Dodaj do ulubionych

Piękna owu i co..................:(((((((((((((((

15.12.04, 11:27
W tym miesiącu miałam robiony monitoring i były dwa piękne pęcherzyki.
Pękły w odpowiednim czasie.
I co z tego.....
Nic wczoraj 25 dc zrobiłam hcg i nie ma ciąży.
Czy to znaczy, że mi się juz nie uda.
Czemu jak pęcherzyki pękają i jest seks kobieta nie zachodzi w ciążę?
Błągam pocieszcie mnie bo mam straszny dóóóóół.
Obserwuj wątek
    • aquarius72 Re: Piękna owu i co..................:((((((((((( 15.12.04, 11:41
      Nejko - a czy mąż się badał?
      U Ciebie może być OK, ale mogą być słabsze plemniki, wrogi śluz...
      Jeśli długo się staracie - trzeba byłoby się przebadać...
      • nejka Re: Piękna owu i co..................:((((((((((( 15.12.04, 12:13
        Mąż jeszcze się nie badałał.
        Ale ja byłam już w ciąży, którą straciłam w 11 tygodniu prawie pięć miesięcy
        temu W związku z tym myślałam, że z zajściem nie będę miała problemów tylko
        mogą być problemy z utrzymaniem.
        To był nasz drugi cykl starań od tego czasu.
        Po pierwszej nieudanej próbie stwierdziłam, że może nie wstrzeliliśmy sie w
        czasie ze staraniami. Poprzedni cykl to był pierwszy cykl z bromkiem na
        obniżenie prl. - spadła ładnie.
        Ale czemu teraz?
        Czy pękające pęcherzyki mogą byc puste i czy są badania, które mogą to
        potwierdzic lub wykluczyć.
        • aquarius72 Re: Piękna owu i co..................:((((((((((( 15.12.04, 12:20
          Skoro monitoring potwierdza owulację, to ona jest - ale mogą być np. kłopoty z
          zagnieżdżeniem (przy niskim progesteronie). Może być sto różnych powodów braku
          ciąży.
          Ale skoro to dopiero Wasz drugi cykl starań, to nie ma jeszcze powodów do
          niepokoju.
          Przy prawidłowej owulacji i innych dobrych parametrach szanse poczęcia i tak
          wynoszą 20%, więc może nastepnym razem?
    • gagat100 Re: Piękna owu i co..................:((((((((((( 15.12.04, 12:58
      nejko znam przypadek gdzie hcg nie wyszlo a ciaza byla !!! po prostu na
      poczatku tak male jest sterzenie we krwi ze raz jest a raz go nie ma wiec zrob
      tym razem test sikany najlepiej quick a swoja droga to ze bylas w ciazy niczego
      nie mowi ze "zolnierzyki" sa OK ja mam ten sam problem :o( moze byc jakas
      bakteria albo slaby plemnik ktory nie pozwala na rozwiniecie sie zarodka a po
      co drugi raz to przechodzic ?? ja namawiam mojego meza na badania ale jest
      uparty wwwrrrrrr
    • kasiuula Re: Piękna owu i co..................:((((((((((( 15.12.04, 14:58
      Przekro mi to mówić, ale musisz wiedzieć, że nawet poprawna owu nie gwarantuje
      ciąży. U mnie wszystko przebiega książkowo, żołnierzyki super, a to mój 10 cykl
      starań. Musisz uzbroić się kochana w cierpliwość to jedyne rozwiązanie. Próbuj
      i nie trać nadzieji, a my będziemy trzymać kciuki
    • kalinosia Re: Piękna owu i co..................:((((((((((( 16.12.04, 11:15
      hej,dokładnie to samo miałam teraz. Cykl na CLO, piękna owu z 2-ch pęcherzyków,
      piękne 2 ciałka żółte, przytulanko i...nic sad. Ja tak sobie myślę, że powodem
      mogło być to, że my się przytulaliśmy codziennie od 10 dc do 15 dc, a owu
      wypadła akurat na 15 dc - a wodą dziecka nie zrobisz. Także teraz wstrzymujemy
      się do jakiegoś 12 dc i co 2-gi dzień.
      • nejka Re: Piękna owu i co..................:((((((((((( 16.12.04, 11:49
        Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
        Wiem, że nic na siłę i trzeba być cierpliwym.
        Ale wiedzieć to nie znaczy móc.
        Tak bardzo chciałabym sie przeprogramowac na niemyślenie o ciąży i dziecku.
        Otworzyć jakąś klapkę i wyłączyć guziczek
        • kasiuula Re: Piękna owu i co..................:((((((((((( 16.12.04, 13:31
          Jak ją gdzieś znajdziesz (ta klapkę) to błagam napisz gdzie ona jest wink
    • ariana1 Re: Piękna owu i co..................:((((((((((( 16.12.04, 16:32
      Ja miałam identycznie jak Kalinosia smile Nawet spodziewałam się ,że obie
      zaciążymy, bo miałyśmy prawie jednocześnie ovu. Też byłam pewna na 100% ciąży,
      no bo jak to? Są pęcherzyki, jest biogonadyl, pękły pęcherzyki, wszystko widać
      jak na dłoni na USG i ma nie być ciąży? Niemożliwe! Nawet luteinę brałam, zaraz
      po pęknięciu. I dostałam niestety @ w 30 dcsad Sama widzisz ,ze różnie to bywa.
      A w tym cyklu wkurzyłam się i nie biorę clo, ani luteiny i wszystko mam w
      nosie smile Zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka