kasiulek 03.12.01, 09:56 Prosze o sugestie, czego mam sobie zazyczyc w prezencie na gwiazdke, zebym mogla ze soba na obczyzne zabrac i zeby bylo duzo czytania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fasolka Re: Cos dobrego nowego IP: *.esc-lille.fr 03.12.01, 20:26 kasiulek napisał(a): > Prosze o sugestie, czego mam sobie zazyczyc w prezencie na gwiazdke, zebym > mogla ze soba na obczyzne zabrac i zeby bylo duzo czytania nie nowe, ale zawsze genialne "nienasycenie" witkacego, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sorrent Re: Cos dobrego nowego IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 23:04 Nowe opowiadania Tokarczuk i Poczwarka Terakowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mila Re: Cos dobrego nowego IP: *.tnt5.me2.uunet.de 04.12.01, 12:44 Zabawne, i ja zawsze pod choinka chce znalezc ksiazki, ktore bede potem mogla " na wygnaniu" dlugo i w zachwycie czytac. To moje najulubiensze prezenty. Do moich ukochanych nienajnowszych nalezy " Widnokrag" Mysliwskiego ( idealnie sprawdza sie na emigracji!), ewentualnie " Madame" Libery. W tym roku poprosze o najnowsza Tokarczuk, byc moze o " Listy Durrella do Millera" ale nie jestem przekonana bo wole w oryginale. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marcinuss Re: Cos dobrego nowego 04.12.01, 12:58 Żeby było dużo do czytania ? To proponuję "Europę albo "Boże Igrzysko" N. Daviesa, ale może wystąpić nadbagaż :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 kasiulku 04.12.01, 13:17 ja ci polecam don kichota... duzo tego i pogodne...:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Drodzy Panstwo 04.12.01, 14:55 Wszystko slicznie, slicznie, ale ja juz prawie wszystko, co Panstwo wymienili, czytalam... A chcialabym cos NOWEGO... PS. Dodam jeszcze, ze Tokarczuk nie lubie... Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 kasiulek 04.12.01, 16:18 to powiedz czego nie czytałas... zebysmy wiedzieli co ci poradzic... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek bukowski 04.12.01, 16:37 A najlepiej to zrobcie mi niespodzianke i dajcie cos w prezencie. O, to jest najlepszy pomysl...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza Re: bukowski IP: *.esc-lille.fr 04.12.01, 17:21 a jesli potem bedziesz sie krzywic, "bo juz czytalas"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleena Re: Cos dobrego nowego IP: *.opole.dialup.inetia.pl 04.12.01, 22:10 Nowe, dobre i duzo? Sa tacy, ktorzy twierdza ze przynajniej te dwie pierwsze cechy nie moga isc w parze. Nie zgadzam sie z tym.Goraco polecam: Blondynke - Oates Ziemia pod jej stopami - Rushdie Francuski testament - Makine (moze nie taki nowy i objetosciowo cieniutki, ale to literatura pierwsza klasa. No i przy klimatach rosyjskich pozostajac nie moge nie wspomniec o cudownej trylogii Aksionowa Saga moskiewska. Milego odpakowywania prezentow:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: Cos dobrego nowego 05.12.01, 01:11 Och, dziekuje, dziekuje, juz tacie pisze maila, zeby mi kupil!!! Odpowiedz Link Zgłoś