nuova 12.04.07, 09:11 witam wszystkich! myśle, ze to właściwe forum, żeby zapytać, czy mogę gdzieś znaleźć polską i francuska wersję Małego Ksiecia w sieci. Tzn chcę poczytać te ksiażkę w sieci (powiedzmy za free). Da sie tak? dzięki za ew. odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sztuka.latania Re: Le Petit Prince 12.04.07, 18:32 Szukajcie, a znajdziecie. Probowalas sama znalezc? poszukaj, na pewno gdzies jest. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Le Petit Prince 12.04.07, 21:49 nie wiem gdzie ale wiem, ze waryo przeczytac książke w orginale. napisana dosc latwym językiem-zupelnie inaczej mi sie ją czytał niz polską wersje:) Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Le Petit Prince 12.04.07, 22:16 paulinaa napisała: > nie wiem gdzie ale wiem, ze waryo przeczytac książke w orginale. napisana dosc > latwym językiem-zupelnie inaczej mi sie ją czytał niz polską wersje:) Jakbym wiedziała, to nie szukałabym tu pomocy - to to poprzedniczki. Co do orginału, to mam cytaty - te najwazniejsze, a wiec chciałabym dotrzeć do całosci. Już przeczytałam po polsku (właśnie przed chwilą) :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Le Petit Prince 13.04.07, 15:03 ja kiedyś znalazłam w sieci, bo mi sie do pracy nie chciało cytatów przepisywac i wolałam je skopiować, więc na bank jest, spróbuj we francuskich wyszkukiwarkach powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewusha Re: Le Petit Prince IP: *.gts.3.pl 13.04.07, 23:01 Et voila, możesz poczytać... www.odaha.com/littleprince.php?f=Francais Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Le Petit Prince 13.04.07, 23:22 a na przyszlosc polecam www.gallica.fr . to, czego tam nie ma, niewarte jest czytania, albo nie istnieje:) Odpowiedz Link Zgłoś