Gość: nat IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 18.12.02, 20:11 Warte przeczytania? I jeszcze jedno pytanie: czy nadaja sie na prezent dla mamy? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iga Re: Ksiazki Olgi Tokarczuk IP: 5.1R2D* / *.net195-132-237.noos.fr 18.12.02, 20:20 pozyczylam mojej mamie prawiek... /jakis rok temu/ do tej pory nie odzyskalam bo wszystkie jej kolezanki czytaja mysle ze duzo zalezy od gustow mamy ale raczej mozna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Ksiazki Olgi Tokarczuk IP: 5.1R2D* / *.net195-132-237.noos.fr 18.12.02, 20:21 mozna zrobic mamie taki prezent przeczytania tez warte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olcia warto, oj warto IP: *.kutno.mediaclub.pl 19.12.02, 21:45 książki Olgi są naprawdę warte polecenia. Szczególnie "Dom dzienny, dom nocny" to niesamowicie połączone opowiadania. "Podróż ludzi Księgi" niesamowita powieść z czasów Ludwika (chyba ) XVI. "Szafa" to również niesamowita sprawa- zwłaszcza opowiadanie pokojówki "Numery". "E.E." bardzo ciekawie traktuje o mediach- świetne starcie rozumu z wiarą (tudzież zjawiskami papanormalnymi). Najnowszy zbiór opowiadań to również genialne utworu cudownie ukazujące mało powszechne zjawiska ("Najbrzydsza kobieta świata"). Poza tym stanowią wspaniała rozprawy- niczym traktaty filozoficzne. Czy polecić jej książki mamie? hmm... jeśli mama preferuje romansidła to raczej nie, ale jeśli woli cięższą literaturę i stawia na samorozwój, to chyba naprwadę warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginny Re: Ksiazki Olgi Tokarczuk IP: router:* / 10.102.21.* 20.12.02, 13:36 Proponuję kupić mamie i przeczytać też samemu. BO warto. No, może oprócz "Gry na wielu bębenkach", bo- przynajmniej mnie- trochę ta książka rozczarowała. Ale "Dom dzienny, dom nocny" to było arcydzieło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: Ksiazki Olgi Tokarczuk IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 21.12.02, 11:51 Bardzo dziekuję za odpowiedzi! Już kupiłam 'Dom dzienny, dom nocny' i teraz jestem pewna, że to była dobra decyzja :) Jeszcze raz dzięki wszystkim. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anutka1 Re: Ksiazki Olgi Tokarczuk 21.12.02, 17:24 Olga Tokarczuk -myślę że jedna z najlepszych pisarek ostatniego czasu - dołączyłabym jeszcze do tego grona Jerzego Pilcha ,Katarzynę Grochalę i już zupełnie subiektywnie ulubionego Wiliama Whortona. "Dom Dzienny..." - książka naprwdę warta przeczytania , warta zapamiętania i warta tego by do niej co jakiś czas wracać - to też i zamierzam w najbliższym czasie zrobić. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: Ksiazki Olgi Tokarczuk IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 20:49 Niesamowita, magiczna i metafizyczna proza. Czytając jej książki ma się poczucie obcowania z wielką literaturą. Zwłaszcza "Dom dzienny, dom nocny" warto przeczytać, i to nie raz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiak Re: Ksiazki Olgi Tokarczuk IP: 212.158.75.* 14.01.03, 16:21 Książki Tokarczuk świetne z wyjątkiem jednej 'Gry na wielu bębenkach', która mnie boleśnie rozczarowała. Ból wielki, bo poprzednie pozycje naprawde fantastyczne. Ogólna ocena: bdb- Odpowiedz Link Zgłoś