Dodaj do ulubionych

a pingwin lecial... - chyba zwariuje!

06.05.09, 10:25
Chodzi mi po glowie taka ksiazka z dziecinstwa. Nie pamietam tytulu, autora, ani nawet fabuly. Jedyne co pamietam, to powracajacy przez cala ksiazke watek z pingwinem - jednym z bohaterow - ktory gdzies tam lecial.

I to wlasnie haslo pojawia sie co jakis czas, pod koniec rozdzialy czy czesci. Bla bla bla, bla bla bla. A pingwin lecial.

Swita komus, jaka to ksiazka? Bede wdzieczny za jakiekolwiek wskazowki, bo chyba zwariuje, jesli szybko tego nie znajde.

Na marginesie, wydawalo mi sie, ze ilustracje do ksiazki robil Bohdan Butenko, ale nie jestem juz tego taki pewien...

Z gory dzieki!
Obserwuj wątek
    • iwona_czarkowska Re: a pingwin lecial... - chyba zwariuje! 06.05.09, 12:48
      Był pingwin Pik-Pok Adama Bahdaja.
      • f.l.y Re: a pingwin lecial... - chyba zwariuje! 06.05.09, 13:07
        bajkowo.webpark.pl/page23.html
        tu pingwin leciał, ale na ptaku...
        • f.l.y Re: a pingwin lecial... - chyba zwariuje! 06.05.09, 13:12
          albo pingwin Kleofasek?

www.swistak.pl/a4310145,O-pingwinie-Kleofasku-Irena-Tuwim-83-.html#

• smok.vvavvelski Nie, nie... 06.05.09, 14:36
            To byla raczej ksiazka dla mlodziezy. Tzn. pingwin byl nieco bardziej
            zaawansowany niz Pik-Pok czy Kleofasek...
            • troppo_bella Re: Nie, nie... 06.05.09, 17:21
              Richard i Florence Atwater, Pan Popper i jego pingwiny? Ilustrowane przez Lengrena?
              • smok.vvavvelski Tez raczej nie... 06.05.09, 18:21
                Wydaje mi sie - ale tu juz musze polegac na nieco mglistych wspomnieniach - ze
                1. to byla ksiazka polskiego autora i 2. nie bylo pingwina w tytule (przez
                moment myslalem, ze moze 'Lot pingwina', ale oczywiscie nie).
    • smok.vvavvelski Zbigniew Batko - Z powrotem!! 08.05.09, 19:32
      Ha! Przepytalem cala rodzine i w koncu znalazlem kuzyna, ktory pamietal. To
      teraz drugie pytanie, znacznie trudniejsze: czy ktos ma te ksiazke na zbyciu moze?
      • jottka Re: Zbigniew Batko - Z powrotem!! 08.05.09, 19:58
        allegro.pl/item627476488_z_powrotem_zbigniew_bartko_okazja.html

pierwsze, co wyskoczyło, ale może są i inne oferty:) a książka genialna, zgadza się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka