Gość: juzinek IP: *.osk.pl / *.osk.pl 31.03.06, 00:17 Kwestia prosta - dwie kategorie: - najlepsze opowiadanie - i najbardziej pokręcone (może ktoś ma jakąś teorię: co on tak ciągle o robieniu czytelnika w konia?) czekam na propozycje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alime Re: Borges rulez!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 15:48 siem zgadzam :) Odpowiedz Link Zgłoś
chihiro2 Re: Borges rulez!!!! 31.03.06, 15:53 Ja najbardziej lubie "Kuliste ruiny", "Tloen, Uqbar..." i "Pamietliwy Funes". Uwazam je za najlepsze, ale nie wiem, czy sa najbardziej pokrecone. Odpowiedz Link Zgłoś
mindsailor a ja mam pytanie 03.04.06, 15:42 prosze wybaczyc ignorancję, ale jak sie czyta jego nazwisko? tak jak sie pisze? chciałam zapytac o jego książki w empiku, ale nie wiedziałam, jak sie wymawia:( aha, i prosze mi przy okazji coś polecić:) od czego zacząć borgesa? Odpowiedz Link Zgłoś
chihiro2 Re: a ja mam pytanie 03.04.06, 18:01 Pelne imiona i nazwisko: Jorge Luis Borges czyta sie "Horhe Luis Borhes". A co do drugiego pytania - zobacz, co tu pisalam o Borgesie - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=38921016&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś