keysi30 29.09.10, 20:48 Wlasnie mialam tel od mojej przyjaciolki niestety maly ma uszkodzony mozg zanikly wszystkie odruchy.Niewiem co bedzie dalej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta.krasnik Re: Nadzieja umiera ostatnia:(Zgasla:( 29.09.10, 21:16 tak strasznie przykro... póki jeszcze można trzeba wierzyć.... moja córcia tez ma uszkodzony mózg i niby u niej tez zanikły wszystkie odruchy a później zaczęła wszystkich zaskakiwać, teraz pozostaje tylko wierzyć i modlić się o małego! Odpowiedz Link
adminka74 Re: Nadzieja umiera ostatnia:(Zgasla:( 29.09.10, 21:16 uszkodzenia mózgu nie oznaczają końca.... Nasza Julcia ma rónież uszkodzenia mózgu i żyje. Odpowiedz Link
mamaduo Re: Nadzieja umiera ostatnia:(Zgasla:( 29.09.10, 21:45 rozumiem strach przyjaciolki, nie wiem w jakim stanie jest synek, ale tu wiele dzieci ma uszkodzony mozg (moj synek takze), wiele skazano na smierc lub w najlepszym przypadku na bycie roslinka, a jednak wiele z nich zyje, rozwija sie i nikt nie powiedzialby, ze ktos im kiedys tak prorokowal. Mysle, ze za wczesnie jest jeszcze na takie wyroki - poki maly zyje nadzieja zyje z nim, to dopiero chwila po porodzie. Napisz cos wiecej jesli bedziesz wiedziala o jego stanie. Odpowiedz Link
bijou82 Re: Nadzieja umiera ostatnia:(Zgasla:( 29.09.10, 21:53 Przykro mi Tak jak pisą moje poprzedniczki To że dziecko ma uszkodzony mózg nie znaczy że nie będzie żyło Moja Magda też ma uszkodzony mózg Odruchów wielu było brak,niektórych za dużo Ale żyje Odpowiedz Link
aga.n.f Re: Nadzieja umiera ostatnia:(Zgasla:( 30.09.10, 10:24 Keysi, dziewczyny mądrze mówią. Jak przyjaciółka otrząśnie się z pierwszego szoku, powiedz jej, że musi walczyć. Niech przyjdzie tu po poradę. Tu jest wiele mądrych i bardzo życzliwych mam, które ze swoimi dzieciaczkami przeszły bardzo dużo. Poradzą na pewno. Syn mojej przyjaciółki jest po tak silnym niedotlenieniu, że jego mózg to obecnie właściwie szczątki mózgu. Chłopak ma 16 lat. Jego stan absolutnie nie odpowiada temu, co widac w rezonansie. Chłopak jest na wózku, ma MPD, ale jest b dowcipny, pogodny, pierwszy tancerz na każdej imprezie! Za mamą tytaniczna praca. Twojej przyjaciółce absolutnie nie wolno postawić przysłowiowego krzyzyka na własnym dziecku i uwierzyć że "z tego nic nie będzie".. Tak mi powiedzieli lekarze o moim synku. I co? Teraz pokazuje tym lekarzom środkowy palec. Odpowiedz Link
marta.krasnik Re: Nadzieja umiera ostatnia:(Zgasla:( 30.09.10, 10:34 To co napisała Aga to święta prawda, podała przykład chłopaka ze szczątkami mózgu, właśnie moja Hania na obrazie tomografi ma tylko małe fragmenty mózgu, reszta to jamy porencefaliczne a mimo to radzi sobie fantastycznie!Nie można się poddawać!!! Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: Nadzieja umiera ostatnia:(Zgasla:( 30.09.10, 11:50 Bardzo współczuję Odpowiedz Link
kicius_85 Re: Nadzieja umiera ostatnia:(Zgasla:( 30.09.10, 12:22 no coś ty nic nie zgasło!!!! wiele na forum jest dzieciaków które miało uszkodzony mózg i to mocno moja Jula miała być roślinka i co???owszem wolniej sie rozwija trzebA ja rehabilitowac ale jest super rozesmianym dzieckiem, praktycznie zawsze ma usmiech na twarzy!!!na czworakach dojdzie wszedzie, wszystko rozwali, w ciagu minuty zrobi taki balagan jakby tornado przez pokoj przeszlo..chodzi przy meblach teraz czekamy na samodzielne kroczki.. nie zalamujcie sie!!! mózg maluszka ma szanse sie regenerowac!! Odpowiedz Link
keysi30 do kicius_85 30.09.10, 20:50 kicius_85 napisała: > no coś ty nic nie zgasło!!!! wiele na forum jest dzieciaków które miało uszkodz > ony mózg i to mocno > moja Jula miała być roślinka i co???owszem wolniej sie rozwija trzebA ja rehabi > litowac ale jest super rozesmianym dzieckiem, praktycznie zawsze ma usmiech na > twarzy!!!na czworakach dojdzie wszedzie, wszystko rozwali, w ciagu minuty zrobi > taki balagan jakby tornado przez pokoj przeszlo..chodzi przy meblach teraz cze > kamy na samodzielne kroczki.. > nie zalamujcie sie!!! mózg maluszka ma szanse sie regenerowac!! Kochana ja wierzylam ze bedzie dobrze i modlilam sie o Fabianka tak ma na imie.Mowilam jej o Tobie o Twojej slicznej corci.Powiedzialam zeby sie nie poddawala bo wiele dzieci jest w gorszej sytuacji i jednak zyja .Wczoraj widziala wszystko w ciemnych barwach a dzisiaj juz jest lepiej.Caluje Ciebie i Julenke. Odpowiedz Link
kicius_85 Re: do kicius_85 30.09.10, 21:29 bardzo bardzo sie ciesze ze moje słowa coś pomogły..trzymam kciuki za Fabianka super imie Odpowiedz Link
aneciamamawiki Re: do kicius_85 30.09.10, 21:53 Taka przyjaciolka jak ty to skarb, badz z przyjaciolka pocieszaj ja potrzebna jej nadzieja by przetrwac by nie zwariowac, nie prawda jest ze nadzieja jeszcze gorzej dobija, do twojej kolezanki docieraja zagrozenia jakie czyhaja na maluszka ale mowienie jej ze bedzie zle jest calkowicie bez sensu, badz z nia wspieraj, trzeba wierzyc ze nie wszystko przesadzone ze dzieciaczek bedzie walczyl ,,,, nie raz dzieci zaskakuja nas rodzicow, swoja sila, swoja determinacja, nie pisze "bedzie dobrze" bo tego nie wie nikt ale nadzieja umiera ostatnia pamietajcie.Jest na forum mama ktirej dziecko mialo podejrzenie wady mozgu(wiem ze to nie to samo) a jednak zyje , rozwija sie zaskakuje wszystkich bo jest ok.. czas pokaze jak bedzie u was, miejmy nadzieje na lepsze jutro,,, pozdrawiam Odpowiedz Link
keysi30 Re: Nadzieja umiera ostatnia:(Zgasla:( 01.10.10, 16:50 A jedna jest wszystko dobrzeWiecej w watku "dobre wiesci kochane" Odpowiedz Link
marter74 Re: Nadzieja umiera ostatnia:(Zgasla:( 04.10.10, 12:50 Grunt to się nie poddawać!!!Wiara czyni cuda!!!Tak trzymać dziewczyny!!! Odpowiedz Link