kadoro1969 10.01.07, 17:23 Wiersze są autorstwa 11-letniej Karolinki, dziewczynki niewidomej od urodzenia. Pisze je zupełnie samodzielnie i to w dużych ilościach:), zreszta nie tylko wiersze. Proszę o ocenę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sonia40 Re: Prosze o ocenę wierszy 24.01.07, 09:49 Wiersze są zbyt dojrzałe jak na 11-letnią dziewczynkę. Zbyt dużo tu opisów rzeczy, których nie mogła przecież zobaczyć skoro jest niewidoma od urodzenia, a także trudnych słów, nieprzystających do wieku dziecka. Styl trochę niewspółczesny ale budzi zainteresowanie. Taki sposób pisania wierszy uważa się za klasykę. Czy Ty autorze postu, nie sprawdzasz czasem komentujących? Napisz czyje to wiersze, bo w to ociemniałe dziecko nie chce mi się wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kadoro1969 Re: Prosze o ocenę wierszy 29.01.07, 00:36 Jej zasób słownictwa jest niezwykle bogaty i niepasujący do 11-letniego dziecka, wiem o tym i wszyscy to wiemy, ci którzy ja znamy. I dlatego myslę , że zasługuje na uwagę, a nie stwierdzenia o "ociemniałym dziecku" - to było wstrętne... Każdą krytykę mozna przyjąć, ale nie uwagi dotyczące osoby... Odpowiedz Link Zgłoś
sonia40 Re: Prosze o ocenę wierszy 29.01.07, 17:02 Ani mi w głowie było kogokolwiek obrażać. Nie znam Pani, nie wiem kim Pani jest. Zadała Pani pytanie więc odpowiedziałam. Nie sądzi Pani, że to ja mogę się czuć dotknięta taka reakcją? Przecież, aby się dowiedzieć jak wiersze są odbierane, nie musiała Pani informować wszystkich, że pisało je niewidome dziecko. Wystarczyło wiersze tylko zamieścić. Sama Pani mówi, że trudno w to uwierzyć. Nie bardzo wiem czego Pani oczekuje. Jeśli chce Pani aby ktoś się zainteresował dziewczynką, bo widzi Pani jej talent, to należałoby zwrócić się do nauczycieli, czy skontaktować z jakimś wydawnictwem, czy czasopismem, które mogłoby je wydrukować. Są kluby literackie, domy kultury, wiersze można wysyłać na konkury, których jest bardzo dużo w całej Polsce. Myślę, że wiersze są ciekawe i warto dziewczynce pomóc się rozwijać. Ale to raczej rodzice i Pani powinni się tym zająć. To forum jest niewielkie i mało osób tu zagląda. Poniżej adresy literackich stron internetowych, jeśli chce Pani wiersze gdzieś jeszcze umieścić, aby uzyskać ich ocenę. Tylko dwa pierwsze organizują połów talentów. www.biuroliterackie.pl/biuro/biuro.php www.sdk.waw.pl/poezja/ portalliteracki.pl/index.php www.nieszuflada.pl/ www.poezja.org/ urbino.power-forums.com/wiersze-ka%AFdego-dnia-f33.html Odpowiedz Link Zgłoś