Gość: ania13 IP: *.jpe.com.pl 09.09.06, 10:24 Witam, czy ktos moze orientuje sie kiedy ma sie ukazac ksiazka Jaspera Fforde "Studnia zagubionych watkow" (trzecia czesc Thursday Next)?? Jak ktos cos wie, bede wdzieczna za info :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania13 Re: Thursday Next-J.FForde IP: *.jpe.com.pl 10.09.06, 17:38 hmm widze, ze nie ma tu wielbicieli przeygod Thursday Next...:// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Thursday Next-J.FForde IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 11:49 Mam złe wieści. Wydawnictwo Literackie zrezygmnowało z tłumaczenia trzeciej części Thursday Next. Zawsze zostaje oryginał.www.empik.com/search.jsp?query=Fforde+Jasper¤tCategory=1000000&wyszukajW=2&searchForeign=on&searchLanguage=&pageNumber=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania13 Re: Thursday Next-J.FForde IP: *.jpe.com.pl 11.09.06, 15:48 To faktycznie zle wiesci:( Szkoda, bo dwie pierwsze ksiazki bardzo fajnie mi sie czytalo i chcialam sie dowiedziec, co sie dalej wydarzy:/ A oryginal tez nie jest latwo zdobyc, a poza tym jezyk jakim pisze FForde jest tak pokrecony, ze chyba z oryginalu niewiele bym zrozumiala!:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Thursday Next-J.FForde IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 16:24 Wydawnictwo Znak - nie Literackie. Coś mi się pochrzaniło z linkiem. Teraz daję trzy dla wszystkich ciekawych Thursday: www.fforde.pl/indexthurs.htm - fajna strona dla początkujących www.empik.com/showobject.jsp?objectId=1858686¤tCategory=21000000 - 3 część www.empik.com/showobject.jsp?objectId=278572¤tCategory=21010200 - 4 część Wcale nie jest takie trudne w oryginale. Trochę więcej pracy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania13 Re: Thursday Next-J.FForde IP: *.jpe.com.pl 12.09.06, 18:12 Dzieki za odp. :) Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Thursday Next-J.FForde 13.09.06, 12:17 Są wielbiciele! Zwłaszcza ffordiańskiego świata, w którym największym problemem mas jest podrobiony Shakespeare i zmienione zakończenie Jane Eyre. Nie rozumiem, dlaczego zrezygnowali z trzeciej części - tylko nie mówcie mi, że się nie sprzedało... Na pocieszenie mogę dodać, że oryginał jest świetny. Po dwóch pierwszych wydawałoby się, że limit pomysłów i wyobraźni został przez autora wyczerpany, ale w rzeczywistości zabawa dopiero się zaczyna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania13 Re: Thursday Next-J.FForde IP: *.jpe.com.pl 13.09.06, 16:25 No wlasnie, tym bardziej nie rozmumiem dlaczego zrezygnowali z tlumaczenia:/ Zrobili taka reklame, zapowiedzi, a teraz sie wycofuja. Postepuja nie fair w stosunku do czytelnikow :/ Odpowiedz Link Zgłoś