Gość: owieczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.09, 14:11 Witajcie, czy czytaliście kiedyś książkę przy której pękaliście ze śmiechu :)? właśnie takiej potrzebuje na poprawę nastroju, co możecie polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: znacie jakąś dobrą komedie do pocztania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 14:54 "Życie wśród dzikusów" i "Poskramianie demonów" Shirley Jackson. W swoich książkach poskramia nieletnich domowników. I nie tylko. Oczyszczający, głośny śmiech - gwarantowany ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
magda776 Re: znacie jakąś dobrą komedie do pocztania? 19.05.09, 15:11 Mnóstwo było takich tematów. Co mi się przypomina: wczesna Chmielewska (Lesio, Wszystko czerwone, Wszyscy jesteśmy podejrzani, itd.), Jerome K. Jerome " Trzech Panów w łódce nie licząc psa", Cejrowkiego Gringo wśród dzikich plemion Ktos proponował Pratcheta, było też autostopem przez galaktykę. Więcej nie pamiętam wrzuć w wyszukiwarkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: znacie jakąś dobrą komedie do pocztania? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.05.09, 15:19 Książki Józefa Prutkowskiego. Jan Sztaudynger - Piórka Horacy Safrin - Przy szabasowych świecach (jest to mądry humor żydowski, autor sam był Żydem) W sieci są osobne strony z humorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: znacie jakąś dobrą komedie do pocztania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 22:08 znacie jakąś dobrą komedie do pocztania? Plaut jest niezły, i Arystofanes Szekspir w zasadzie też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magrat Re: znacie jakąś dobrą komedie do pocztania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 22:25 "Forrest Gump" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wronka32 Re: potwierdzam Forest Gump IP: *.ip.netia.com.pl 20.05.09, 14:58 czytałam kilka lat teemu ,,,i cały czas sie śmiałam ,,,potem obejrzałam film i byłam nim bardzo rozczarowana ..a dookoła wszyscy sie zachwycali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: znacie jakąś dobrą komedie do pocztania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 10:10 Pratchett i jego "Świat Dysku", a jeśli masz kota to "Kot w stanie czystym" tegoz samego autora. Jesli lubisz absurdalny humor to "Autostopem przez galaktykę" Adamsa, albo "Księga prawd ostatecznych" i inne Roberta Rankina. To chyba najlepsze jakie czytałem i śmiałem się sam do siebie, co np. w autobusie było uznawane za przejaw wariactwa. A to książka po prostu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: znacie jakąś dobrą komedie do pocztania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 10:12 Dodam jeszcze: krapkowice.net/kurier,art,id_2387 Wejdź poczytaj. Sama prawda:) Odpowiedz Link Zgłoś
cynamoon6 Re: znacie jakąś dobrą komedie do pocztania? 21.05.09, 10:27 Jajko i ja Betty McDonald. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: znacie jakąś dobrą komedie do pocztania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 19:06 Cieszę się, że ktoś wspomniał jedną z moich ulubionych książek: "Jajko i ja" B. MacDonald. Ja też ją polecam na odstresowanie i na poprawę humoru. Jest ciepła, pogodna i momentami bardzo śmieszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarmilka55 Batalion czołgów IP: *.piotrkow.pilicka.pl 22.05.09, 10:08 Josefa Skvoreckiego. O absurdach żołnierskiego życia w czechosłowackiej armii. Jeszcze o Adrianie Molu Sue Townsend. Colas Breugnon Romain Rollanda też poprawi humor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: znacie jakąś dobrą komedie do pocztania? IP: 77.252.231.* 22.05.09, 13:12 może coś z czeskiej np Kohout "Kacica" o niezbyt rozgarniętej femme fatale, która uczęszczała do szkoły dla katów, dużo filozoficznych rozważań, ale 500 str połknęłam w jeden dzień i uśmiałam się niesamowicie. Śmieszny jest "Buszujący w zbożu" Sallingera i "Szkarłatny płatek biały" Fabera Odpowiedz Link Zgłoś
anula_a Re: znacie jakąś dobrą komedie do pocztania? 25.05.09, 22:01 komedię? czy po prostu książkę przy której można się obśmiać? bo jeśli tak, to polecam gorąco Magdalenę Samozwaniec jej serię Tylko dla kobiet, Tylko dla mężczyzn, Tylko dla dziewcżat itp... poza tym Sprawiedliwość owiec, autora nie pamiętam, ale zabawa niezła (szpadel to nie choroba) o Chmielewskiej ktoś już wspomniał w tym wątku, ale tylko ta wczesna i może jeszcze jej Depozyt, Marta Madera i Joanna Fabicka ze współczesnych polskich pisarek Odpowiedz Link Zgłoś
paolcia79 Re: znacie jakąś dobrą komedie do pocztania? 27.05.09, 12:23 gorąco polecam książki Marcina Szczygielskiego. Wszystkie jego autorstwa są naprawdę rewelacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
corneliss Re: znacie jakąś dobrą komedie do pocztania? 27.05.09, 16:34 Swiat wedlug Garpa - John Irving ostatnio smialam sie przy Trylogii husyckiej A. Sapkowskiego, ale trzeba lubic ten klimat i swawolny jezyk ktorym posluguje sie autor Odpowiedz Link Zgłoś
cashek01 Re: "Gucci, Gucci łapci" Sue Margolis 31.05.09, 21:13 "Gucci, Gucci łapci"- Sue Margolis. Pękałam ze śmiechu podczas lektury i nie odstawiłam tej książki na półkę z przeczytanymi, tylko trzymam koło łóżka, na chandrę. Humor podobny jak w Bridgit Jones ale czestszy ;). Wyję ze śmiechu, jak to czytam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blancca Re: "Gucci, Gucci łapci" Sue Margolis 03.06.09, 08:10 Myślałam, że to jest książka dla dzieci :) ale się myliłam ;)To jedna z nielicznych książek, przy której się tak uśmiałam :) Brzuch bolał ze śmiechu. Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
cashek01 Re: "Gucci, Gucci łapci" Sue Margolis 16.06.09, 20:41 Ciesze sie, ze nie tylko ja tak zareagowalam na te ksiazke, bo juz zaczynalam sie obawiac ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzelika Re: "Gucci, Gucci łapci" Sue Margolis IP: *.179.148.245.dynamic.ttnet.com.tr 06.12.17, 20:13 Czytam właśnie i do 45 strony nie zasmialam się ani razu Odpowiedz Link Zgłoś
zuzann-a Re: znacie jakąś dobrą komedie do pocztania? 03.06.09, 10:32 Chmielewska "wszystko czerwone", czytalam ze 100 razy i za kazdym razem placze ze smiechu:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: znacie jakąś dobrą komedie do pocztania? 17.06.09, 20:17 paragraf 22 Odpowiedz Link Zgłoś
kasia111177 Re: znacie jakąś dobrą komedie do pocztania? 17.06.09, 20:22 John O'Farrell "Najlepsze dla mężczyzny" - usmiałąm się setnie z dzikiego planu podwójnego zycia. A na koniec popłakałam, więc katharsis w czystej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.radek Re: znacie jakąś dobrą komedie do pocztania? 11.01.18, 16:11 zuzann-a napisała: > Chmielewska "wszystko czerwone", czytalam ze 100 razy i za kazdym > razem placze ze smiechu:-)) ja ta panią uwielbiam i chętnie wracam do jej twórczości. Szkoda, że juz nic nowego się nie ukaże... Odpowiedz Link Zgłoś
zegarmistrz82 Re: znacie jakąś dobrą komedie do pocztania? 01.02.18, 10:36 Też nad tym ubolewam, bo kiedyś się zaczytywałem w jej książkach... Odpowiedz Link Zgłoś
graacka Re: znacie jakąś dobrą komedie do pocztania? 11.12.17, 11:03 WSZYSTKIE książki Joanny Chmielewskiej ("Lesio"- koniecznie!) i Tom Sharp "Wilt" (i cała seria)- świetne pióro i lekkość czytania. Niewiarygodnie dobre książki w ogromną dawką humoru! Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: znacie jakąś dobrą komedie do pocztania? 08.02.18, 08:57 Evžen Boček "Ostatnia arystokratka" i "Arystokratka w ukropie" Odpowiedz Link Zgłoś