśle"? A inne? Odpowiedz Link Zgłoś
marxx Re: Allende Isabel 11.12.02, 06:06 Sluchajcie, czy to naprawde literatura "tylko" dla pan?:))) jestem ciekawy poniewaz chce kupic cos na prezenty m Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Allende Isabel 11.12.02, 08:57 Moim zdaniem nie jest to literatura "dla pań". Nic z Grocholi czy Siesickiej, jeśli o to Ci chodzi. Ale to jeszcze zależy, co kto lubi. Tam jest taka magnetyczna, latynoamerykańska magiczna aura, a całość skrzy się humorem. Moim zdaniem fascynujące i b. wciągające. Kup "Dom duchów" i "Paulę". Nie ma tak, jak w wielu książkach dla dam przeznaczo nych: całe są wołaniem "Ja chće chłopa!" Odpowiedz Link Zgłoś