bdx65 17.09.06, 09:48 ja nie, taka sobie przede mną "Wołoka" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wampuka Re: Kto się zachwyca "Lubiewem"? 17.09.06, 14:33 Mnie się bardzo podobało. Śmiaem się jak dzika świnia, a jednocześnie było mi bardzo żal bohaterów. Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: Kto się zachwyca "Lubiewem"? 18.09.06, 07:52 wampuka napisał: było mi > bardzo żal bohaterów. współczuję im, chociaż oni sobie pewnie mniej; bardzo smutna książka o wielkich wartościach poznawczych; język mniej mnie urzekł, nie z powodu wulgarności, ale czuje się w nim monotonię i po 20 stronach wiemy, czego się spodziewać dalej; warta poznania na pewno; Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Kto się zachwyca "Lubiewem"? 17.09.06, 15:54 ja i to bardzo. jeszcze nie mielismy w polskiej literaturze tak zywego opisu tych sfer. do tego Witkowski ma swietne wyczucie jezykowe, tak wiec nie tylko zaproponowal nam cos nowego, ale jeszcze popisal sie swietnym warsztatem (i znakomitym poczuciem humoru). Oczywiscie nie jest idealnie i ksiazka ma pewne niedociagniecia, wiec raczej Nike nie dostanie (no chyba, ze jurorzy upolitycznia nagrode i przyznaja ja Michaśce w ramach sprzeciwu wobec obecnych klimatow polityczno-spolecznych), ale dojscie do scislego finalu to i tak duza nobilitacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieciarz Re: Kto się zachwyca "Lubiewem"? IP: *.akron.net.pl 17.09.06, 17:25 na pewno Biedroń, Poniedziałek... no i Środa :P Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Kto się zachwyca "Lubiewem"? 17.09.06, 21:10 Ja! Za wyczucie językowe właśnie! Za poczucie humoru Michaśki! Toż to perełka, a obawiam się, że faktycznie nie docenią jej, bo dostrzegą li i jedynie "te" warstwy. Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Proszę, 17.09.06, 21:17 oto jeszcze stosowny wątek a w nim drugi wątek. O "Lubiewie" znaczy. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=37003825&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Kto się zachwyca "Lubiewem"? 19.09.06, 09:21 Ja! Świetny język, wyraziste postacie, no i zawsze lubię, gdy książka otwiera mi świat, ktorego do tej pory nie znałam. Odpowiedz Link Zgłoś
jedynataka Re: Kto się zachwyca "Lubiewem"? 20.09.06, 00:15 Bardzo mi się dobrze czytało ze względu na język i poczucie humoru. Historie wrocławskie dodały klimatu miastu, które często odwiedzam. Książka na pewno wyróżnia się ze względu na ciekawe odejście od poprawności politycznej, tj. gej nie równa się świetnie zarabiający młody metroseksualista. Odpowiedz Link Zgłoś