yanga 19.08.07, 10:50 Czy ktoś z Was kupował książki w Amazonie? Ja właśnie się przymierzam, ale trochę się boję. Czy w ogóle przysyłają do Polski? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paul_ina Re: Amazon 19.08.07, 11:39 Pewnie, że przysyłają. Bardzo często tam kupuję, zwłaszcza wydania kolekcjonerskie. Kupuj śmiało, to bardzo solidna firma. Z moich doświadczeń wynika, że koszt przesyłki jest tańszy z amerykańskiego portalu niż z brytyjskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
poledownunder Re: Amazon 19.08.07, 11:41 Korzystam w miare regularnie z amerykanskiej i angielskiej wersji strony i ani razu nie mialam przykrych przejsc. Wyprobowalam juz na trasach do Anglii, Polski, Hiszpanii i Nowej Zelandii. Mysle, ze nie masz sie czego bac. Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: Amazon 19.08.07, 13:58 Wysyłają. Zamawiałam kilka razy z amerykańskiego, przesyłka zazwyczaj dochodziła 2 tygodnie od zamówienia. Największą wadą jest oczywiście sposób naliczania kosztów przesyłki - opłata za zamówienie plus opłata od każdej książki z osobna. (Ale przynajmniej box sets liczą się jak jedna książka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
danab71 Re: Amazon 19.08.07, 14:22 Bardzo jestem ciekawa tego, jak można zamawiać, jakie są warunki i zasady płatności, jak wygląda zamówienie na stronie - znalazłam www. amazon.com i widziałam sporo książek, które mnie interesują. Yanga - czy będziesz zamawiała co/nieco, czy możesz napisać mi więcej na ten temat - a może ktoś inny mi podpowie jak się do tych zakupów zabrać ? o_u Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Amazon 19.08.07, 14:30 Ocieram pot z czoła. Zapisałam się, kupiłam dwie książki. Jak się wejdzie na Amazon.com, to już trzeba tylko czytać intrukcje i robić, co każą. Niestety pokusy w stylu zmniejszenia kwoty pierwszych zakupów o 30 dolarów, jeśli się zamówi ich kartę, dotyczą tylko mieszkańców USA. Tak samo kupowanie używanych książek - do Polski nie wysyłają. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Amazon 19.08.07, 18:21 Bo uzywane sprzedaja antykwariaty, tylko za posrednictwem Amazon. Fajnie, ze Ci sie udalo. Amazon ma duzy wybor i ksiazki sa tansze, niz w zwyklych ksiegarniach tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś