Dodaj do ulubionych

Kto ze znanych literatów jest/był gejem?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 22:29
Obserwuj wątek
    • Gość: Basia Re: Kto ze znanych literatów jest/był gejem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 22:47
      Oscar Wilde.
      • Gość: rom Re: Kto ze znanych literatów jest/był gejem? IP: 61.94.192.* 09.01.04, 17:19
        Mickiewicz,, Nurowska, Broniewski, kurcze cala masa, Grochola i Gretkowska na
        pewno! Co za bzdury! Ludzie, jestescie glupolami na maxa!
    • luiza-w-ogrodzie Parandowski 11.11.03, 22:51

• Gość: nazwa6 Re: Parandowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.03, 04:51
        ludzie!!

nie mylcie geji z homosexualistami albo bisexualistami!

gej to taka panienka co sie rucha na prawo i lewo, chce wychodzic za maz i
        adoptowac dzieci, maca sie publicznie z innymi i ma pretensje do swiata ze nie
        jest kochana...

czu wilde tak robil? czy parandowski tak robil?

oni mogli byc co najwyzej bisexualni...
        • luiza-w-ogrodzie Rany Boskie 12.11.03, 05:03
          Gość portalu: nazwa6 napisał(a):

> gej to taka panienka co sie rucha na prawo i lewo, chce wychodzic za maz i
          > adoptowac dzieci, maca sie publicznie z innymi i ma pretensje do swiata ze
          nie
          > jest kochana...

Rany boskie, to prawie wszystkie dziewczyny z mojej klasy byly gejami, bo
          dokladnie tak sie zachowywaly!!!

Pozdrawiam
          Luiza-w-Ogrodzie

><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸.
          .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º>
          • Gość: nazwa6 Re: Rany Boskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.03, 10:14
            a mialy meskie organy rozrodcze?

jezeli tak , to byly gejami, rozumiesz homo-niewiadomo
        • Gość: Katriona Re: Parandowski IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.03, 11:22
          ludzie!!
          >
          > nie mylcie geji z homosexualistami albo bisexualistami!
          >
          > gej to taka panienka co sie rucha na prawo i lewo, chce wychodzic za maz i
          > adoptowac dzieci, maca sie publicznie z innymi i ma pretensje do swiata ze
          nie
          > jest kochana...
          >
          > czu wilde tak robil? czy parandowski tak robil?

Wilde o ile mi wiadomo nawet do ciupy wsadzili za obnoszenie sie z
          homoseksualizmem
          • Gość: zdanaka Re: Parandowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.03, 10:29
            Zaraz,zaraz.Nie za homoseksualizm,ale za obrazę nienormalnej wiktoriańskiej
            moralności!
      • ulisses7 Re: Parandowski 23.11.03, 21:29
        Zwracam delikatnie uwagę ( co może mieć znaczenie tylko dla sporów wokół
        definicji nazwy "gej") że WNUCZKĄ Jana Parandowskiego jest Joanna Szczepkowska,
        osoba niepozbawiona, swoją droga, literackiego zacięcia. Przypominam też że do
        produkcji wnuczek niezbędne jest uprzednie znalezienie ewentualnej Babci.
        Dziadek to warunek konieczny acz niewystaraczający. A co dodaje lub co odejmuje
        ta wiedza z przyjemności kontaktu z dziełem Parandowskiego nie wiem, ale
        oczekuję wyjaśnień...
    • marcinuss Iwaszkiewicz 12.11.03, 08:51
    • uzywaj-kruszyw-amfibolitowych Re: Kto ze znanych literatów jest/był KOBIETĄ? 12.11.03, 08:53
    • uzywaj-kruszyw-amfibolitowych Re: Kto ze znanych literatów jest/był blondynem? 12.11.03, 08:54
    • Gość: olo Re: Kto ze znanych literatów jest/był gejem? IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 12.11.03, 09:11
      t.mann
      • Gość: Marian Re: Kto ze znanych literatów jest/był gejem? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 09:39
        Szekspir, Gide, Proust,Gombrowicz, Andrzejewski... z tym, że to byli homo- lub
        biseksualiści. Gej to inaczej męski kurwiszon. Homoseksualiści mogą być
        przyzwoitymi ludźmi, tak jak i heteroseksualiści, łysi i cykliśći z Żydami
        mogą, ale nie muszą. Kobiety też - mamy przyzwoite, ale i dziwki. Geje - to
        takie męskie dziwki. Bo gej to zwyrodniały homoseksualista. Gejem był np.
        Freddie Mercury, choć podobno Gombrowicz też czasami lubił rozpustę.
        Przynajmniej nie robił ze swojego "homo" - daru bożego, czego chcą geje.
        Biedactwa, nie wiedzą, że są podpuszczani przez Władzę.
        • Gość: Katriona Re: Kto ze znanych literatów jest/był gejem? IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.03, 11:27
          Tochman
          • morfisz Re: Kto ze znanych literatów jest/był gejem? 12.11.03, 19:34
            Michał Witkowski
            • Gość: noida Re: Kto ze znanych literatów jest/był gejem? IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 23:21
              A to ciekawe, myslalam, ze geje to wlasnie ladna i nieobrazliwa nazwa na
              homoseksualiste. Jakze sie mylilam!
              A homoseksualistami lub bi- byli Iwaszkiewicz, Rimabud i Valery. Ale czy to ma
              tak naprawde jakies znaczenie?
              • Gość: kookaburra Jesli Rimbaud to i Verlaine IP: *.nsw.bigpond.net.au 13.11.03, 11:34
                Pamietam z filmu Agnieszki Holland.
                • Gość: noida Re: Jesli Rimbaud to i Verlaine IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 11:06
                  Oczywiście Verlaine a nie Valery, pomyliło mi się. Czy Valery był homo nie
                  wiem.
              • Gość: Marian Re: Kto ze znanych literatów jest/był gejem? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 20:13
                Moim zdanie ma znaczenie. Jeśli uznamy to za zwyrodnienie czy nawet - jak chcą
                geje - dar. Jest to inność, która kształtuje psychikę. Obroną na ową chorobę
                jest ideologiczna obrona swojej innmości. Oczywiście homoseksualiści nie są tak
                groźni dla otoczenia - te 1-2 % populacji mieści się w błędzie statystycznym.
                Geje to już "stonka". Proszę sobie wyobrazić bezbronne dziecko wychowywane
                przez gejów. Skandal kosmiczny. Gdzie matka się pytam? Przynajmniej wielu
                homoseksualistów nie chciało mieć dzieci - tak uczciwiej. Inna sprawa, że oni
                nie mogą mieć dzieci w sposób naturalny, chyba, ze w niedługim czasie uznamy za
                naturalnme zabieranie dzieci matce i ojcu. (Kobiety, dziewczyny, płci piękna -
                nie oddawajcie swoich dzieci gejom!). Ja uważam, ze lepsza gorsza matka i
                ojciec, niż dwóch idealnych gejów. Przepraszam, uciekłem od tematu. Ale czy tak
                bardzo? Dobrze by było, żeby głos zabrał jakiś mądry homoseksualista. Gej nie -
                bo ci z myśleniem nie wiele mają wspólnego.
                • Gość: atx Re: Kto ze znanych literatów jest/był gejem? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.03, 00:21
                  > Geje to już "stonka". Proszę sobie wyobrazić bezbronne dziecko wychowywane
                  > przez gejów. Skandal kosmiczny. Gdzie matka się pytam?
                  (...)
                  > Gej nie - bo ci z myśleniem nie wiele mają wspólnego

Czyzbys byl gejem, dzieckiem gejow? Objawy pasuja.
                  • Gość: Marian Re: Kto ze znanych literatów jest/był gejem? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.03, 06:06
                    Jakie objawy trzeba zdradzać, żeby być wychowywanym przez normalną rodzinę! Być
                    za wychowywaniem dzieci przez gejów i lesbije?

Przecież geje nie mogą mieć dzieci!!! To jest po prostu biologicznie
                    niemożliwe. Tak, że śpij spokojnie "Atx", wychowywalła mnie zwykła, polska,
                    beznadziejnie heterosexualna rodzina, najgorsze co może spotkać człowieka. I
                    bardzo się z tego cieszę.

A ciebie?
                • Gość: noida Re: Kto ze znanych literatów jest/był gejem? IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 11:11
                  Mnie nie chodzi o znaczenie tego faktu dla ich życia tylko dla ich literatury.
                  Na co, moim zdaniem, homoseksualizm nie rzutuje zbytnio.
                  • Gość: Marian Re: Kto ze znanych literatów jest/był gejem? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.03, 11:15
                    Jak to uzasadnisz?
          • Gość: Gucio Re: Kto ze znanych literatów jest/był gejem? IP: 195.136.36.* 19.11.03, 14:27
            Skąd wiesz?
        • Gość: Martyna Re: Kto ze znanych literatów jest/był gejem? IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 11:28
          Marianie, czy mógłbyś wyświadczyć mi przysługę i nie odzywać się więcej na tym
          forum? Ja rozumiem, że demokracja, że wolność słowa, że precz z cenzurą... Ale
          bez przesady.
    • Gość: kookaburra Wiekszosc pisarzy jezyka angielskiego IP: *.nsw.bigpond.net.au 13.11.03, 11:42
      Zaczynajac od amerykanskich: Kerouac, Ginsberg, Burroughs etc, etc, prawdziwe
      zatrzesienie, a z australijskich to przede wszystkim Patrick White.
      • Gość: szpilka kto ze znanych...itd IP: *.kv.net.pl 14.11.03, 06:14
        • Gość: szpilka Re: kto ze znanych...itd IP: *.kv.net.pl 14.11.03, 06:15
          ...tego nie wiem. Wiem natomiast tyle,że Jeanette Winterson preferuje
          kobiety ;)

Pozdrawiam :))
          • damian1975 Re: kto ze znanych...itd 14.11.03, 07:00
            Allen Ginsberg
        • Gość: kookaburra Re: kto ze znanych...itd IP: *.nsw.bigpond.net.au 15.11.03, 10:02
          W.H. Auden, James Baldwin, Lord Byron, Truman Capote, John Cheever, Christopher
          Isherwood (jego tworczosc dostarczyla pomyslu na film "Kabaret"), D.H.
          Lawrence, Vachel Lindsay, Jack London, Somerset Maugham, Herman Melville, John
          Milton, John Reed (7 dni ktore wstrzasnely swiatem), Alfred Lord Tennyson, Gore
          Vidal, Walt Whitman, Tennessee Williams.

znacznie liczniejsza jest lista pisarzy-alkoholikow.
      • Gość: kubu Re: Wiekszosc pisarzy jezyka angielskiego IP: *.chello.pl 14.11.03, 10:00
        o
        tym Whitem to mnie zaskoczyles/as i nie zaskoczyles/as
        bo jak czytalem WIWSEKCJE to sie zastanawialem nad tym, czy autor nie jest
        przypadkiem gejem
        ciekawe :)
        • Gość: kookaburra Re: Wiekszosc pisarzy jezyka angielskiego IP: *.nsw.bigpond.net.au 15.11.03, 09:59
          W Australii te sprawy przedstawia sie bez ogrodek na szpaltach gazet
          poswieconych sztuce. Dzieki nobliscie P.White ma swoje miejsce w historii
          rowniez jego kochanek Manolo Lascaris. A kto byl kochankiem Iwaszkiewicza
          (jesli juz)? Czy poza tym, ze pocalowal publicznie w usta Marka Hlaske (co
          podobno pokazala telewizja lat 50-tych), to czy cos wiecej wiadomo?
          • bardzoslodkimisio Re: Wiekszosc pisarzy jezyka angielskiego 15.11.03, 23:29
            Gość portalu: kookaburra napisał(a):

> W Australii te sprawy przedstawia sie bez ogrodek na szpaltach gazet
            > poswieconych sztuce. Dzieki nobliscie P.White ma swoje miejsce w historii
            > rowniez jego kochanek Manolo Lascaris. A kto byl kochankiem Iwaszkiewicza
            > (jesli juz)? Czy poza tym, ze pocalowal publicznie w usta Marka Hlaske (co
            > podobno pokazala telewizja lat 50-tych), to czy cos wiecej wiadomo?
            Nazwisko,kiedys slyszalem, facet ma rodzine i dzieci, mieszka w Podkowie Lesnej-
            info. sprzed kilku lat wiec moze juz zszedl!
    • Gość: makary Re: Kto ze znanych literatów jest/był gejem? IP: 193.0.117.* 14.11.03, 10:31

Gogol, Czechow, Szekspir...
    • Gość: kubu Re: Kto ze znanych literatów jest/był gejem? IP: *.chello.pl 14.11.03, 10:35
      Auden, Isherwood

we Wloszech jest duzo gejowskiej literatury, ale to nie sa autorzy znani w
      Polsce
      • yawokim ludzie litosci! 14.11.03, 12:41
        jacy geje? gdzie geje?

moze pierw ustalmy co to jest 'gej'.

czy to bisexualista /jak np iwaszkiewicz/?

czy jest to osoba o orientacji homosexualnej /genet/?

czy jest osoba zyjaca wspolczesnie w kregu szeroko pojetej kultury zachodniej
        identyfikujaca sie z tzw kultura gejowska -paradami, drag queenami itd, albo
        zaangazowana w ruch wyzwolenia gejow , walki o malzenstwa itd /edmund white/?

wg mnie tylka ta ostania kategoria pasuje do pojecia gej, gejowski...
        • marcinuss Re: ludzie litosci! 14.11.03, 14:07
          yawokim napisał:

> jacy geje? gdzie geje?
          >
          > moze pierw ustalmy co to jest 'gej'.
          >
          > chyba chodzi konkretnie o "dwórury" :-/
        • Gość: kubu Re: ludzie litosci! IP: *.chello.pl 14.11.03, 15:27
          nie zgadzam sie
          dla mnie rozdzial miedzy gejem i homoseksualista jest bez sensu
          po prostu zmienil sie sam wizerunek homoseksualisty/geja

kiedys to byl czlowiek mniej lub bardziej (z reguly bardziej) ukrywajacy swoja
          orientacje, nie do konca radzacy sobie z tym "problemem", to byl temat tabu

teraz dużo się zmieniło, o homoseksualizmie mowi sie glosno
          ludzie moga sie identyfikowac (lub nie) ze spolecznoscia gejowska, ale nie
          wydaje mi sie, zeby rozdzielanie zakresu tych dwoch slow mialo jakikolwiek sens

to tak jakbys mial np. wprowadzic do zywego jezyka rozdzielenie na kobiety i
          kobiety wspolczesne (wyzwolone/wyemancypowane, wymysl sobie jakiekolwiek inne
          slowo), bo ich wizerunek tez bardzo sie zmienil w XX wieku
          • yawokim Re: ludzie litosci! 15.11.03, 08:57
            moze masz racje, co mnie to zreszta..., po prostu dla mnie wyraz 'gej' jest tak
            bardzo obrazliwie-smieszny, ze nie moge dopuscic do siebie takiego epitetu dla
            manna, prousta, geneta, mishimy czy innych wybitnych tworcow. 'gej' to jakis
            taki stwor uszminkowany, juz sam nie wiem, cos dziwacznego :\
            • Gość: kubu Re: ludzie litosci! IP: *.chello.pl 15.11.03, 10:26
              no to chyba Ty masz problem :)
              gej jest slowem jak najbardziej neutralnym, rownoznacznym ze slowem
              homoseksualista,
              gej zostal wprowadzony do jezyka jako przeciwienstwo innych, nacechowanych
              pejoratywnie okreslen (poczytaj sobie niektore tu wpisy to zobaczysz duza
              roznorodnosc) i o dziwo ten zabieg sie powiodl, chociaz jak widac nie wszyscy
              zalapali o co chodzi ;)
              • Gość: kookaburra 'gay' zastepuje slowo 'poofter' IP: *.nsw.bigpond.net.au 15.11.03, 10:34
                czyli 'pedal', natomiast 'homoseksualista' to okreslenie kliniczne.

hetero_sapiens
                • yawokim Re: 'gay' zastepuje slowo 'poofter' 15.11.03, 11:21
                  chyba rzeczywiscie najlepiej uznac homosexualiste za termin medyczny, a geja
                  kulturowy....ale.....kurde, bylem kiedys w utopii i widzialem gay parady w
                  telewizorze i...nie moge zrozumiec zeby tacy ludzie, zachowujacy sie
                  jak 'kokoty' , krecacy pupami, mowiacy do siebie per 'ona' mogli stworzyc choc
                  jedno piekne zdanie na papierze...no coz talent widocznie jest absolutnie
                  niezalezny od osobowosci i charakteru...
                  • Gość: kubu Re: 'gay' zastepuje slowo 'poofter' IP: *.chello.pl 15.11.03, 14:12
                    oj oj
                    dosyc waskie spojrzenie na caloksztalt zjawiska :)
                    przeciez bywalcy utopii, czy barwne gwiazdy parad gejowskich to wierzcholek
                    gory lodowej - minimalny odsetek gejow
                    tez nie jestem fanem takiego sposobu bycia, ale nie wydaje mi sie, zeby to
                    mialo wiekszy wplyw na sposob pisania
                    kto wie, moze taki Proust byl potwornie zmanierowanym gosciem :)

nota bene polecam swietna ksiazke Philippe Bessona POD NIEOBECNOSC MEZCZYZN,
                    gdzie Proust jest jednym z glownych bohaterow
                • Gość: kubu Re: 'gay' zastepuje slowo 'poofter' IP: *.chello.pl 15.11.03, 23:35
                  poofter?
                  pierwsze slysze
                  to nie jest Aussie English? (G'day mate!)

ja rozumiem poof, faggot, queer, chyba jeszcze daisy (ale glowy nie dam)
                  ale poofter?
                  • Gość: kookaburra Re: 'gay' zastepuje slowo 'poofter' IP: *.nsw.bigpond.net.au 17.11.03, 23:05
                    Source: The Collins English Dictionary © 2000 HarperCollins Publishers:

poofter
                    noun (derogatory slang)
                    1 a man who is considered effeminate or homosexual
                    2 (New Zealand) a contemptible person
                    [ETYMOLOGY: 20th Century: expanded form of poof]

• Gość: kubu Re: 'gay' zastepuje slowo 'poofter' IP: *.chello.pl 18.11.03, 09:40
                    ok, co nie zmienia faktu, ze osobiscie nie spotkalem sie z tym okresleniem ani
                    w Europie, ani w Australii
                    stad moje zdziwienie
                    pzdr
                    :)
                    • Gość: kookaburra Re: 'gay' zastepuje slowo 'poofter' IP: *.nsw.bigpond.net.au 18.11.03, 10:17
                      jesli w Australii nie slyszales slowa 'pufta', to musiales sie obracac
                      wylacznie w bardzo dobrym towarzystwie, albo tylko wsrod Polakow
                      • Gość: kubu Re: 'gay' zastepuje slowo 'poofter' IP: 193.0.117.* 18.11.03, 14:57
                        najwyrazniej tak :)
                        widac srodowisko akademickie jest politically correct :)

za to caly czas obstaje przy tym, ze w Europie to nie jest popularne slowko
                        przejrzalem sobie jeszcze raz scenariusze do brytyjskiego Queer As Folk i
                        chociaz jest to kompendium jezykowe ;) to pooftera nie spotkalem :)
    • Gość: Golarkin Re: Kto ze znanych literatów jest/był gejem? IP: 81.210.125.* 14.11.03, 17:27
      Andrzej Zbych (tamto smakowite innuendo Hansa z Brunnerem, itd, itp).
    • Gość: arystoteles Palton był gejem IP: *.acn.waw.pl 14.11.03, 18:29
      I to jeszcze jakim ;-)
      • Gość: wqrwiony palton był jeszcze ekshibicjonistą IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 20:22
        obnażał się przed dziewczętami w parkach, jako, że tunika była niepraktyczna
        wynalazł specjalnie służące mu do tego celu palto.
        • Gość: jam Re: palton był jeszcze ekshibicjonistą IP: *.spray.net.pl 14.11.03, 21:50
          Słowacki
          • Gość: jam Re: palton był jeszcze ekshibicjonistą IP: *.spray.net.pl 14.11.03, 21:51
            Gość portalu: jam napisał(a):

> Słowacki
            w przeciwieństwie do dziwkarza Mickiewicza
            • Gość: Golarkin Grigorij Slowacki IP: *.ipartners.pl 15.11.03, 16:35
              Slowacki
              • Gość: kubu Re: Slowacki IP: *.chello.pl 15.11.03, 23:24
                ROTFL

:)))
    • Gość: Konti Re: Kto ze znanych literatów jest/był gejem? IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.03, 22:43
      Pisarz Paul Bowles (The sheltering sky) i jego żona Jane Bowles (Two serious
      ladies)
      • Gość: Marian Re: Kto ze znanych literatów jest/był gejem? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 14:40
        Arturo Perez-Reverte
        • Gość: Golarkin Stygmatyzacja IP: 81.210.125.* 20.11.03, 16:18
          Ale o c-co chodzi? Chcemy im walnac rozowe trojkaty na okladki? A moze geje
          nie tylko kochaja, ale i pisza "inaczej"? Autorze watku, jak to jest???
          • Gość: Konti Re: Stygmatyzacja IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 20:57
            Po prostu ten wątek jest zabawny.
            • Gość: veryvery pride gay Re: Stygmatyzacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.03, 00:11
              chlopcy z baletu to np.

- Jan Dobraczynski
              -Jerzy Edigey /nomen-omen/
              -Andrzej Brycht
              -Zbigniew Nienacki
              -Andrzej Wydrzynski
              -Jozef Weisenhoff
              -Wojciech Zukrowski

siostry Safony :

-Wanda Wasilewska
              -Helena Mniszhówna
              -Jehanne de Wielopolska
              -Józefa Pellegrini
              -Pola Gojawiczyńska
              -Maria Komorowska
              -Maria Pawlikowska-Jasnorzewska
              • Gość: vvpg Re: Stygmatyzacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.03, 00:16
                acha, jeszcze slinily sie do lasek

- Anna Iwaszkiewicz
                -Zuzanna Ginczanka
                -Narcyza Zmichowska
                -Eliza Orzeszkowa

a chlopcow po szaletach ganiali

-Janusz Korczak
                -Boleslaw Prus
                -Karol Szymanowski
              • Gość: Inn Re: Stygmatyzacja IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 21.11.03, 11:33
                Co za bzdury!!!
                • Gość: very pride gay Re: Stygmatyzacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.03, 13:21
                  jestes ofiara ucisku heteronormatywnego, nie chcesz wiec przyjac queerowych
                  aspektow kultury przez lata dyskryminowanych w oficjalnej
                  patriarchalnocentrycznej biografistyce.
                  • gawronka Re: Stygmatyzacja 22.11.03, 14:14
                    Wow.
                    • Gość: veryvery pride gay Re: Stygmatyzacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.03, 19:40
                      kolejna dawka polskich queerow

-Maria Dabrowska
                      -Anna Kowalska
                      -Zofia Nałkowska
                      -Zygmunt Mycielski
                      -Jerzy Nasierowski
                      -Jerzy Zawieyski
                      -Jerzy Waldorff
                      • Gość: veryvery pride gay Re: Stygmatyzacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.03, 19:43
                        -Paweł Hertz
                        • Gość: veryvery pride gay Re: Stygmatyzacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.03, 10:51
                          -Maria Kuncewiczowa
                          -Jan Lechoń
                    • studio.beret Lepiej byc 23.11.03, 21:39
                      Lepiej byc literatem - gejem
                      niz pytajacym o to frajerem.

:))
    • Gość: Niekonsekwentny!!! A kto ze znanych literatów jest/był gojem? IP: 80.51.247.* 23.11.03, 12:36
      w 20-leciu podobno Dołęga-Mostowicz i Iwaszkiewicz. Kto jeszcze?
    • Gość: ręka kata Gal Anonim był pierwszym polskim homo literatem IP: 81.210.119.* 23.11.03, 15:41
    • studio.beret Kto ze znanych gejow 23.11.03, 21:37
      byl literatem ?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka