buba33 29.10.06, 12:14 Jak w tytule. Uwielbiam A. Christie, A. Marininę, R. Mac Donalda, ale wszystko juz przeczytałam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka_azj Re: Jaki kryminał ? 29.10.06, 12:24 Może weneckie kryminały Donny Leon ? Pierwsza z cyklu jest "Śmierć w La Fenice". Poza tym zajrzyj na forum wielbicieli kryminałów forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33434 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWa Re: Jaki kryminał ? IP: *.CNet.Gawex.PL 29.10.06, 12:29 Polecam Ellis Peters i jej cykl o braciszku Cadfaelu, a także książki Josephine Tey. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula Re: Jaki kryminał ? 29.10.06, 12:58 Skoro przeczytałaś wszystko Christie, to chyba najwyższy czas wziąć się za Conan Doyle'a. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Jaki kryminał ? 29.10.06, 13:15 a lektura proponowanego forum również Cię zanudziła? Może jednak przebrniesz przez parę wątków i setki propozycji, przez nas uznawanych za nienudne znajdziesz właśnie tam... Odpowiedz Link Zgłoś
buba33 Re: Jaki kryminał ? 29.10.06, 20:23 spróbuję przebrnąć :) zapewne znajdę wiele propozycji nienudnych czy D Leon nie moze być dla mnie nudna ? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: Jaki kryminał ? 29.10.06, 20:43 buba33 napisała: > czy D Leon nie moze być dla mnie nudna ? Nie ma zakazu ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Jaki kryminał ? 29.10.06, 20:54 > czy D Leon nie moze być dla mnie nudna ? może:) Dla mnie też jest nudna. A to forum z linka jest fajne - ja dowiedziałam się o wielu fajnych pozycjach. A moi ulubieni pisarze kryminalno/sensacyjni:D których czytam seriami to: Harlan Coben Patricia Cornwell P.J. Tracy M. Connelly Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Jaki kryminał ? 30.10.06, 07:03 > czy D Leon nie moze być dla mnie nudna ? Buba, ma pełne prawo być nudna. Do mnie Child na ten przykład nie przemawia, i Preston zdaje sie, a na wspomnianym forum są pochwały. Ja tylko propouję, byś tam właśnie szukała natchnienia. Wśród nudnawych dla niektórych pozycji, znajdziesz prawdziwe perełki. Jeżeli lubisz Agatkę Christie, to może kryminał pana Tolkiena wzbudzi Twoje zainteresowanie. Od razu dodam, że to potomek tego Tolkiena od Władcy pierścienia stworzył Świadka ostatecznego, którego polecam: www.merlin.com.pl/frontend/towar/332897 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: Jaki kryminał ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 15:59 raczej sensacja: www.sparing.pl/article.php?id=61&page=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: Jaki kryminał ? IP: *.czestochowa.agora.pl 03.11.06, 17:00 Nie ma jak Chandler. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Jaki kryminał ? IP: *.ds5-s.us.edu.pl 03.11.06, 22:14 Henning Mankell, cykl o komisarzu Wallanderze. Naprawdę wspaniały. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Jaki kryminał ? 03.11.06, 22:20 Podstawa: A.C.Doyle."Studium w szkarłacie", Pies baskerville'ów", "Znak czterech". Ponadto: G.Greene: "W Brighton" i inne. E.A.Poe: opowiadania (to on wprowadził dedukcję do kryminału!) Joe Alex... Odpowiedz Link Zgłoś