itha 26.03.06, 22:06 Czytam "Regulamin tłoczni win " Irvinga.Czytał ktos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: Regulamin tłoczni win IP: 62.3.165.* 27.03.06, 00:24 ja czytałam latem i bardzo mi się podobało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owca Re: Regulamin tłoczni win IP: *.zab.zigzag.pl 27.03.06, 13:14 no wiadomo że czytał. Jak wszystko Irvinga:) Odpowiedz Link Zgłoś
daria13 Re: Regulamin tłoczni win 27.03.06, 13:46 To obok Świata według Garpa, według mnie, najlepsza książka Irvinga. Bardzo przejmująca, jak bym to nazwała i wciągająca. Z Irvingiem trzeba uważać, bo pisze nierówno. Zdecydowanie na przykład nie polecam Metody wodnej. Syna cyrku też, nie wiedzieć czemu, nie mogłam przeczyć. Doszłam chyba do 100 strony i dalej ani rusz. Dla niektórych Jednoroczna wdowa była pretensjonalna, ja czytałam z zainteresowaniem, choć bez zachwytu. Zdecydowanie Regulamin to jedna z najlepszych książęk Irvinga. P:) Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Regulamin tłoczni win 27.03.06, 14:21 Irving, kiedys b. popularny, zwłaszcza a kręgach akademickich dzisiaj jakby mniej zajmujący. "Regulamin..." obok "Świata..." i "Hotelu..." były obowiązkowe. Teraz jestem juz daleko od takiej literatury i nie mam pojęcia jak się ją odbiera dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
aldonka77 Re: Regulamin tłoczni win 27.03.06, 15:27 regulamin mnie wciągnął, pochłonęłam ją. natomiast modlitwę za Owena czytałam i czytałam i nie przypadła mi za bardzo do gustu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nioma Re: Regulamin tłoczni win IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 15:34 regulamin uwielbiam czytalam wszystko irvinga z wyjatkiem "modlitwy..." zaczynalam kilka razy i nie dalam rady przebrnac dalej niz do sto ktorejs strony nie wiem dlaczego mnie nie wciagnelo, uwielbiam jego ksiazki, najbardziej chyba poza Garpem hotel new hampshire, a Owena nie moge zmeczyc. Co ciekawe wiekszosc osob ta wlasnie ksiazke uwaza za najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
skajstop Re: Regulamin tłoczni win 27.03.06, 15:49 "Regulamin..." bardzo dobry. Kiedyś wydawało mi się, że nic nie pobije Świata według Garpa". Ale teraz myślę, że najlepszy jest chyba "Hotel..." - wszystko we właściwych proporcjach, i żart, i fantazja, i powaga... Odpowiedz Link Zgłoś
ponurak Re: Regulamin tłoczni win 27.03.06, 20:37 skaj! - podobne, kurde, emocje! Świat...zostanie zawsze w mej głupiej łepetynie, ale Hotel po prostu rozbraja. na wielu poziomach. Regulamin ciagle leży na pólce, od 2? 3? lat nie doczytany. Jakoś nie czuję swingu do niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorwas Re: Regulamin tłoczni win IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 18:30 Dla mnie całkowita ekstraklasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Regulamin tłoczni win IP: *.chello.pl 27.03.06, 19:49 rewelacyjna ksiązka....z resztą film/ "wbrew regułom"/ tez niezły. Odpowiedz Link Zgłoś
e.lalka Re: Regulamin tłoczni win 28.03.06, 20:24 jest film??? zdziwko małe mam - toż to niekamerowalne raczej (?) Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Regulamin tłoczni win 28.03.06, 22:18 Wspaniała książka. Ryczałam jak bóbr jak już skończyłam. Film słabiutki w porównaniu z książką. Ja też przeczytałam chyba wszystko Irvinga i zdecydowanie polecić mogę tylko Regulamin, Wdowę (super) i Świat wg Garpa. Hotel mnie jakoś odrzucał, chyba Irving się przejada w pewnej chwili...Czwarta Ręka poprostu nie do strawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Regulamin tłoczni win IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.06, 09:32 super ksiazka ! Odpowiedz Link Zgłoś
aga.p.p Re: Regulamin tłoczni win 29.03.06, 10:23 Oj nie zgadzam się! "Czwarta ręka" jest świetna. Momentami bawi do łez, kiedy indziej daje do myślenia. A że poziom absurdu nieco większy niż w innych książkach? To akurat mi nie przeszkadza. A w ogóle, to już za tydzień premiera "Zanim Cię znajdę":)) Nareszcie! pzdr, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
aga.p.p Re: Regulamin tłoczni win 29.03.06, 10:19 Kamerowalne, kamerowalne - zresztą Irving sam napisał scenariusz. I nawet Oscara za to dostał:)) pzdr, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
e.lalka Re: Regulamin tłoczni win 29.03.06, 18:42 Tyle ksiązek i jeszcze Oscar za scenariusz? Facet ma power w tym wieku. ????? a tak przy okazji - ile on właściwie ma lat? bo tak jakoś wydaje sie klasykiem prawie, Słowackiemu do niego chyba niedaleko? Odpowiedz Link Zgłoś
aga.p.p Re: Regulamin tłoczni win 30.03.06, 02:59 2-go marca skończył 64; Oscar był w 2000r. pzdr, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Regulamin tłoczni win 29.03.06, 17:41 Tak, film jest naprawde niezly, z Charlize Theron. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Regulamin tłoczni win 29.03.06, 18:14 Charliza? Włascicielką sadu była? Nie zwróciłem uwagi, choć ładna to była babeczka... Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Regulamin tłoczni win 29.03.06, 19:00 Tak, ona byla corka wlasciciela i ukochana kochanka glownego bohatera. Tez sie zdziwilam, bo film jest chyba sprzed jej glownych osiagniec... Odpowiedz Link Zgłoś
aga.p.p Re: Regulamin tłoczni win 30.03.06, 03:02 "Adwokat diabła" był wcześniej. pzdr, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Regulamin tłoczni win 30.03.06, 04:25 Sorry, nie sprawdzalam dat w Internecie, chociaz tez moglam. Odpowiedz Link Zgłoś