Dodaj do ulubionych

czarna polewka-Musierowicz!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 22:30
czytał ktoś??
Obserwuj wątek
    • staua Re: czarna polewka-Musierowicz!!! 21.09.06, 22:39
      Premiera jutro - okazjonalnie podobno pojawila sie w wybranych ksiegarniach,
      ale przyposzczam, ze najwczesniej w przyszlym tygodniu znajdzie sie ktos, kto
      juz czytal.
      • agnieszka_azj Re: czarna polewka-Musierowicz!!! 21.09.06, 23:02
        Dlaczego dopiero w przyszłym tygodniu ??? Moja Ania juz jest w połowie. Jutro
        będzie po wszystkim ;-)))
    • amused.to.death ja przeczytałam:) 21.09.06, 23:15
      zabawna - fajniejsza niż ostatnia część.
      • Gość: Zula Re: ja przeczytałam:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 09:05
        Szczęśliwcy z dużych miast ! U nas będzie może w przyszłym tygodniu
        • Gość: k Re: ja przeczytałam:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 00:26
          przeczytałam, ale jakos mnei nie zachwyciła- tesknie za "wcześniejszą"
          Musierowiczową
          • monikate Re: ja przeczytałam:) 23.09.06, 00:39
            Polecam wątek:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25788&w=49046847
    • Gość: jo-asiunka Re: czarna polewka-Musierowicz!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 11:29
      skończyłam już wczoraj. Moim zdaniem lepsza niż Żaba. Zabawna, wartka akcja, a
      postać Tygryska jest ciekawa od strony psychologicznej 9czego raczej dotychczas
      u Musierowicz nie było raczej). Na furumm MM piszą o pastiszu samej siebie i
      jest w tym chyba trochę racji...
      • monikate Re: czarna polewka-Musierowicz!!! 23.09.06, 18:06
        No, ja tak uważam. Dawno nie miałam takiej dobrej zabawy!
    • Gość: M Re: czarna polewka-Musierowicz!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 16:45
      Kupiłam i przeczytałam z sentymentu - słaba, szkoda.
      • Gość: malina Re: czarna polewka-Musierowicz!!! IP: 193.0.116.* 01.10.06, 17:27
        niestety. dla mnie swietne sa 3 pierwsze: do 'kwiatu kalafiora':D (ktory jest
        klasykiem absolutnym).z pozniejszych dosyc ciekawa i nie tak banalna jak
        pozostale jest "nutria i nerwus", reszta - dydaktyzm porazajacy: mezczyzna,
        dziecko, dziecko DZIECKO DZIECKO DZIECKO... roza pyziak w "zabie" jest po
        prostu gadajacym inkubatorem. przykre
        • Gość: M Re: czarna polewka-Musierowicz!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 17:59
          Nie za ostro to? :) W Czarnej polewce jest silną, ciepłą, kochającą kobietą.
          Nie wiedzieć czemu przypomniał mi się teraz Brulion Bebe - z nieśmiałą Bebe...
          Myślę, że należy teraz dać się "odleżeć" Polewce i ocenić ją za jakiś czas.
          Swoją drogą, Ignacy Borejko rozdający seriami rekuzy jest przecież boski!!!
    • smoczykowka Re: czarna polewka-Musierowicz!!! 01.10.06, 19:25
      Zarówno dla mnie jak i dla wielu fanów Jeżycjady kolejna pyszna uczta.
      Zastanawiam się tylko jak odbiera taką książkę ktoś, kto czyta ją jako pierwszą
      z serii. Nurtuje mnie też, czy polecać młodym współczesnym czytelnikom po
      prostu Szóstą klepkę jako początek, czy którąś ze współcześnie napisanych aby
      była im bliższa a jednoczesnie zaraziła do sięgnięcia po całą Jeżycjadę. Co
      sądzicie?
      • mmk9 Re: czarna polewka-Musierowicz!!! 01.10.06, 20:07
        Zaczęłam była od "Idy" i uważam, ze był to przypadek bardzo szczęsliwy. Oprocz
        bohaterki tytułowej sporo postaci z charakterem, nie ckliwych, trochę humoru,
        morał nie na siłę. Myślę, że na początek nadałyby się jeszcze "Opium"
        i "Noelka". Perypetie Hildegardy nie zachęcaja do sięgnięcia po cokolwiek,
        z "Polewką" jeszcze nie dojechałam do połowy i nudne są te romanse. O Józinku
        zaś chyba nie zechce czytać ktoś, kto nie zna go z czasów, kiedy matka nie
        dopuszczała go do glosu, a wszyscy mysleli, że jeszcze nie umie mówić / to
        chyba "Córka Robrojka"/. Wydawnictwo powinno stanowczo traktować MM z mniejszym
        nabożenstwem i mobilizować do poprawy jakości tak jak to było z "Opium" na
        przyklad.
      • easz Re: czarna polewka-Musierowicz!!! 03.10.06, 18:34
        Zaczynałam od Kwiatu kalafiora, potem była Kłamczucha - jedna z moich
        ulubionych! i to właśnie po niej przytargałam z biblioteki pozostałe, hurtem. Na
        pierwszy raz - dziś - najlepsza jest chyba Noelka, jest taka...uniwersalna;
        przez pewien okres - kilka lat - czytałam ją zawsze w okolicy Bożego Narodzenia :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka