Dodaj do ulubionych

Samotność w sieci

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 21:05
Co sądzicie o tej książce?
Obserwuj wątek
    • Gość: mona Re: Samotność w sieci IP: *.ptr.net.pl / 192.168.70.* 18.07.03, 21:28
      było na jej temat pięć tysięcy siedemset czternaście wątków, może sobie
      poszukaj czy to znowu kolejna reklama tego towaru?!
      • Gość: Paula16 Re: Samotność w sieci IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.03, 15:04
        Gość portalu: mona napisał(a):

> było na jej temat pięć tysięcy siedemset czternaście wątków, może sobie
        > poszukaj czy to znowu kolejna reklama tego towaru?!
        Wiesz, jakoś przeglądam te str wstecz i może jestem ślepa, ale nie widzę!!!
        :-(((((((((((((((((((((((((((((
      • Gość: ździcha Re: Samotność w sieci IP: derwisz:* / 10.5.6.* 20.07.03, 17:57
        Gość portalu: mona napisał(a):

> było na jej temat pięć tysięcy siedemset czternaście wątków, może sobie
        > poszukaj czy to znowu kolejna reklama tego towaru?!

Ja też ją średnio lubię /bo grafomańska/, ale wydaje mi się, że odpowiedziałaś
        baaaaaaaaaardzo niesympatycznie na zupełnie neutralne pytanie koleżanki Pauli.
        z szacuneczkiem
        a dla Pauli pozdrowienia
      • blastula Re: Samotność w sieci 27.08.03, 11:14
        Nie czytałam tej książki, ale tytuł bardzo mnie zainteresował, zważywszy na
        moje przywiązanie do Internetu i spraw komuteropodobnych. Po przeczytaniu
        waszych komentarzy nie wynika, by książka była zbytnio interesująca, ale jak
        nie przeczytam, to się nie dowiem. Mimo wszytsko, dalej mam na to ochotę.
    • kasjana Re: Samotność w sieci 20.07.03, 17:45
      Dobrnęłam do 50 strony a może i nawet nie i dalej nie mogłam. Koszmarnie
      nudna. Oczywiście jak dla mnie. Najwidoczniej gustuję w innych. :)))
      • Gość: Cyniczna? Re: Samotność w sieci IP: *.pl / 192.168.2.* 20.07.03, 18:09
        Ja tez nie moglam dokonczyc, bo kobieta czujaca sie ogromnie samotna" w gorze",
        gdy byla calowana "tam w dole" wydawala mi sie okropna.
        Ze tez nie wiedziala jak sobie na te "gorna" samotnosc poradzic!
        I czym sie tu zachwycac?
    • Gość: deidre Re: Samotność w sieci IP: 212.160.117.* 21.07.03, 13:42
      Z pewnością urażę uczucia licznej grupy zwolenników, ale jak dla mnie ta
      książka to żenada. Bajka, wyssani z palca bohaterowie pretendujący do roli
      ludzi z życia wziętych. A zakończenie rozczuliło mnie swoją naiwnością. Byłam
      przekonana, że takich książek już dawno się nie pisuje. Eh, eh .... niektórzy
      powinni pisywać wyłącznie do szuflady, albo zająć się sprzedawaniem damskiej
      bielizny.
    • glonik Re: Samotność w sieci 27.08.03, 14:32
      Chała straszliwa, grafomanii przykład okazowy; ludzie papierowi, a raczej
      wydumani.......Taki wspaniały mężczyzna, a taki skrzywdzony.....kobieta -
      lepiej nie komentować. Przebrnęłam z ciekawości, CO autor jeszcze wymyśli
      niedorzecznego. Nie zawiodłam się. Czytałam i kwiczałam ze śmiechu. Jedno musze
      przyznać, gdyby ograniczył sie do form krotkich (opowiadanie np.), to miałby
      szansę skondesnować i może, może dałoby się to czyatć. Brak dyscypliny
      warsztatowej; chaos i nieprawdopodoba głupota i naiwność ludzi (bohaterów),
      którzy mysla, że czytelnik im uwierzy. Ja nie uwierzyłam, choć znam panie,
      które się do łez, jak nad "Trędowatą", doprowadziły, i nie były to łzy śmiechu.
      Ale de gustibus ;-)..... A przyznam, że tytuł mnie zanęcił, zas treść
      zniechęciła. Pozdrowienia.
    • Gość: Advokat Re: Samotność w sieci IP: *.net.autocom.pl 27.08.03, 20:28
      Ta książka jest straszna.Przerwałam gdzieś po 100 stronie.Nie dało mi się tego
      czytać dalej...
      Z początku była ciekawa,a potem..coraz bardziej cudaczna i denerwująca.Pan
      Wiśniewski-taki tytułowany,zachwalany a o pisaniu nie ma bladego
      pojęcia.'Zespoły napięć' też bardzo pretensjonalne.
      • Gość: yaga Re: Samotność w sieci IP: *.chello.pl 29.09.03, 12:53
        100 stron to i tak za dużo. Mnie wystarczyło kilka zdań z fragmentu
        opublikowanego w sieci. Przepisałam je sobie i pokazuję znajomym jako kuriozum.
        Ale najbardziej wstrząsnęła mną wypowiedź pewnej pani, że jest to książka jej
        życia. Nic, tylko współczuć.
    • Gość: m Re: Samotność w sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.03, 23:11
      Przeczytałam kilkanaście stron. Potem jeszcze ze dwa razy tyle "na wyrywki" i
      nijak nie mogę pojąć, dlaczego to jest taki (podobno) hicior... Rzeczywiście
      nieznośnie pretensjonalne. Powiedziałabym czysty, żywy kicz :(
      Dlaczego ludzie czytają złą literaturę, skoro jest tyle fascynujących
      rzeczy ? ;)

pzdr :)
      • Gość: myk Re: Samotność w sieci IP: *.chello.pl 02.09.03, 23:28
        Gość portalu: m napisał(a):

> Dlaczego ludzie czytają złą literaturę, skoro jest tyle
        fascynujących
        > rzeczy ? ;)

Mnie się podobało!
        Pojęcia nie mam dlaczego czytam złą literaturę skoro jest
        tyle fascynujących rzeczy
        • Gość: m Re: Samotność w sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 00:04
          o! czyli jednak komuś się podobało ;)
          a dlaczego Ci się podobało? bo może ja po prostu z braku cierpliwości nie dałam
          JW szansy, może to się pod koniec robi dobre, co? ha ha ;)

pozdrawiam :)
          m
          • Gość: tarara Re: Samotność w sieci IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 08.09.03, 04:51
            Mnie się podobało! :-)
    • Gość: kaska Re: Samotność w sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 17:10
      potworny megalomanski popis grafomana..........
    • Gość: elf Re: Samotność w sieci IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.03, 22:15
      byc moze...ale mi tez sie podobala a nawet bardzo........
    • Gość: nikita181 Re: Samotność w sieci IP: *.daminet.pl / 172.17.2.* 04.09.03, 20:12
      książka -kicha. Leci na najniższych instynktach- co sie sprzeda, co jest na
      czasie. dobrnęłam do polowy. Nie polecam, szkoda czasu.
    • Gość: monika_kot Re: Samotność w sieci IP: 195.216.116.* 05.09.03, 10:01
      To jest bardzo ciekawe zjawisko. Jak ksiązka się ukazała to na forum było
      bardzo duzo ochów i achów na jej temat. Potem im więcej było rozmów te pozytywy
      zamieniały sie w negatywy. A teraz jak powraca w nowych watkach to wszyscy
      wypisują o grafomaństwie i nie zostawiaja na tej powieści suchej nitki. ja
      czytałam Samotność. fakt - było to trochę dawno temu ale do teraz mam raczej
      przyjemne skojarzenia choc na ogół wcale nie czytam takiej literatury. Nie będę
      sie wykłócac z tymi co na NIE i na TAK. Takich rozmów było juz tutaj faktycznie
      sporo. Nie ma więc co powielać. Mnie akurat nie zachęciła do przeczytania żadna
      reklama a fakt iz słuchałam fragmenty czytane w radio przez Małgosię Foremniak
      i Krzysztofa Pieczyńskiego. To także było bardzo przyjemne wykonanie. Ale skoro
      jestem juz w tym wątku to mam pytanie do tych co siedza w temacie i pewnie
      lubią Wiśniewskiego - w Wyborczej dzis przeczytałam że autor bedzie w warszawie
      podpisywał w Empiku nową poszerzona wersję Samotność w sieci - tryptyk. Czy
      ktoś się orientuje na czym polega to poszerzenie???
      Pozdrawiam wszystkich przeciwników i zwolenników tej powieści!:)
      • Gość: m Re: Samotność w sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 11:11
        Niedawno w wywiadzie dla Dziennika Bałtyckiego mówił o tej książce - to podobno
        nie poszerzenie, tylko odpowiedzi na maile, ktore dostał od
        czytelników "Samotności".
        • Gość: elf Re: Samotność w sieci IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 17:57
          a czy ktos moze wie kiedy autor bedzie podpisywal swoje ksiazki ? i czy bedzie
          to tylko w warszawskim empiku ???
          • Gość: monika_kot Re: Samotność w sieci IP: 195.216.116.* 08.09.03, 09:33
            Z informacji jaka pojawiła się w piątkowym wydaniu Co jest grane? w Wyborczej
            wynika że będzie podpisywał tylko w warszawie. Chyba że potem sukcesywnie
            pojawią się notki o kolejnych miastach. Pozdrawiam!:)))
            • Gość: elf Re: Samotność w sieci IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.03, 13:50
              Moniko czy moge miec prosbe do Ciebie czy mozesz dac znac jesli bedziesz znala
              dokladna date kiedy autor bedzie podpisywal ksiazki...
        • Gość: Ingrid Re: Samotność w sieci IP: *.ras14.nynyc-t.alerondial.net 08.09.03, 14:50
          Do powieści został dołączony zapis internetowej dyskusji autora z czytelnikami
          i post-epilog.

"-Dlaczego „post-epilog”?

-Bo istniał w mojej wyobraźni już przed prologiem. Był tam od pierwszego
          słowa „S@motności...”, które wstukałem z klawiatury mojego komputera. Nie było
          tam jeszcze ani drugiego rozdziału, ani środka, ani epilogu. Ale był post-
          epilog. Stworzyłem go w Berlinie, na ławce na dworcu Lichtenberg o północy 18
          sierpnia 1998 roku, gdy zaczynały się moje urodziny, a ja na tej ławce czekałem
          na pociąg do Frankfurtu nad Menem. Nie umieściłem go w
          manuskrypcie „S@motności...”, który wysłałem do wydawnictw „Czarne”
          i „Prószyński i S-ka”, ponieważ wydawało mi się wówczas, że nie jest potrzebny
          tej książce. Ale teraz, w dwa lata po wydaniu „S@motności...” i po blisko
          dziewięciu tysiącach e-maili, mam wrażenie, że się jednak myliłem..."

Czy to nie romantyczne?O polnocy na lawce na dworcu,w swoje wlasne
          urodziny...Samotnosc,ktora chwyta za serce,jeszcze bardziej niz ksiazka ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka