Dodaj do ulubionych

Donna Tartt "Mały przyjaciel"

IP: 195.117.227.* 10.10.03, 14:03
Drodzy forumowicze - lada dzień ma pojawić się w księgarniach nowa książka
Donny Tartt (autorki niezwykłej "Tajemnej historii"). Bardzo jestem ciekawa
jaka to książka. A może ktoś czytał "Małego przyjaciela" w oryginale i byłby
skłonny podzielić się swoimi wrażeniami z lektury.
pozdrawiam i czekam na odzew
Agnieszka :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek Re: Donna Tartt "3y przyjaciel" IP: *.arko.pl 22.10.03, 15:47
      Witaj, wlasnie czytam Malego Przyjaciela i jest niesamowity. Napisany tak jak
      sie juz nie pisze i rownie pasjonujacy jak Tajemna Historia (ktora przeczytalem
      5 razy).
      Pozdrawiam,
      Wojtek
      • Gość: Agnieszka :) Re: Donna Tartt & & #35 343;y przyjaciel" IP: 195.117.227.* 23.10.03, 10:36
        Witaj Wojtku!
        Dzięki za odzew. Książka jest "w czytaniu" u mojej siostry więc muszę uzbroić
        się w cierpliwość, ale miło, że czeka mnie pasjonująca lektura.
        Pozdrawiam czwartkowo
        Agnieszka :)
        • staua Maly przyjaciel 07.11.03, 20:52
          Wyciagam watek, bo (pod wplywem forum, oczywiscie) zaczelam czytac Malego
          przyjaciela i ksiazka niesamowicie mnie wciagnela. Na pewno warto ja kupic,
          jak wyjdzie w Polsce. Mam tez "Tajemna historie", ale jeszcze nie
          przeczytalam. Szkoda, zeby ten watek zginal, wroce do niego, jak skoncze
          czytanie i wtedy napisze wiecej. Na pewno Donna Tartt swietnie buduje napiecie
          oraz wspaniale rysuje sylwetki bohaterow.
          • staua Przeczytalam 19.11.03, 20:22
            obie ksiazki. Moim zdaniem "Tajemna Historia" jest duzo, duzo lepsza niz "Maly
            przyjaciel". Ale moze wynika to z faktu, ze ja lubie akademickie klimaty. Na
            pewno obie sa bardzo podobnie zbudowane - od poczatku znane jest kluczowe
            wydarzenie, tylko, ze w "Tajemnej historii" jest retrospekcja zajmujaca
            wieksza czesc ksiazki, a w "Malym przyjacielu" wiekszosc dzieje sie po tym
            kluczowym wydarzeniu...
            Ciesze sie, ze najpierw przeczytalam "Malego przyjaciela", bo gdybym czytala
            go po "Tajemnej historii", to pewnie znudzilabym sie i moze nawet porzucilabym
            lekture...
            Polecam obie, ale lepiej wlasnie w tej kolejnosci.
            A moze ktos ma inne wrazenia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka