Dodaj do ulubionych

Ksiazki Olgi Tokarczuk

IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 18.12.02, 20:11
Warte przeczytania?
I jeszcze jedno pytanie: czy nadaja sie na prezent dla mamy? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: iga Re: Ksiazki Olgi Tokarczuk IP: 5.1R2D* / *.net195-132-237.noos.fr 18.12.02, 20:20
      pozyczylam mojej mamie prawiek... /jakis rok temu/ do tej pory nie odzyskalam
      bo wszystkie jej kolezanki czytaja
      mysle ze duzo zalezy od gustow mamy ale raczej mozna
    • Gość: iga Re: Ksiazki Olgi Tokarczuk IP: 5.1R2D* / *.net195-132-237.noos.fr 18.12.02, 20:21
      mozna zrobic mamie taki prezent
      przeczytania tez warte
      • Gość: olcia warto, oj warto IP: *.kutno.mediaclub.pl 19.12.02, 21:45
        książki Olgi są naprawdę warte polecenia. Szczególnie "Dom dzienny, dom nocny"
        to niesamowicie połączone opowiadania. "Podróż ludzi Księgi" niesamowita
        powieść z czasów Ludwika (chyba ) XVI. "Szafa" to również niesamowita sprawa-
        zwłaszcza opowiadanie pokojówki "Numery". "E.E." bardzo ciekawie traktuje o
        mediach- świetne starcie rozumu z wiarą (tudzież zjawiskami papanormalnymi).
        Najnowszy zbiór opowiadań to również genialne utworu cudownie ukazujące mało
        powszechne zjawiska ("Najbrzydsza kobieta świata"). Poza tym stanowią
        wspaniała rozprawy- niczym traktaty filozoficzne. Czy polecić jej książki
        mamie? hmm... jeśli mama preferuje romansidła to raczej nie, ale jeśli woli
        cięższą literaturę i stawia na samorozwój, to chyba naprwadę warto.
    • Gość: Ginny Re: Ksiazki Olgi Tokarczuk IP: router:* / 10.102.21.* 20.12.02, 13:36
      Proponuję kupić mamie i przeczytać też samemu. BO warto. No, może oprócz "Gry
      na wielu bębenkach", bo- przynajmniej mnie- trochę ta książka rozczarowała.
      Ale "Dom dzienny, dom nocny" to było arcydzieło.
      • Gość: nat Re: Ksiazki Olgi Tokarczuk IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 21.12.02, 11:51
        Bardzo dziekuję za odpowiedzi!
        Już kupiłam 'Dom dzienny, dom nocny' i teraz jestem pewna, że to była dobra
        decyzja :)
        Jeszcze raz dzięki wszystkim.
        Pozdrawiam
    • anutka1 Re: Ksiazki Olgi Tokarczuk 21.12.02, 17:24
      Olga Tokarczuk -myślę że jedna z najlepszych pisarek ostatniego czasu -
      dołączyłabym jeszcze do tego grona Jerzego Pilcha ,Katarzynę Grochalę i już
      zupełnie subiektywnie ulubionego Wiliama Whortona.

"Dom Dzienny..." - książka naprwdę warta przeczytania , warta zapamiętania i
      warta tego by do niej co jakiś czas wracać - to też i zamierzam w najbliższym
      czasie zrobić.

Pozdrawiam!!!
    • Gość: sunny Re: Ksiazki Olgi Tokarczuk IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 20:49
      Niesamowita, magiczna i metafizyczna proza. Czytając jej książki ma się
      poczucie obcowania z wielką literaturą. Zwłaszcza "Dom dzienny, dom nocny"
      warto przeczytać, i to nie raz...
      • Gość: gosiak Re: Ksiazki Olgi Tokarczuk IP: 212.158.75.* 14.01.03, 16:21
        Książki Tokarczuk świetne z wyjątkiem jednej 'Gry na wielu bębenkach', która
        mnie boleśnie rozczarowała. Ból wielki, bo poprzednie pozycje naprawde
        fantastyczne. Ogólna ocena: bdb-
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka