Dodaj do ulubionych

Rozliczenie oczek

28.10.15, 10:49
Takie pytanie mam :
stylowi.pl/38133620
ładna prawda? Ale wymyśliłam sobie, że zrobię ją 6-latce. Włóczkę mam grubszą, w próbce 19 o na ss rzędy ściegiem gładkim. Jak rozliczyć te nieszczęsne oczka, by osiągnąć coś takiego?Robić od góry, od dołu, czy jednak wszywać rękawki? Ze wzorami sobie poradzę, ale ta "konstruowanie" leży poza moimi umiejętnościami... Może znajdzie się jakaś dobra dusza?
Obserwuj wątek
    • forgetmenot459 Re: Rozliczenie oczek 28.10.15, 17:27
      Jeśli chodzi o przeliczenie oczek, proponuję zajrzeć tu: tttp://www.abc-robotek-na-drutach.com.pl/str/kalkulatory_spis_tresci.html
      Pozdrawiam
      ...
      serwetki-quillinq.blogspot.com
      www.facebook.com/szydelkowanie.i.quilling
      www.facebook.com/groups/437033246435838/
      • ja243 Re: Rozliczenie oczek 28.10.15, 18:32
        Ojej, dziękuję! Nie znałam !
        • marwitka57 Re: Rozliczenie oczek 29.10.15, 13:46
          W tym wzorze nie wszywasz rękawków, to jest reglan. Robić możesz od góry-dużo jest na ten temat postów, zaczynasz od dekoltu, nabierasz robiąc reglan do odpowiedniej długości rękawków, zamykasz rękawki i potem robisz długość tuniki od pach dobierając po bokach. Ale jeżeli Ci będzie wygodniej to możesz i od dołu a zakończysz reglanem. Zgubisz oczka po bokach z szerokości, od pachy nabierzesz odpowiednią ilość oczek na rękawek i gubisz robiąc reglan tak robisz do wysokości dekoltu. Tunika piękna
          • ja243 Re: Rozliczenie oczek 29.10.15, 14:22
            Prawda? Dlatego zamierzam się z nią zmierzyć"! Dziękuję za wszytskie sugestie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka