Dodaj do ulubionych

haloperidol i pridinol

26.06.12, 13:39
Witam ,bardzo proszę o pomoc ,moja mama jest w mani lekarz zapisał jej 2 razy po 2 mg haloperidolu i 3 razy pridinol na dobę ale od kilku dni skutki i uboczne haloperidolu są cieżkie mama nie może stać ,siedzieć ani leżeć ,ma mimowolne ruchy ciała ,kończyn mam wrażenie ten pridinol niewiele pomaga czy znacie może skuteczniejszy lek ? czy może to haloperidol w mamy przypadku jest nieodpowiedni ?
Obserwuj wątek
    • za_mszowe Re: haloperidol i pridinol 26.06.12, 16:50
      nie zaszkodzi ponownie wybrać się do lekarza.

tu nie siedzi żaden psychiatra, wiesz o tym?
      chcesz dyktować lekarzowi, jakie matka ma brać leki?
      ja "nie znacie" skuteczniejszego leku, może albo przeciw/parkinsonowskiego leku trzeba wiecej, a jak mama dalej w manii to pewnie trzeba zejsc z haloperidolu na cos innego.
      tylko wiesz, lekarz będzie lepiej wiedzial niz my.
      ze mnie taki psychiatra jak z ciebie chiński cesarz.
    • dzedlajga Re: haloperidol i pridinol 26.06.12, 19:26
      Tak bywa, że szczególnie w przypadku leków starej generacji mogą występować różne drżenia czy inne nieciekawe sprawy. A haloperidol właśnie jest starym lekiem. Tak jak radzi poprzedniczka - warto poradzić się innego lekarza, choć zaczęłabym od rozmowy z obecnym. Jeśli stwierdzi, że tak ma być, to wtedy jednak poszukać innego. Popatrz w naszej bazie polecanych lekarzy, może znajdziesz kogoś ze swojego miasta lub okolicy
      • 39.a Re: haloperidol i pridinol 10.08.13, 15:58
        opieprzcie mnie, jeśli za mocno dowcipkuję, ale:
        z haloperidolem mam wyłącznie skojarzenia "pielęgniarz przywalił mu h., uspokoił się"
        kojarzy mi się wyłącznie z zastrzykiem (?) do pacyfikowania w szpitalu
    • r770619 Re: haloperidol i pridinol 10.08.13, 13:30
      Zamiast prinidolu polecam akineton.
      • madau Re: haloperidol i pridinol 10.08.13, 15:54
        akiteton - lek przeciwparkinsonowy, zmiejszajacy trzesienie sie dloni, tak? Bo chyba to bralam w szpitalu. Cudownie zadzialal a ja bylam wowczas na anafranilu ktory powodowal wiecej zlego niz dobrego ( dlugotrwale psychozy)
        No i wlasnie Twoja propozycja r770619 spowodowala ze sobie o tym leku przypomnialam.
        na mnie dzialal ekstra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka