Dodaj do ulubionych

ooooł maaaaaj

31.10.06, 11:24
jaka Zadie Smith jest ładna:
www.gazetawyborcza.pl/aliasy/mod/super_zoom.jsp?xx=3710979

Tylko czemu takie drętwe ksiązki pisze?

Wątek seksistowski, oczywiście, bo Jelinek jest brzydka jak noc listopadowa,
a pisze jak złoto:)

P:)
Obserwuj wątek
    • master_of_magic Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 11:31
      >bo Jelinek jest brzydka jak noc listopadowa
      Nie ma brzydkich kobiet :)
      • braineater Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 12:02
        master_of_magic napisał:

> Nie ma brzydkich kobiet :)

Gertrude Stein

Susan Sontag

Angela Carter

Elfride Jelinek

Leonore Carrington

Agatha Christie

Wszystko pisarki dobre, bardzo dobre lub wybitne. Jakaś kompensata, czy
        coś...?:)

• skajstop Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 12:04
          A czytał pan niejakiego Cesare Lombroso? :-)
          • braineater Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 12:12
            nie. Pownienem? Dlaczego?:)

• skajstop Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 12:23
              Polecam arcydzieło "Geniusz i obłąkanie", sporo tam o wnioskowaniu z fizjonomi :)
              Rzekłbym, że pan Lombroso został klasykiem tego nurtu ;P
              • troubleska Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 14:19
                Wszystko co czytalam na temat Lombroso odnosilo sie do wnioskowania na
                podstawie fizjonomii o potencjalnej przestepczej przyszlosci danego osobnika.
                "Geniusz i oblakanie" mowisz? trza odszukac.
                • skajstop Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 14:21
                  Zgodnie z tytułem, o artystach w tej książce też jest, i to bardzo smacznie :P
        • 3promile Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 12:13
          Kompensata? Raczej bilans zerowy
        • a.adas Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 13:28
          Pan Zjadacz dopiera fotosy tendencyjnie;)

Porównawczo poproszę o zdjęcie Pani Smith otoczonej wnukami (mogą byc
          szkocko-brytyjskie, nie zdjecia-wnuki)
          • braineater Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 13:41
            no, może trochę - Susan Sontag ma na tej fotce koło 50, Agatha około 40, Angela
            Carter niecałe 40, Gertrudy i tak znalazłem zdjęcie którego się najmniej boję,
            z wiekiem zaczęła po prostu ładnieć, Leonora zaczęła pisac, jak miała koło 70,
            a Jelinkowa tez jest jeszce przed menopauzą:P

• master_of_magic Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 15:47
          No dobra, żartowałem tylko ;))))
        • zdanka1 Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 13:14
          Nonsens. Powklejałeś beznadziejne zdjecia - zarówno Angela Carter , jak i Dora
          Carrington były pięknymi kobietami, a Suzan Sontag to chyba na tym zdjeciu
          realizowała zakład " najpardziej upozowany szamn idiański" . Poza tym Jelinek
          też jest kobietą ładną, tylko o bardzo lodowatej urodzie - wystarczy popatzreć
          na jej zdjecia sprzed około 20 lat -.

A w ogóle ludziom to juz się od Photo Shopa i głupich filmów z Holywood w
          dupach poprzewracało - uwazaja za piekne borostwory a'la dmuchana lalaka vel
          Pamela Anderson
          • zdanka1 Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 13:25
            A zresztą wku..aja mnie takei wątki - proszę :

Boska Elfriede:
            www.viennale.at/images/filme/8059.jpg
            www.leportillon.com/IMG/jelinek.jpg
            www.fembio.org/images/WF-elfriede-jelinek-1.jpg
            www.neuewelt.at/archiv/bilder/JelinekGerstlS.11.jpg

Dora Carrington:
            www.fcgjung.com.es/article_img/Leonora_Carrington.jpg
            susan Sontag:

www.cityofwomen.org/2005/files/sontag.jpg
            Angela Carter:
            www.timeout.com/img/forced/11260/w200/h160/image.jpg

I co ? Nie ma brzydkich kobiet - starość jest brzydka.
            • braineater Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 14:24
              wystarczy włosienica, czy mam odbyc jakies bardziej rozbudowane rytuały
              pokutne?:)

• zdanka1 Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 14:41
                Pomyslmy? :))))))Juz wiem - musisz uśmeichnąć sie do jakiejś
                neiznajomej "brzyduli-okularnicy" na ulicy/tramwaju/gdziekolwiek i powiedzieć
                jej, ze ma sliczny:
                - usmiech
                - dłonie
                - włosy

Zrobić gigantyczny dobry uczynek i od razu bedziesz miał miła pokutę:)

-
                • braineater Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 15:12
                  A wytłumaczysz mojej zonie czemu łażę po ulicy i szczerzę się jak idiota do
                  brzydul? (gwoli ścisłości, to narzuc i na siebie włosienicę, za zrównanie
                  okularnic z brzydulami:) I jeszce kłamię przy tym?:)

• zdanka1 Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 15:23
                    Przecież ty jej nei będziesz podrywał, ani nei bedziesz się do neij szczerzył -
                    powiesz po prostu jakiejś dziewczynie coś miłego - nie spotkałeś nigdy "takeij
                    sobie' dziewczyny, która miała naprawdę piękne włosy - dlaczego zaraz
                    kłamać? . Już dawno zauwazyłam to, ze Polacy, a specyficznei [polscy faceci
                    mają problemy z powiedzeniem komuś tzw. bezinteresowanego komplementu, który
                    nei kojarzyłby im sie zaraz z kotłowaniną w łózku. sumei to przykre i nei wiem
                    z czego to wynika.:)
                    • zdanka1 Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 15:24
                      A tak z zupełnei innej baczki to mozna by o tym założyć całkeim fajny wątek na
                      TWA, ale mi sie nei chce:))))o moze ty załoz?
                    • 3promile Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 15:28
                      zdanka1 napisała:
                      Polacy, a specyficznei [polscy faceci
                      > mają problemy z powiedzeniem komuś tzw. bezinteresowanego komplementu, który
                      > nei kojarzyłby im sie zaraz z kotłowaniną w łózku. sumei to przykre i nei wiem
                      >
                      > z czego to wynika.:)

To jest głęboko niesprawiedliwe, seksistowskie stwierdzenie trącące medialnym
                      zatruciem szczukizmem. Twoje błędne przeświadczenie wynika stąd, że
                      najwidoczniej obracasz się w kręgu chłopców, a nie facetów.
                      • zdanka1 Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 15:36
                        Pozwolę sobie tego nie komentować - nei lubię jak ktoś wyciąga z jednego
                        zdania całą ideologię seksistowsko-feministyczno-socjalistyczno-totalitarną .

Poza tym, w Polsce krąg chłopców obejmuje niepokojaco często pzredział 30 i
                        40+.
                        • 3promile Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 15:42
                          A pozwalaj sobie, a ja i tak swoje: walczysz ze stereotypami, utrwalając inne
                          stereotypy? Bierzesz na ruszt płeć odmienną, a przemilczasz fakt, że dwie
                          najlepsze psiapsiółki są w stanie utopić się nawzajem w łyżce wody z powodu
                          jednej kiecki? To również ładny stereotyp, prawda?
                          Różnica między chłopcem a facetem to nie różnica wieku; i jedni, i drudzy mają
                          problemy - różnica polega na tym, że faceci z problemami sobie r a d z ą.
                          Znajdź sobie jakiegoś.
                          • zdanka1 Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 15:46

Nie wiem jakie masz problemy - ale Twoja przesadna reakcja na mój post
                            dotyczący zupelnie innego tematu pokazuje, ze masz spore problemy własnie w tej
                            sferze.

Dziękuję , od dwóch lat całkeim dobrze mi się z nim zyje:)
                            • 3promile Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 15:58
                              Ty nie atakuj mnie - ty atakuj zdania, zdanko. Inaczej kwalifikujesz się do
                              unisex-szuflady pt. "chłopiec"
                              • zdanka1 Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 16:08
                                No to swietnie, wrzuć mnie tam i zamknij szufladę- pzynajmniej oszczędzisz
                                sobie czasu traconego na te pisaninę:).
                                • 3promile Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 16:13
                                  Będziesz miała ciasno...
                                  • zdanka1 Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 16:14
                                    Ale ty przynajmneij bedziesz miał spokój, o mnie sie nei martw. Narazie .
                                    • 3promile Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 16:17
                                      Nie o ciebie się martwię - raczej o tego nieszczęśnika "od dwóch lat"
                                      • zdanka1 Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 16:23
                                        Akurat to nie powinno cię w ogóle obchodzić, bo cię nie dotyczy.

---

nie ma wybawców, którzy wiodą tłum
                                        nie ma wybawców, którzy zbawią nas
                                        jest tylko układ wrogich sił
                    • braineater Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 15:52
                      już tłomaczę.
                      Prawię komplementa wtedy, gdy:
                      Jest komu
                      Jest za co
                      Komplementa dotyczące wyglądu kobiet, zlewam szeroko, bo to nie problem dobrze
                      wygladać, nawet jesli się jest potomkiem Quasimodo i Krzywej Mańki. Wystarczy
                      odrobina weny i sklep z kosmetykami, ostatecznie trochę kasy i znajomy chirurg.
                      Więc prawienie kobiecie komplementów za wygląd równa się dla mnie mówieniu
                      malarzowi, że zrobił zajebisty obrazek dlatego, że uzył takich a nie innych
                      farbek i tak a nie inaczej je kładł.
                      Drugie - komplement z natury rzeczy nie jest bezintersowny, bo bezinteresownie
                      to się tylko pali papierosy. Za komplementem zawsze sie kryje jakaś chuć lub
                      chęć, stąd ich nie prawię ludziom wobec których nie mam ni chuci ni chęci.
                      Komplement to transakcja jak każda inna - ja ci powiem, że masz boski biust, ty
                      postawisz mi piwo, abo i znajdziesz inksza gratyfikację. Gorzej, jak trzeba
                      kłamać, biust jest jak u naszej szkapy, ale oczekiwana gratyfikacja może by7ć
                      na tyle wartościowa, by przytłumić niesmak.
                      Trzecie - ludzie łasi na komplementa sa najczęsciej skończonymi dupkami,
                      pozbawionymi właściwej oceny własnej wartości. Myślą, że jak im kto powie , co
                      miłego, to oni od razu stają się od tego lepsi. A taki wał. Mogę uwierzyć w
                      komplement od kogoś kogo znam i lubię, o kim wiem, że nie bredzi każdemu kogo
                      napotka, że jest ideałem i wcieleniem erotycznych snów 16 latka. W innym
                      przpadku wietrzę podstęp i manipulację, z których sam zresztą komplementując
                      rózne rozlazłe babska i drętwych facetów, skrupulatnie korzystam.
                      Komplement to po prostu kłamstwo, ściema, próba przypodobania się w mniej lub
                      bardziej konkretnym celu, próba wpłynięcia na druga osoby, by tańczyła, tak,
                      jak jej zagramy.
                      No więc po ch..j?

• 3promile Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 16:00
                        braineater napisał:
                        No więc po ch..j?

W imię zasad, sku...synu
                      • zdanka1 Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 16:13
                        Brain, słuchaj , myslałam , ze to zabawa - od coś takiego - a co mam zrobić? -
                        A powiedz komuś cos miłego od tak, żeby mu milej było - nie z zadnego musu, ale
                        po prostu i wcale nei chodzi o jakis kłamstwo czy dekonstrukcje sklepów z
                        tuszem do powiek, którym się ktoś moze wysmarować.

Nie wiem wiec dlaczego tu się zaraz zrobił cały wykład swiatopoglądowy - tak
                        jakby pokłocić sie o kostke cukru - czy ma być kostką czy łyzeczką cukru.

Nie mów nic nikomu , nie zakładaj włosiennicy, nie ma sprawy.
                        W czym problem, bo ja nie wiem?
                        • braineater Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 16:52
                          no ten watek z założenia był gupi i nikogo nie miał urażać, bo w końcu co nas
                          obchodzi wygląd pisarek/pisarzy, skoro ni ma wpływu na to jak piszą (npo chyba,
                          że:), ale wjechałaś z cięzką altyrerią to trzeba się jakos bronić:)

• 3promile Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 11:44
      braineater zapytał:
      > Tylko czemu takie drętwe ksiązki pisze?

braineater sam sobie odpowiedział:

a/ > jaka Zadie Smith jest ładna:
      b/ > Jelinek jest brzydka jak noc listopadowa, a pisze jak złoto:)
    • agni_me Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 13:35
      Bo te wybitne zacznie pisać za lat trzydzieści?

Choć może jest i w tym cień prawdy. Taka Masłowska... ;)
      • staua Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 04:28
        Sprytny przyklad z Maslowska - nie wiadomo, czy ladna, czy dobrze pisze...
    • nienietoperz Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 14:10
      Iii tam od razu dretwe - pierwszy rozdzial 'Bialych zebow' uwazam za jeden z
      lepszych poczatkow powiesci lat ostatnich (dalej gorzej, ale nadal OK),
      'Autograph Man' zostal zas zamordowany zdaje sie przy uzyciu przekladu na polski.

Zadie ma skadinad talent do wygladania przeroznie na zdjeciach - sa takie z
      bardziej Jellinkowych, ale sa i takie, jak to zalaczone.

Uklony,
      NN
      • braineater Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 15:12
        zdjęc przeglądnąłem parę Nienietoperzu i na wszystkich o.k. Może wydawcy
        pochowali te gorsze:)
        Co do pisania, to jest tak, że Białe sa napisane nieźle, tyle, że to taka
        ksiązka, co próbuje na chama dorównywać innym postcolonialistom i po mojemu
        jest duzo słabsza od tego co pisują Mo, Kureishi czy Okri. Przez Autograph Mana
        próbowałem przebrnąć zanim go sprzedałem i neeeeeeee, bariera 50 strony nie
        dała się przekroczyć. Tej ostatniej w łapach jeszcze nie miałem i jakos mnie
        nie ciągnie.

• mamarcela Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 15:15
          fotoszop???
          • braineater Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 15:25
            mamarcela napisała:

> fotoszop???

Tu raczej nie:
            static.flickr.com/33/46321698_3799fb8765_m.jpg
            media.thecrimson.com/4-15-2003/thumb-pic-2601.jpg
            Tu possibly maybe:

news.bbc.co.uk/media/images/38271000/jpg/_38271310_zadie300.jpg
            www.colinmcpherson.co.uk/images/portraits/full/AtZadie.jpg

• nienietoperz Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 15:49
          A A-Mana czytales po ktoremu?

Kureishiego jeszcze nie probowalem, chociaz w niedziele na targu nabyty zostal
          Buddha of Suburbia (razem z Levycka, Dickinsonowa, Mariasem, i Amisem starym w
          cenie £ 2.5 za wszystko).

Jesli chodzi o Biale, to moze dlatego poczatek robil na mnie swietne wrazenie,
          ze nie byl 'o problemach multikulti', tylko byl po prostu wciaganiem do swietnej
          historii.

A zeby nie bylo zupelnie off-topic, to tu smaczne zdjecie innej mlodej gniewnej
          brytyjskiej:

www.adhunika.org/heroes/monica_Ali.jpg
          Nie wiem, czy pasuje do teorii - NNtpzowa czytala Brick Lane i twierdzi, ze OK,
          choc bez wielkiej euforii.

NN
          • braineater Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 15:57
            Wygląda jak skrzyzowanie Angelicy Houston z Sheryl Crow:)
            Znaczy może dobrze pisać:)
            AAM po anglijsku się starałem.
            Kureishiego Budda jest chyba najlepszy, choc Black Album z genialnym pasażem na
            temat Prince'a też się dobrze czyta, może potem się staje za bardzo polityczny.
            No mi Intymnośc jest wielka, choc zupełnie inna wielkością niz jej ekranizacja.
            Jeszcze jest taki drobiazg pod tytułem My Beautiful Laundrette, scenariusz jego
            autorstwa, taka chyba mała kwintesencja wszystkiego o czym pisze, z którego
            zrobiono całkiem niezły film - jest ten tekst w takim małym tomikiu z czerwona
            okładką:)
            A tu masz na przystawkę:
            www.hanifkureishi.com/strangers.html
            • nienietoperz Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 16:02
              Launderetke znam filmowo (takoz Intimacy rzecz jasna).
              Dalej bede raportowal.

Tymczasem, w ramach tematu zdjecie mojej aktualnej liderki kobiecej prozy
              brytyjskiej, czyli Ali Smith:
              www.oreal.de/autor/autor_smith.html
              Teoria potwierdzona w calej rozciaglosci. Kobieta pisze rewelacyjnie:-)

NN
              • staua Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 04:13
                Tez przy "Autograph Man" utknelam na oryginale (podczytuje po pare stron, ale bez przekonania
                zupelnie).
                Ciekawa jestem, jakie wrazenie bedziesz mial po Buddzie. Mnie sie podobalo, choc nie absolutnie (ale
                bardziej niz Zadie, fakt)
    • troubleska Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 14:29
      primo, Zadie rzeczywiscie piekna jest, ale az tak dretwo nie pisze ( nie
      czytalam jeszcze ostatniej ksiazki, mam nadzieje, ze sie poprawila).
      secundo, foty dobrane tendencyjnie, szczegolnie Susan Sontag (gorszego jej
      zdjecia chyba nie ma).
      tertio, tzw. brzydota jest fascynujaca. Choc oczywiscie lepiej wygladac jak
      Zadie, a pisac jak Elfriede.
      • martolka Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 15:34
        a mnie się ta Susan podoba - wygląda jak stary Indianin i ma to w sobie masę
        uroku ;-))
        • 3promile Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 15:46
          A ja się nie zgadzam - czynienie cnoty z tego, że jakaś pisarka wygląda jak
          bezrobotny basista deathmetalowy , to politpopprzesada. Napisz, że fajnie pisze,
          że jest kobita przyzwoita, że ma klawe życie, ale nie pisz o uroku!!!
          No chyba, że na psa urok...
          • martolka Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 16:14
            przecie napisałam " ;-)", wielbicielu APP.

cóż, może być i na psa ten urok...

starsze panie stają się czasami urocze na zupełną starość, lub ewentualnie
            jeżeli się je zna i piękny duch prześwieca nam przez niepiekną powłokę.
            • 3promile Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 16:16
              Tak mi się cóś wydaje, że brainu wkleił te linki a propos Halloween...

PS. A co - masz jakieś tenteges do APP?
              • martolka Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 16:27
                > PS. A co - masz jakieś tenteges do APP?

Nie mam ten-teges, a nawet mam prawie wszystkie płyty. Tylko takiego starocia
                dawno nikt nigdzie nie wymieniał ;-P
                • 3promile Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 16:33
                  A ja mam bez "prawie" ;P
                  • martolka Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 16:48
                    ja nie mam najnowszych, jeśli takowe są nagrywane :-)
                    utknęłam na latach 80-tych... co tam było, Gaudi bodajże ostatni... a, i
                    Freudiana.
                    • 3promile Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 16:56
                      1993 Try Anything Once
                      1996 On Air
                      1999 Time Machine
                      2004 A Valid Path

Co nie zmienia faktu, że po pierwsze - jesteśmy lekko O/T i brain się zjeży jak
                      należy, a po drugie - "The Turn Of A Friendly Card" pozostaje dla mła namber łan ;)
                      • braineater Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 17:05
                        się nie bój. zdązyłem sie już zorientować, że nawet w Klubie Seniora sobie nie
                        możesz pogadać o APP, bo nikt już ich nie pamnięta, więc co mi tam, gadaj:)

• 3promile Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 17:09
                          <foch>
                          • martolka Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 18:18
                            :-DD

Turn OAFC? are you kidding me? wybrałeś sobie najgorszą... ;-P
                            Tales of mystery and imagination, Ammonia Avenue i Gaudi.
                            • 3promile Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 18:25
                              Bez żartów - "Turn...", potem długo długo nic, potem "Stereotomy", a reszta
                              mniej więcej po równo ;P
                              • martolka Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 18:52
                                > Bez żartów - "Turn...", potem długo długo nic, potem "Stereotomy", a reszta
                                > mniej więcej po równo ;P

Etam. Mnie się ona zawsze słabsza wydawała (w kolejce po większości, ale przed
                                I Robot, do którego się w ogóle nie przekonałam)... teraz będę zmuszona
                                wyciągnąć, odkurzyć i posłuchać :-/
                                • 3promile Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 22:06
                                  Na tym polega potęga muzyki - każdemu coś innego. Nie chcę się kłocić -
                                  nieodmiennie APP kojarzy mi się z nocami przy Trójce, a w Trójce Beksiński...
                                  • martolka Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 22:30
                                    3promile napisał:

> a w Trójce Beksiński...

zaraziłam się w tym samym miejscu :-)

może dlatego 'Tales' zawsze będzie dla mnie ważne, bo pierwsze usłyszane (i
                                    nagrane na kasecie Maxell z Pewexu, hehe), na dodatek miałam wtedy jazdę na
                                    Poego i ta płyta mi się ładnie wpasowała w zainteresowania.
    • mietowe_loczki Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 18:25
      Jest całkię w pyte.
    • staua Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 18:26
      Piekna to jest Jhumpa Lahiri (Zadie jest taka sobie...), a pisze tez lepiej od
      Zadie:
      www.janaleon.com/adm/photo/52_jhumpa.jpg
      content.answers.com/main/content/wp/en/thumb/f/f3/180px-Lahiri.jpg
      • itek1 Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 18:31
        > Piekna to jest Jhumpa Lahiri
        Zgadzam sie z Toba w 100% i dodam jeszcze od siebie Arundhati Roy.
        • staua Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 18:43
          Tez sie zgadzam. I tez pisze lepiej niz Smith...
    • mietowe_loczki Re: ooooł maaaaaj 31.10.06, 18:43
      A teraz kolej na całkiem fajnych panów:
      Paul Auster:
      www.paulauster.co.uk/Paul%20Auster%2019.jpg
      Hanif Kureishi:
      www.hanifkureishi.com/images/kureishi2.jpg
      Roddy Doyle:
      www.writersfest.bc.ca/images/2004festival/authors/Doyle.jpg
      Młody Beckett:
      tiny.pl/rdz7
      I paru innych. Wszystko według zasady "tak brzydki, że aż piękny".
      • Gość: Abra Re: ooooł maaaaaj IP: *.bsk.vectranet.pl 01.11.06, 22:36
        Ooo, teraz się ten wątek fajny zrobił, może ktoś znajdzie więcej?

A Beckett wymiata :)))
    • tsun_am Re: ooooł maaaaaj 01.11.06, 13:56
      no szkoda ze dzis na ten watek trafiłam a nie 3 dni wczesniej kiedy to nabyłam
      najnowsza pozycje owej autorki. "Białych zębów" nie czytałam ale podobno było
      dobre więc tym razem dałam się skusić, ale kiepskie. Pamietam że patrząc się
      okładkę, zobaczyłam zdjęcie Zadie i tez pomyslałam ale laska w dodatku niewiele
      starsza ode mnie, ciekawe jak pisze. No i się dowiedziałam, ziew.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka