25.04.04, 18:38
Poszukuję "Sandry" z lat 95-97 ( chyba ) w której był schemat "Słoneczników".
W latach 90-tych "Sandra" publikowała dzieła słynnych mistrzów w formie
obrazów na swetrach między innymi były "Słoneczniki".Bardzo mi zależy na tym
schemacie ,pomóżcie zdobyć to dzieło , próbowałam powiększać schemat z haftów
ale to nie to o co chodzi.Jakby ktoś takowy posiadał to uśmiecham się pięknie.

Bardzo dziękuję

Jolate
Obserwuj wątek
    • catalinka Re: Van Gogh 25.04.04, 18:44
      Ja pamiętam Picasso. Nie miałam jednak tyle cierpliwości, choć żakardowe swetry
      bardzo żmudne dop dziergania robiłam. Pozdrawiam
      Kasia
      • bomasta Re: Van Gogh 25.04.04, 18:57
        Posiadam trochę "Sandry" z tego okresu przejrzę . Pożuczałam kiedys chętnie
        swoje zbiory i wiele do mnie nie wróciło . Ze skanowaniem jeśli coś znajdę nie
        będzie problemu .Te sloneczniki muszą być czy i inne obrazy też by się
        nadawały ?
        Bożena
    • basiaurban Re: Van Gogh 25.04.04, 19:55
      Ja także popatrzę w swoich zbiorach. Prawdę mówiąc, bardziej mi odpowiadają
      robótki z tamtych lat - teraz to co pokazują w gazetach to czasami jak dla mnie
      za bardzo udziwnione jest.
      • jolate Re: Van Gogh 25.04.04, 20:28
        Wielkie dzięki - wiedziałam że mogę liczyć na dziewczyny z forum ,to takie
        budujące.Najbardziej mi zależy na tych słonecznikach , ale jakby był jakiś
        powalający Was obraz to też chętnie przyjmę.Niestety nie mam skanera i nie mogę
        Wam pokazać mojego ,myślę bogatego archiwum ("... przecież już tak długo
        żyję..." -jak napisała jedna z forumowiczek ) napewno pokażę jak kupię wreszcie
        ten "przyrządz".Zbieram "Sandry" , "Diany", kiedyś "Wereny" , "Stricki" to co
        w latach 80-90 było dostępne na naszym bardzo wówczas skromnym rynku.Może
        kiedyś uda mi się stworzyc stronę ,album lub co bądz i to wszystko pokazać
        łącznie z tym co zrobiłam.Jeszcze raz wielkie dzięki!!!

Pozdrawiam z ciemnej i zimnej Warszawy

Jolate
    • basiaurban Re: Van Gogh 25.04.04, 20:24
      Jolate, zmusiłaś mnie swoją prośbą do zrobienia porządków w gazetach
      z wzorami smile. Ten cykl obrazów na swetrach obejmuje lata 94-96(poczatku nie
      jestem pewna , ostatni tego typu wykrój zagościł w "Sandrze"
      8/96).Tych "Słoneczników" nie znalazłam, ale nie mam wszystkich numerów
      niestety, natomiast w "Sandrze" 6/95 jest wzór na słonecznikowy sweterek. Jak
      tylko mąż zainstaluje program do obsługi skanera (parę dni temu "stawialiśmy"
      system), to mogę zeskanować i podesłać.

Basia
      • jolate Re: Van Gogh 25.04.04, 20:39
        Ja bardzo poproszę - kocham słoneczniki miłością pierwszą!!!Niestety ten numer
        u mnie nie występuje mam 4/95 , 8/95,6/96.. i parę innych ,ale nie
        ten.Oczywiście też nie jestem w posiadaniu wszystkich numerów ( są w tej chwili
        nie do zdobycia ) a szkoda bo były tam piękne swetry ,myślę że dużo ładniejsze
        niż są w dzisiejszych "Sandrach".

Pozdrawiam Jolate
        • malgoha1 Re: Van Gogh 26.04.04, 14:12
          Jolate poszukaj czasem na allegro można tam kupić starsze numery gazetek
          robótkowych za pół ceny.Ja swoją drogą poszukam w swoich .
          • ka_thy Re: Van Gogh 26.04.04, 14:53
            Ja na 99,9 % mam tego Van Gogha
            • jolate Re: Van Gogh 26.04.04, 16:24
              Witam . Byłabym wdzięczna jakbyś podesłała mi ten schemacik - proszęęęęę.....
              Kilka dni mnie nie będzie ( bo w Warszawie przecież "szczytowanie" } wracam w
              sobotę to się odezwę.
              Pozdrawiam Jolate
              • jolate Re: Van Gogh 26.04.04, 16:25
                Jakby co to mój adres jolate@gazeta.pl
                • bomasta Re: Van Gogh 30.04.04, 19:00
                  Złe wieści słoneczników brak ,jedyne wyjście to wrzucic obraz do programu i
                  czyścić ,aż bedzie się to nadawało do przerobienia na drutach .
                  Bożena
    • malgoha1 Re: Van Gogh 27.04.04, 21:45
      Co prawda to nie Słoneczniki, ale inne obrazy z tej
      serii:www.7ya.ru/photos/private.aspx?RubrID=29757
      • jolate Re: Van Gogh 01.05.04, 15:05
        Witam wszystkie Panie ! Właśnie wróciłam do domu po wojażach na Dolnym Śląsku
        było cudownie (!!!) szkoda że tak krótko!!!!!!!!! Bardzo dziękuję za pomoc w
        szukaniu słoneczników byc może będą tego efekty.Malgoha1 - dzięki ta strona to
        jest to co tygryski lubią najbardziej!!!
        Pozdrawiam

Jolate
        • axsa Re: Van Gogh 02.05.04, 19:27
          Nie jestem w stanie sobie przypomnieć gdzie to było, ale są takie programy,
          bardzo proste, do zmiany obrazu na schemat /chyba krzyzykowy/. Właśnie! to
          chyba jest na rec.robótki.
          • jolate Re: Van Gogh 02.05.04, 20:23
            Dzięki ,ale nie chodzi mi o wzór na krzyżyki bo taki mam,ja potrzebuje na druty
            i taki właśnie był w "Sandrze"
            Pozdrówki

Jolate
            • ka_thy Znalazłam :) 04.05.04, 08:42
              Znalazłam ten numer Sandry ze Słonecznikami, przeskanuję jak najszybciej.
              • jolate Re: Znalazłam :) 04.05.04, 10:33
                ka_thy jesteś wielka !!!!! Dzięki dobra kobieto !!! Gdzieś umieszczałam adres
                ale dla wszystkiego
                jolate@gazeta.pl

Pozdrawiam Jolate
    • lolaan1 .. 14.02.14, 16:48
      Również mam ten numer gazety.
      PS.Chciałabym się spytać czy może któraś z Pań ma numer sandry (maj 1995 o ile dobrze pamiętam) w którym był wzór swetra z Marilyn Monroe ? Bardzo zależy mi na tym.
      • vichta Re: .. 14.02.14, 19:20
        Marylin Monroe:
        picasaweb.google.com/105605182126971265197/C51994#5391711378328748866
        picasaweb.google.com/105605182126971265197/C51994#5391711345538665682
        No fajnie uncertain Dopiero po wstawieniu postu zorientowalam sie, ze watek jest sprzed 10 lat uncertain Lolaan, dlaczego wyciagasz takie starocie i mieszasz ludziom w glowach? A do administratorek: Czy takie watki nie powinny byc archiwizowane?
        • slotna Re: .. 14.02.14, 21:07
          Kiedys sie archiwizowaly z automatu, ale od jakiegos czasu mozna je przywracac. Mnie to nie przeszkadza - inaczej bym nie trafila na te wzory na przyklad smile
          • vichta Re: .. 14.02.14, 21:30
            Dla mnie to taka rozmowa z duchami, jak w watku o szaliku. No, ale jak sie czegos nie da zmienic, to trzeba to pokochac wink
            • slotna Re: .. 16.02.14, 17:15
              To prawda, nadal nie moge sie przyzwyczaic do tego, ze musze patrzec na date pierwszego posta smile
    • vichta Re: Van Gogh 14.02.14, 18:29
      Prosze bardzo
      Pare lat temu przed pozbyciem sie papierowych gazetek zeskanowalam co ciekawsze modele... smile
      Zycze wytrwalosci i podziwiam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka