Gość: niech Re: ulubione książki o Indianach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.03, 14:15 To jest pytanie czy odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: ulubione książki o Indianach IP: *.waw.prokom.pl 19.05.03, 14:34 oczywiście że pytanie. jestem ciekawa czy ktoś jeszcze czyta takie książki. i jakie uważa za najlepsze i godne polecenia. ja "wdycham" calą powierzchnią ciała wszelkie książki o tej tematyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niech Re: ulubione książki o Indianach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.03, 14:38 Hmmmm..., mam w sobie cos z Indianina. Co ty na to? PS. "I ty zostaniesz Indianinem" Pamietacie? Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Leksykon 300 najsłynniejszych Indian 19.05.03, 16:29 Tym razem nie o beletrystyce, lecz o opracowaniu encyklopedycznym. Aleksander Sudak - "Leksykon 300 najsłynniejszych Indian", Wydawnictwo Akcydens. (wśród owych 300 jest też Will Sampson, odtwórca roli Wodza w "Locie nad kukułczym gniazdem"). Kupiłem to zresztą przez Internet: www.tipi.pl/ostatniaszans.html Z czystym sumieniem mogę polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
megi102 Re: ulubione książki o Indianach 23.05.03, 10:17 "Miasto radości" kiedyś czytałam, nie pamiętam autora. Niezła. Odpowiedz Link Zgłoś
nahod Re: ulubione książki o Indianach 23.05.03, 13:26 Indiana Jones - to też o Indianie Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: ulubione książki o Indianach 23.05.03, 13:57 Twórczość Karola Maya przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia8 Re: ulubione książki o Indianach 23.05.03, 12:53 Dawno temu zaczytywałam się książkami o Indianach. Uwielbiałam przede wszystkim Karola Maya, a Winnetou był moim prorokiem. "Mały bizon" Fiedlera (chyba!) czytałam to ze .. lat temu :((( też lubiłam. A propos - czy to się jeszcze czyta? Bo ja to nawet łuk miałam. W naszych czasach bawiliśmy się właśnie w Indian ... Odpowiedz Link Zgłoś
megi102 Ach o INDIANACH! 23.05.03, 13:05 myślałam że o Indiach, hmm....a przecież umiem czytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: ulubione książki o Indianach IP: *.acn.pl / 10.65.2.* 25.05.03, 23:51 "Ostatni Mohikanin", trylogia Szklarskich, "Tecumseh" i oczywiście Karol May. Łezka sie w oku kręci... Odpowiedz Link Zgłoś
griszah Re: ulubione książki o Indianach 08.10.03, 09:16 Berger - "Mały wielki człowiek" Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: ulubione książki o Indianach 08.10.03, 11:21 "Orli szpon" i druga czesc "Wodna lilia" - autora nie pamietam ksiazki Curwooda, w ktorych oprocz traperow wystepuja tez Indianie Odpowiedz Link Zgłoś