Dodaj do ulubionych

Drogie panie poszukuję wzoru na serwetke

22.02.05, 21:16
bardzo was prosze ...może któraś z pań ma wzór na serwetke wielkanocną z kurczakiem(kurą) na wierzchu.Kurczak był jakieś 6-7 cm. wysoki..był biały z żółtym paskiem pośrodku,a u dołu był obrobiony zielonym kolorem i wyglądał jakby siedział na trawce...serwetka była bielutka i miała wokół kurczaka jakieś 25-30 cm.-------Piszę była ,ponieważ już jej nie ma...kupiłam taką serwetkę 4 lata temu na targu dla wnuka na koszyczek,dziecko zgubiło w kościele serwetke a ja nie zauważyłam....chciałabym zrobić takie serwetki dla wnuków do koszyczków albo kupić.....prosze pomóżcie.....Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • babcia_marysia Re: Drogie panie poszukuję wzoru na serwetke 23.02.05, 19:49
      Podciągam do góry.............może sie znajdzie ktoś kto ma wzór na tę serwetkę
      • ajlii Re: Drogie panie poszukuję wzoru na serwetke 23.02.05, 19:57
        niestety... szukałam wczoraj wieczorem po róznych wielkanocnych linkach, ale nic nie znalazłam...
    • mysza36 Re: Drogie panie poszukuję wzoru na serwetke 23.02.05, 20:53
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15333&w=19174271&v=2&s=0
      Na forum była juz mowa o świętach ,więc może na tej stronie znajdziesz co cie
      interesuje.Jest tam dużo propozycji.Pozdrawiam Grazyna
      • babcia_marysia Re: Drogie panie poszukuję wzoru na serwetke 24.02.05, 13:35
        mesza bardzo ci dziekuje .....niestety nie ma tam tego co szukam
        • babcia_marysia Re: Drogie panie poszukuję wzoru na serwetke 25.02.05, 21:09
          podciągam do góry.......w poprzednim wpisie przekręciłam nicka myszy---przepraszam,nie świadomie....
          • malgoha1 Re: Drogie panie poszukuję wzoru na serwetke 25.02.05, 22:30
            Tej serwetki nie mam , ale może cos innego sobie wybierzesz . Kurek, zajączków
            zatrzęsienie
            www.7ya.ru/photos/private.aspx?Rubrid=35330&ob=0
            tomella3.webpark.pl/wknoc.htm
            tomella5.webpark.pl/wknoc3.htm
            a tu babciu_marysiu masz trzy strony kurek,
            www.7ya.ru/photos/private.aspx?RubrID=53889
            nie wiem czy mam jeszcze szperać?
            małgorzata
    • malgoha1 Re: Drogie panie poszukuję wzoru na serwetke 25.02.05, 23:06
      A ta owieczka nie jest słodka
      www.meilaodiy.com/10xiu/yaoshi/yang2-tu.jpg
      a moze zajaczek
      www.ilboscoincantato.com/hobby/agofilo/ago9.htm
      A tu strona Skrzacika po prawej stronie dostepne wzory na wielkanoc z Anny
      Susanny i inne.
      www.skrzacik.now.pl/hafty.htmlMałgorzata
      • babcia_marysia Re: Drogie panie poszukuję wzoru na serwetke 26.02.05, 10:08
        Małgosiu , bardzo Ci dziękuję.....te hafty są przepiękne , ale ja nie potrafie haftować....kiedyś robiłam kilka serwetek szydełkiem i teraz chcę dale próbować , a w szczególności chodzi mi o tę serwetke z kurczakiem ,bo chciałam zrobić wnukom do koszyczków...Pozdrawiam...babcia_marysia
        • babcia_marysia Re: Drogie panie poszukuję wzoru na serwetke 26.02.05, 16:51
          chodzi mi o coś takiego......tylko zamiast łabędzia był kurczak i serwetka większa
          sylfe.free.fr/indexmodelesminiatures.htm
    • pio1303 Znajoma pani nie zrobiła? 26.02.05, 17:28
      Miała taką dla Pani zrobić jakaś znajoma. Nie zrobiła?
      A ja właśnie kończę taką serwetkę dla jednej emamy z forum Oddam/przyjmę w
      podziękowaniu za pomoc - (miałam nawet dla Pani zrobić ale przecież się Pani
      rozmyśliła). Kurka już jest w moim albumie, a jak tylko nakrochmale serwetkę,
      to zamieszczę jej zdjęcie.
      Ela od aniołków
      • babcia_marysia Re: Znajoma pani nie zrobiła? 26.02.05, 17:43
        Pani Elu....niestety ,znajoma ,która obiecała mi zrobić wycofała się z tego...nie chciałam nalegać i postanowiłam sama zrobić....Ktoś mi raz odmówi ,więcej nie prosze...
        • babcia_marysia Pani Elu--pio 26.02.05, 20:10
          Bardzo się cieszę ,że mój pomysł został wykorzystany.....prosze mi podesłać wzór na kurczaka i resztę już zrobię sama....kilka serwetek mam na swoim koncie...i jeśli to możliwe prosze mi podać cene--ile taka serwetka u pani kosztuje...Pozdrawiam..........babcia_marysia
      • ajlii Re: Znajoma pani nie zrobiła? 26.02.05, 17:44
        Pio, a mogłabyć podesłać wzór na serwetkę...?
        • pio1303 Wzór 26.02.05, 18:50
          Witam!
          Nie mam oryginalnego wzoru takiej serwetki. Poprostu skorzystałam z pomysłu
          Babci_marysi. Kurkę zrobiłam na podstawie wzoru od jednej z forumowych mam, a
          serwetke dobrałam z gazetki o szydełkowaniu.
          Jak tylko będę miała możliwość, to zamieszczę zdjęcie gotowej serwetki w
          albumie.
          Ela
          • babcia_marysia Re: Wzór 04.03.05, 15:43
            do góry
    • pio1303 Serwetka z kurką 04.03.05, 16:45
      Zamieściłam zdjęcie serwetki w albumie. Jest na 2 stronie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka