Dodaj do ulubionych

książka, od której nie mozna się oderwać

• Gość: ewunia Re: książka, od której nie mozna się oderwać IP: *.toya.net.pl 10.01.07, 20:55
      imię róży umberto eco i cały świat dysku terrego pratcheta
      • en_veneficam Re: książka, od której nie mozna się oderwać 10.01.07, 21:46
        Eco "imię róży" zgadzam sie!!! dodałabym jeszcze "zapiski na pudełku od
        zapałek"
    • Gość: nina Re: książka, od której nie mozna się oderwać IP: 80.50.252.* 10.01.07, 21:32
      "Życie jest gdzie indziej" Kundery
      • Gość: muka Re: książka, od której nie mozna się oderwać IP: *.pia.airbites.pl 10.01.07, 22:09
        Chlopi
        Przedwiosnie
      • ciemna_blondynka Re: książka, od której nie mozna się oderwać 11.01.07, 00:31
        Wreszcie ktoś coś Kundery napisał :-)
        Faktycznie, do jego "Nieśmiertelności" wracam bardzo często. I do "Nieznośnej
        lekkości bytu" - od niej się nie można oderwać!
    • Gość: -Justyn_ Re: książka, od której nie mozna się oderwać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 22:10
      "Przebudzenie Cheopsa" Andrzej Wójcikiewicz - wyd. KOS.(*****)
    • primitivo Re: książka, od której nie mozna się oderwać 10.01.07, 23:15
      nie zauwazylem a nie warto przeoczyc, tak mysle:

"Proces" - Kafka
      "Rozmowa w "Katedrze"" - Llosa
      "Cichy Don" - Szolochow
    • Gość: Lu$ka Re: książka, od której nie mozna się oderwać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 23:37
      polecam gorąco książki Barbary Rosiek - 'jestem schizofreniczką' oraz 'pamiętnik
      narkomanki'

książki King'a - Zielona Mila.. (najlepsza)

M.Musierowicz,ale to bardziej do młodzieży...

'Chemia śmierci' oraz 'Diler'

pozdrawiam. :)

• Gość: Kuba Re: książka, od której nie mozna się oderwać IP: *.kalisz.mm.pl 11.01.07, 12:44
      Ja ostatnio utknąłem tak przy książkach Andrzeja Pillipiuka, zacząłem od
      Kuzynki, potem Księżniczki, a dalej dwa tomy Norweskiego dziennika.

Słowiańskie klimaty i baaaardzo wciągająca fabuła, czytelnik nie nudzi się ani
      przez chwile.

Polecam.
    • krozy31415 Nakręcana pomarańcza... 11.01.07, 14:41
      ... oraz Mechaniczna pomarańcza. To ta sama książka tylko dwie wersje
      tłumaczenia (wersja A - angielska oraz wersja R - rosyjska). Tylko uwaga - można
      trafić na wydania bez ostatniego rozdziału więc lepiej sprawdzić zanim się zakupi.
    • Gość: Achna Re: książka, od której nie mozna się oderwać IP: 212.87.241.* 11.01.07, 16:14
      a to ja też mam pytanie, tak samo konkretne jak autor wątku - powiedzcie jaki
      jest wasz ulubiony kolor, bo muszę sobie kupić szalik i zupełnie nie wiem który
      mi będzie pasował:)
      • Gość: Aga Re: książka, od której nie mozna się oderwać IP: *.tvk.torun.pl 11.01.07, 16:42
        Ja polecam "Wywiad z wampirem" Anne Rice czytałam na wakacjach po 10 godzinach
        pracy w fabryce i na dodatek w oryginale...to chyba wystarczający dowód że
        wciąga?:)
        tak naprawdę mnóstwo znam takich "nieodrywalnych" książek- najgorzej jak się na
        taką trafi w czasie sesji- wtedy zarywam nocki bynajmniej nie z powodu
        nauki :)))
      • Gość: dobregosamopoczuci Re: książka, od której nie mozna się oderwać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 19:59
        NA PEWNO MODNY!
    • Gość: stokrotka Re: książka, od której nie mozna się oderwać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 17:32
      Jodi Picoult - wszystko i "Filary ziemii" chyba Folleta o budowniczym
      katedry.Nie brzmi dobrze ale super.
    • laaazy_boy Re: książka, od której nie mozna się oderwać 11.01.07, 18:00
      Kolejność przypadkowa:

- "Cesarz", "Heban", "Imperium", Lapidaria - czyli Kapuściński w całości
      - "Wieże z kamienia", "Dobre miejsce do umierania", "Modlitwa o deszcz" Wojtka
      Jagielskiego
      - "Irak. Piekło w raju" Smoleńskiego
      - "Nieznośna lekkość bytu", czyli Milan Kundera + jego pozostałe książki
      - "Cząstki elementarne", czyli Houellebecq
      - "Orły i anioły" Julie Zeh
      - "W drodze" Jacka Kerouc
      - "Ballada o dobrym dresiarzu" Kochana
      - "Heroina" Piątka
      - "Pachnidło" Suskinda

Tyle przychodzi mi na gorąco do głowy, plus klasyka, czyli
      "Sto lat..." Marqueza, "Z zimną krwią" Capote, "Lot nad kukułczym gniazdem"
      Kesseya, "Tortilla flat" Steinbecka, "Ptasiek" Whartona, itp itd.

Za dzieciaka pożerałem też Sienkiewicza, P. K. Dicka, Kinga, Koontza, Mastertona
      i Clancy'ego, czyli cokolwiek by zabić czas.

Niestety, by czytać z przyjemnością trzeba mieć przynajmniej całą noc dla
      siebie, a to jest ostatnio coraz mnie wykonalne :(.
      • laaazy_boy Re: książka, od której nie mozna się oderwać 11.01.07, 18:02
        No i zapomniałem o "Czterech pancernych" Przymanowskiego oraz całej serii
        przygód o Tomku Wilmowskim Alfreda Szklarskiego. Wtedy po raz pierwszy
        zakochałem się w książkach :)
    • Gość: miki Re: książka, od której nie mozna się oderwać IP: 207.112.103.* 11.01.07, 18:32
      Zycie Pi - Yann Martell
    • diesd Patrick White: "Voss" 11.01.07, 19:19
      Książka wciągnełą mnie bez reszty już odpierwszego akapitu. Chodzi o swoiste
      ujęcie rzeczywistości, takie ostre, bezwzględnie szczere, a zarazem wręcz
      ascetyczne, niemal brutalne.
    • Gość: marzenka Re: książka, od której nie mozna się oderwać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 19:47
      Jeśli chcesz oderwać sie od rzeczywistości i przeniesc w inna nieznaną
      przestrzeń, to polecam co nastepuje:
      - R.R.Tolkiena :trylogię, Silmarilion - magia,odwieczna walka dobra ze złem,
      niezwykłe postaci, mitologiczny świat opisany tak jakby istniał naprawdę
      - M. Kundera: Nieznośna lekkosć bytu - dzieje nizwykłej, choc trudnej miłości
      ukazana na tle burzliwych przemian w Czechosłowacji
      - Gentleman w "pudle" - ostnio wpadła mi w ręce; książeczka pomyslana jako
      poradnik - opisująca świat za wieziennym murem ( panujace tam zasady, prawa,
      hierarchie + słowniczek wieziennego żargonu) Z ciekawosci - warto
      • afrikanka Re: książka, od której nie mozna się oderwać 11.01.07, 19:53
        Filary ziemi!!!!!!!! Absolutnie wciągające
    • Gość: bukowina lata z laura diaz carlosa fuentesa IP: *.devs.futuro.pl 11.01.07, 23:16
      swietna powieść! gorąco polecam
    • Gość: xxx Re: książka, od której nie mozna się oderwać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 23:34
      umberto eco- tajemniczy plomien krolowej loany; ale kazda kolejna ksiazka eco
      jest jeszcze lepsza niz poprzednia- choc wydaje sie ze to niemozliwe, ze juz
      osiagnal szczyt :)
    • witzjack Re: książka, od której nie mozna się oderwać 12.01.07, 06:19
      A Pismo Swiete, prosze Panstwa?
      • Gość: Moni Re: książka, od której nie mozna się oderwać IP: *.wlan.pl 12.01.07, 08:53
        Z całą świadomością tego co czynię polecam książkę pt."Świat Nura" autorem jest
        Aleksander Kościów. Wyjątkowa, intrygująca książka. Dawno nie czytałam czegoś
        tak ciekawego napisanego przez polskiego pisarza młodego pokolenia.Pomijając
        fakt,że fabuła tej ksiązki jest wprost wciągająca są tu pokazane różne stany
        świadomości głównego bohatera( ukazane poprzez ciekawe konstrukcje
        zdaniowe).Bardzo nietypowa, oryginalna książka na tle większości obecnych,
        budzących wątpliwości dzieł tzw. bestsellerowych.
        • medea11 Re: książka, od której nie mozna się oderwać 12.01.07, 09:57
          Bardzo Wam dziekuje. Zrobilam sobie dluga liste pozycji do zakupienia i przypomnialam sobie kilka tytulow, ktore kiedys chcialam przeczytac :-)Jutro wyprawa do empiku :-)
    • Gość: Mamrotek Re: książka, od której nie mozna się oderwać IP: *.ericsson.net 12.01.07, 11:40
      "cień wiatru"
      • Gość: m3m8 Re: książka, od której nie mozna się oderwać IP: 62.87.208.* 12.01.07, 14:23
        Pachnidło - Suskinda - pachnie oryginalnościa ! Polecam,
      • m3m8 Re: książka, od której nie mozna się oderwać 12.01.07, 14:24
        Pachnidło -m Suskinda . polecam, pachnie oryginalnościa.
    • Gość: M. wojewnik Re: książka, od której nie mozna się oderwać IP: *.cogeco.net 12.01.07, 12:19
      Madame - Libery
    • Gość: ml MARLEY!!! IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 12.01.07, 12:20
      Koniecznie przeczytaj "Marley i ja" Johna Grogana. Jest w empiku, przez internet
      też można ja kupic. Jest suuuper. Nie powiesc, biografia. Biografia psa.
      Historia rodziny. Wciaga do swojej rzeczywistosci i nie pozwala się oderwac.
      Zawalilam przez nia kilka zajec. Nie jest nadeta i nie udaje czegos czym nie
      jest. Ksiazka o milosci chyba przede wszystkim.
      • Gość: bea Re: MARLEY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 13:46
        Jak o miłości to polecam Francine Rivers Potęga miłości i trylogia Znamię Lwa.
        Nie można się oderwać.
    • phimamdosc co chwilę coś się przypomina, a potem wylatuje :) 12.01.07, 14:45
      "Zielona mila" S. King + film + kilka innych pozycji
      "Don Camillo" Guareschi - cała seria
      "Biegnąca z wilkami" C.P.Estes
      "Grek Zorba" N. Kazantzakis + film
      "Momo" Ende

• peek-a-boo Re: co chwilę coś się przypomina, a potem wylatuj 12.01.07, 21:42
        Może faktycznie załozycielka watku kaze nam rzucać tytułami jak kulamiw płot,
        ale co tam, ciekawie się przegładalo te wszystkie próby trafienia;). A oto i
        moje strzały;):
        1. Lodge David Zamiana i Mysląc - swietna zabawa dla wszystkich lubiacych tzw
        powiesc uniwersytecka, i z tej samej serii Erik Tarloff "Człowiek, który
        napisał książkę"
        Oprócz tego proponuję całą Jane Austen i wszystkie panie Marple Christie
    • Gość: AniaM. Re: książka, od której nie mozna się oderwać IP: 157.25.139.* 15.01.07, 09:51
      "Geisza z Gion" M. Iwasaki
    • jak99 Re: książka, od której nie mozna się oderwać 16.01.07, 11:49
      "Mag", "Jeździec Miedziany"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka