ice-tea 21.11.06, 19:00 Czesc! Czy ktos z Was(zwlaszcza pytanie do kiebiet)stosowal Xanax? Jak na WAs dzialal? Czy np. jak pracuje na kasie to bedzie dla mnie odpowiedni? Jak dziala na seks? Monika Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinup Re: Xanax 21.11.06, 19:15 xanax to srodek uspokajajacy ktory bierze sie sporadycznie. bierzesz na noc, jak chcesz zasnac, albo w ciagu dnia jak sie chcesz uspokoic. co to ma wspolnego z seksem? albo chcesz sie wyciszyc, albo szalec w lozku. Odpowiedz Link
gomory Re: Xanax 21.11.06, 20:26 Jaka praca w kasie? To lek ktory podaje sie tylko w skrajnych przypadkach! Juz po tygodniu moglby zaczac Ci przeszkadzac - znam dziewczyne ktora juz po tak krotkim okresie czasu przyjmowania go popadla w uzaleznienie. Mowiac szczerze sadzilem, ze srodki o takiej mocy podaje sie tylko w szpitalach pod scisla kontrola :-/. Odpowiedz Link
prosty_facet Re: Xanax 21.11.06, 21:34 Moze ice-tea to ćpun / ka i chce spróbowac cos nowego :-) Odpowiedz Link
blaszany_dzwoneczek Re: Xanax 21.11.06, 21:35 Eeee, raczej spamer/ka - bo to juz drugie forum, na ktorym widze ten sam post. Odpowiedz Link
ice-tea Re: Xanax 22.11.06, 07:53 Słuchajcie to nie jest takie proste jak Wam się może wydawać. Przepisał mi go psychiatra, ponieważ mam problemy z radzeniem sobie ze stresem, problemami,mam lekką depresję , może nawet nerwicę(właśnie nie mogłam się jakoś od tego pana dowiedzieć właściwie co mi jest, więc już nie wiem czy jest kompetentny, a może to normalne u lekarzy?). A co do seksu, to on twierdzi, że jestem zablokowana i ten środek ma mnie odblokować, ale nie wiem czy co o tym myśleć, jak ja mam właśnie problemy z rozbudzeniem, nie jestem nadpobudliwa.Mam mętlik w głowie, może jednak kupię i spróbuję, ale czy na pewno zażywanie rano jest dobrym pomnysłem? Monika Odpowiedz Link
ingrid.bera Re: Xanax 22.11.06, 10:15 Witaj. Brałam kiedyś Xanax (dłuższy czas nawet - ok. czterech m-cy -i nie spowodował uzależnienia). Rzeczywiście Xanax wycisza, zwłaszcza na początku stosowania daje uczucie słodkiego błogostanu (choć mogą pojawić się mdłości), najchętniej spałoby się i spało pod kocykiem. W kwestii libido - moje bardzo podskoczyło w trakcie tej kuracji. Wciąż mi się chciało ;). Jeśli jesteś pod opieką lekarza, nie ma co się bać Xanaxu. Wcale nie jest tak, że bierze się go tylko na oddziale. Ale w pracy może trochę przeszkadzać... Odpowiedz Link
gomory Re: Xanax 22.11.06, 11:37 Chcesz byc senna w pracy ;)? Ale jesli inaczej nie mozesz funkcjonowac to nie masz wyjscia. O ile sie orientuje, to obecnie Ci co bardziej postepowi psychologowie raczej sklaniaja pacjentow do odstawiania lekow i podjecia stosownej terapii. Xanax nie usunie przyczyny, niczego nie uleczy, a jedynie zlagodzi skutki. Wiec pomoc jest polowiczna - przeciez nie chcesz przezyc zycia na prochach. Oczywiscie to jest uzaleznione od stanu pacjenta, ani mi w glowie podwazac kompetencji Twojego lekarza. Bo pewnie nie trafilas na konowala ktory Cie tylko wypchnal z recepta za drzwi gabinetu, ale jestes w trakcie stosownej terapii. Odpowiedz Link
didu1 Re: Xanax 22.11.06, 13:55 ja wzięłam tylko raz lekarz dał mi to na bezsenność a jakże zadziałał znakomicie dwa dni nie mogłam się dobudzić więcej nie probowałam Odpowiedz Link
jerry00 Re: Xanax 24.11.06, 20:21 Jeżeli masz sporadyczne nerwowe sytuacje w pracy to pomaga, ale nie polecam często. Ja stosuję podobny (sporadycznie)środek Afobam. Pomaga mi podczas dużych konferencji i publicznych wystąpień. Na codzień sama świadomość, że mam w kieszeni Afobam poprawia mi nastrój, bo w razie czego wiem, że poradzę sobie z problemem. Odpowiedz Link
cayssy Re: Xanax 26.11.06, 01:23 afobam to ten sam związek chemiczny (alprazolam) ale innego producenta Odpowiedz Link
sowa7 Re: Xanax 02.12.06, 00:48 Wszystkie leki uspakajające ( nawet te najsłabsze), które kiedykolwiek zażywałam działały na mnie usypiająco. Dlatego wystrzegam sie ich, nie zażywam, a w chwilach silnego zdenerwowania liczę do 10-ciu :):P....Jednak ma dość stresującą pracę i często to liczenie nie pomaga:) Lekarka przepisała mi Xanax. Zażywam go baaaaardzo sporadycznie, ale zauważyłam, że ten lek nie działa na mnie otępiająco i usypiająco, a wręcz odwrotnie. Po połknięciu tabletki, tak za 20 minut czuję, że poprawia mi się humor, a stres przechodzi :) Odpowiedz Link
weisefrau Re: Xanax 03.12.06, 17:16 Xanax jest krótko działającą benzodiazepiną i jak wszystkie leki tej grupy daje specyficzne objawy uboczne. Jednym z nich są zaniki pamięci. Na kasie raczej niewskazane. Jeśli problemy z seksem spowodowane są nerwowością i lękiem - może pomóc ( ale nie musi) Odpowiedz Link
prosty_facet Ludzie - czym wy się szprycujecie 03.12.06, 21:17 przeczytałem wasze posty i jestem w szoku Łykanie tabletek przed konferencją "bo sie denerwuję".... Życie jest nerwowe i nieuchronnie prowadzi do śmierci ale to nie powód, żeby się szprycować. Jak sobie nie radzicie ze stresem to idzcie na terapię do psychologa. powodzenia Odpowiedz Link
domi_mikolka Re: Ludzie - czym wy się szprycujecie 04.12.06, 10:07 Xanax, z mojej praktyki wynika, jest z reguły przpisywany na noc, bo działa spowalniająco i usypiająco, ja dostałam kiedyś Afobam i mam wrażenie, że nie jest tak silny jak Xanax, pozwala się opanować, ale nie otępia. Przynajmniej na mnie tak działał. Odpowiedz Link
ola9637 Re: Ludzie - czym wy się szprycujecie 05.12.06, 19:37 nie bierz tego jesli nie musisz.Mialam nerwice i to bardzo duza wlacznie z utrata przytomnosci i drgawkami dokladnie nerwice z atakami paniki i bralam to jesli dochodzilo do ataku.Fakt ze jest bardzo dobry ale to psychotrop ktory po czasie uzaleznia.Nie obrazajac twojego lekarza -znajdz sobie innego ktory nie szprycuje ludzi czyms czego nie potrzebuja.Lekarka mi uswiadomila ze lek ten jest dobry na krotka mete.Pozdrawiam Odpowiedz Link
ola9637 ps 05.12.06, 19:40 Ja po nim nie moglam patrzec na mojego meza ale calkiem mozliwe ze bylo to spowodowane tym ze to wlasnie dzieki niemu dorobilam sie nerwicy.Co do pracy na kasie ja mam o wiele bardziej odpowiedzialna(bez urazy)i nic sie nie dzialo.Ale jak kazdy psychotrop na kazdego dziala inaczej Odpowiedz Link