Gość: oko IP: *.junisoftex.pl / *.baildona.silesianet.pl 06.12.02, 20:07 Kto czytał i co o tej książce myśli? ja dostałam ją właśnie w prezencie i wydaje mi się że początek znam już z jakiejś książki Carolla...ale może się mylę :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamiko9 Re: Białe jabłka- Jonathan Caroll 06.12.02, 21:23 Jeszcze nie czytałam, widziałam okładkę, rozmawiałyśmy o jej projekcie z koleżanką przez 15 minut.Po obejrzeniu opakowania, nie miałam ochoty zagladać do środka.Wszystko zostało powiedziane. Czy nie masz podobnych odczuć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olcia Re: Białe jabłka- Jonathan Caroll IP: *.kutno.mediaclub.pl 07.12.02, 19:53 hej! chyba faktycznie ci się wydaje, bo książki Carrolla są niepowtarzalne i żadna nie jest podobna do drugiej. Poczytaj dalej i przekonaj się o niesamowitości Carrolla. A może mógłbyś podać tytuł tej drugiej ksiązki? Zauważ w jego tekstach genialną puentę, płynącą zazwyczaj z upiornych i paranoidalnych utworów. Nie można lepiej wymyślić uszminkowanego szczura i nadać mu tak niesamowitej roli, a zwierzęta chaosu? Czyje książki są pod względem pomysłowości lepsze??? Jak skończysz czytać to się odezwij. Mozę zakończenie nie jest jak na Carrolla najlepsze, bo on raczej nie lubi heppyendów, ale ksiązkę polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_kot Re: Białe jabłka- Jonathan Caroll IP: *.unitel.com.pl 09.12.02, 09:39 Może i poczatek znasz, to bardzo prawdopodobne. jeśli nie jest to Twój pierwszy kontakt z Carrollem to pierwszy rozdział był zamieszczony jako bonus w zbiorze opowiadań Cyinder Heidelberga. Co do treści i oceny nie jest to najlepsza powieśc Carrolla ale kto takie lubi i tak się nie zawiedzie. Oczywiście zakończenie wiele nie wyjaśnia bo to tylko częśc pierwsza trylogii, ale może stanowic całośc, a na dodatek jest takie mroczne i zostawia wiele niedopowiedzianego co bardzo lubię i w książkach i filmach. Niektóre fragmenty to cudeńka i choćby dla nich warto przeczytać tą książkę. Dostałeś bardzo fajny prezent, skorzystaj z niego... Odpowiedz Link Zgłoś
oko_jeza Re: Białe jabłka- Jonathan Caroll 10.12.02, 10:57 przeczytałam. już wiem, że znam ten początek z bonusu w "cylindrze hidelberga" :)) podobało mi się. żeczywiście te zaskakujące momenty typu uszminkowany szczur,mozaika i scena w zoo...majstersztyk. żeczywiście, zakończenie zbyt "normalne" jak na Carolla, ale skoro to trylogia to chyba trzeba poczekac. i wiecei co? co raz bardziej zakochuję się w książkach tego faceta... pozdrawiam oko Odpowiedz Link Zgłoś