Dodaj do ulubionych

Włóczki jakie na co

05.10.04, 09:05
Przyglądając się dyskusji co można zrobić z Kocurka i czy szydełkiem czy na
drutach pomyślałem, że można by tak samo sklasyfikować inne mniej lub
bardziej populatne włóczki. Jeżeli ktoś ma uwagi co do konkretnych wyrobów
(no może już poza Kocurkiem) to zachęcam do zamieszczania postów.

Pozdrawiam.

Marek
Obserwuj wątek
    • ka_thy Re: Włóczki jakie na co 05.10.04, 09:10
      Cześć, ja już zaczęłam taki wątek:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15333&w=12945283
      • eirenne Re: Włóczki jakie na co 05.10.04, 09:25
        Hmmm, mnie się wydaje, że tamten watek służył do opisania ogólnie o włóczkach,
        jakiej sa jakości i czy są wydajne... A tu moglibyśmy pisać, co z danej włóczki
        mozna zrobićsmile Ja mam na przykąłd problem z Carmen z Niteczki, jest przepiękna,
        ale grubsza niż sądziłam i zaplanowanego sweterka z niej nie zrobięsad I co mam
        z nią teraz zrobić? Szkoda w końcu, żeby leżała bezczynniebig_grinDD
        • ka_thy Carmen 05.10.04, 09:38
          Ja też już mam tę Carmen z Niteczki, ja z próbki od razu wiedziałam, ze jest
          gruba. Z moich próbek wynika, ze powinnam robić drutami 6,5-7. Z tym, ze jak
          już pisałam moja ma drobne guzełki - Twoja chyba grube i jest trudniejsza do
          obróbki. Nie mam czasu się zabrać za sweter i opisac wrażenia z roboty.
          • eirenne Re: Carmen 05.10.04, 09:47
            No właśnie, jest grubsza niż sądziłam. W próbce była cieńsza i naprawdę
            uważałam, ze druty nr5 to będzie górna granica a 4,5 w sam raz, tymczasem muszę
            sobie kupić szóstkismile Zamawiałam czerowną, ale wykupili mi sprzed nosa i Pani ze
            sklepu poradziła mi najnowszy kolor, śliwkowy. Cudo, ale nie na wymyślony model
            z dekoltem, predzej na żakiecik, bądź golf...
    • eirenne Re: Włóczki jakie na co 08.10.04, 12:22
      A dziś się zaczęłam zastanawiać, co można zrobić z czystej wełny góralskiej...
      dostałam swego czasu od bratowej ponad kilogram czekoladowej, mam jeszcze trochę
      szarej i beżowej... Zaczęłam robić sobie dopasowany płaszczyk na szydełku, ale
      nie wiem, czy to dobry pomysł. Co można jeszcze z takiej wełny zrobić?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka