Dodaj do ulubionych

wenla - refundacja

22.10.11, 01:04
zmieniłam właśnie antydepa, bo po Citronilu strasznie drętwiały mi ręce. Znaczy wróciłam do wenlafaksyny, tym razem pod postacią orivenu (chyba jakaś nówka). Pierwsza bardzo pozytywna obserwacja jest taka, że jest refundowany i zamiast zwyczajowych stu paru złotych zapłaciłam 26 - za trzy opakowania. Ciekawa jestem jak będę się po nim czuła - wenla znam, bo brałam wiele lat i było nawet znośnie, zobaczymy jak będzie teraz. Ale refundacją się szczerze ucieszyłam
Obserwuj wątek
    • czubata Re: wenla - refundacja 22.10.11, 15:02
      Wenla jak dla mnie jest najskuteczniejszym z antydepów. Jedyna jego wada to taka że bardzo,bardzo ciężko odstawić. Zauważyłam że nawet gdy spóźniam się z przyjęciem dawki to mam od razu objawy "głodu", uciążliwe okropnie. Dlatego trochę pesymistycznie widzę czas w którym trzeba będzie odstawić,a kiedyś on nastąpi. uncertain Zazwyczaj musiałam już odstawiać po trzech tygodniach, bo mnie nosiło. Teraz jest inaczej.Widocznie mam dobry zestaw leków.
      Najważniejszą dla mnie zaletą leku jest że skutecznie eliminuje wzmożony apetyt który może występować po innych lekach.Tym samym waga leci w dół smile
      • dzedlajga Re: wenla - refundacja 22.10.11, 17:18
        pod względem odstawiania jestem jakiś wyjątkiem, bo odstawienie wenla nie powoduje nic dziwnego poza śpiączką - ale to u mnie normalny objaw bez antydepa. Ale odstawiałam też neuroleptyk no i po prostu sobie stare objawy wróciły, żadnych dziwnych somatycznych działań ubocznych

Muszę powiedzieć, że jest dużo lepiej, nawet właśnie zjadłam obiad - coś niespotykanego od co najmniej dwóch tygodni smile Mam nawet w planach lekko ogarnąć mieszkanko bo już prawie zarosłam...
        • ergo_pl Re: wenla - refundacja 22.10.11, 18:10
          mnie tez wenla ratuje, i to tylko maksymalna dawka, ale dobre cokolwiek sad
    • ergo_pl Re: wenla - refundacja 22.10.11, 16:24
      Wenla już od dłuższego czasu jest refundowana, Oriven jest chyba teraz najtańszy.

• avi_co Re: wenla - refundacja 23.10.11, 11:05
      Ciekawe, czy mój lekarz o tym wie?smile Czy refundacją objęto wszystkie preparaty na bazie venla?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka