Dodaj do ulubionych

polećcie ksiazki pomagające w życiowch dołkach

07.11.07, 14:30
gdzies w życiu każdego człowieka.. są jakies upadki. rozne upadki z roznych przyczy. jednym z wyjsc, jest szukanie nowych inspiracji. ludzie zazwyczaj szukaja i czekaja na jakies bodzce zewnetrze.. bo ciezko znalezc sile wewnatrz, gdy skrzydla podciete. ksiazki. madre ksiazki potrafia pomoc. czekam na tytuly takich ksiazek, ktore znow dodadza paliwa i nacisna pedal gazu.. i znow pojedzie sie do przodu..
Obserwuj wątek
    • pani.jola Re: polećcie ksiazki pomagające w życiowch dołkac 07.11.07, 15:13
      Być może będzie to ta książka:
      ksiegarnia.pwn.pl/6833_pozycja.html - z niecierpliwością
      czekam, aż pojawi się w księgarniach :-)

• a_sjm Re: polećcie ksiazki pomagające w życiowch dołkac 07.11.07, 15:50
      Jeżeli to ma być komedia, to wskocz pod poniższy adres:
    • Gość: hap-kaj Re: polećcie ksiazki pomagające w życiowch dołkac IP: *.dsl.ip.12move.nl 07.11.07, 16:02
      Nie wiem ile masz lat, i czy jestes kobieta, czy mezczyzna. Ja jak mam dolek, to
      wracam do mojej ulubionej ksiazki z liceum, mianowicie Opium w rosole
      Musierowicz i od razu mi sie poprawia humor.
      Nieznosna lekkosc bytu - Kundera moze pomoze?
      Rycerz nieistniejacy Italo Calvino?
    • ijuijuijuu Re: polećcie ksiazki pomagające w życiowch dołkac 07.11.07, 16:44
      może coś Mendozy? ;-)
    • Gość: Karolina Re: polećcie ksiazki pomagające w życiowch dołkac IP: *.chello.pl 07.11.07, 23:04
      Nie jestem za specjalnie religijna, ale "Przebudzenie" De Mello dało
      mi kiedyś kopa w górę z egzystencjalnego doła.
    • sir_elmin Re: polećcie ksiazki pomagające w życiowch dołkac 08.11.07, 12:38
      "Listopad w Dolinie Muminków"
      • deeprose Re: polećcie ksiazki pomagające w życiowch dołkac 19.11.07, 15:39
        sir_elmin, to jakaś muminkowa propaganda? w każdym Twoim poście - muminki!
        muminki receptą na wszystko? nie ma innych książek?
    • Gość: kasia Re: polećcie ksiazki pomagające w życiowch dołkac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 15:29
      Życiowe dołki są różne i różne książki mogą a tu pomóc.
      Mnie kiedyś z wielkiego doła, chłopak mnie rzucił, wyciągnęły idiotyczne
      Harlequiny więc głupie książki tez pomagają :))
    • big.lupinek Re: polećcie ksiazki pomagające w życiowch dołkac 08.11.07, 16:11
      Na depresyjne nastroje najlepsze dla mnie są książki po prostu
      smieszne czyli Jerome K. Jerome trzech panów w łódce nie licząc psa,
      książki Geralda Durella np. Moja rodzina i inne zwierzęta,Przygody
      Mikołajka Sempre Goscinny, a żeby podreperować duszę na poważnie to
      polecam wiersze ks. Twardowskiego.
      • Gość: Magda Re: polećcie ksiazki pomagające w życiowch dołkac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 10:03
        Polecam wszystkie książki Cizii Zyke - Od Sahary, Parodii, Złota i
        Gorączki po Tuana. Autor w każdej z nich udowadnia, że z każdego
        dołka jest wyjście :-)
    • aurelia_aurita Re: polećcie ksiazki pomagające w życiowch dołkac 10.11.07, 00:20
      smażone zielone pomidory.
      historia bardzo inspirująca. ja wprawdzie nie czytałam, oglądałam tylko film,
      ale jako że to forum książki, to polecam w formie książki :)
      • mamalgosia Re: polećcie ksiazki pomagające w życiowch dołkac 10.11.07, 13:08
        i wszystko inne Fannie Flagg
    • kubowa1 Re: polećcie ksiazki pomagające w życiowch dołkac 10.11.07, 18:59
      Chmielewska jest dobra na wszystkie smutki!
    • Gość: jarmilka55 Re: polećcie ksiazki pomagające w życiowch dołkac IP: *.piotrkow.pilicka.pl 19.11.07, 13:55
      pomoże " Colas Breugnion" Romain Rollanda. Dawno czytałam, a pomaga
      choćby fragment. "Mikołajek " też niezawodny, ale już wspominany,
      podobnie jak inne pewniaki.
    • hutcer Sekret 19.11.07, 16:03
      Już jest w księgarniach. Nie tylko w dołkach pomaga ale także staje się
      przyjacielem i w lepszych czasach. To jest film, który powstał na podstawie
      angielskojęzycznego wydania: pl.youtube.com/watch?v=_b1GKGWJbE8
      • deeprose Re: Sekret 19.11.07, 19:33
        szkoda tylko, że nieprawdziwe ;] jeden z głównych bohaterów przyznał się w końcu
        do oszustwa, wcale nie dorobił się takiej fortuny - fragment reportażu o nim też
        można znaleźć na youtube... poza tym, to jest w sumie to samo o czym rozpisywało
        sie 100 000 innych poradników... jak osiągnąć bogactwo, szczęście itd w sumie
        "Potęga podświadomości" Murphyego porusza tą samą sprawę. a trzeba pamiętać...
        że takie silne pozytywne myślenie, może negatywnie(!) oddziaływać na psychikę,
        niektórzy właśnie, szczególnie te słabsze osoby, wylądowali przez takie
        poradniki u psychoterapeutów... bo nie układało się tak, jak tego oczekiwali ;)
        dlatego ostrożnie... z przymrużeniem oka... no i... trzeba pamiętać... że
        największe szczęście osiągają autorzy tych poradników - ludzie kupują, a majątek
        rośnie.
    • croyance Re: polećcie ksiazki pomagające w życiowch dołkac 19.11.07, 20:48
      Opowiesci z Narni
      Autostopem przez galaktyke
      • Gość: el Re: polećcie ksiazki pomagające w życiowch dołkac IP: *.klc.vectranet.pl 20.11.07, 00:40
        jak sie jest w prawdziwym dole to nie można nic czytać,wszystko jest
        szarobure
    • Gość: rasta.trawiasta OSHO - nie pomaga... ale pozwala się ich pozbyć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 16:04
      z całego serca polecam!!!
      merlin.pl/frontend/browse/product/1,505670.html
      • Gość: blesia Re: OSHO - nie pomaga... ale pozwala się ich pozb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.07, 11:43
        wiersze Twardowskiego albo Poświatowskiej
        • monikate Re: OSHO - nie pomaga... ale pozwala się ich pozb 01.01.08, 18:03
          Ostatnio "Ultra Montana" Witolda Horwatha.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka