mysza36 09.06.05, 21:47 Dziewczyny! Znalazłam taki schemat wzoru na którym jest zaznaczony pusty kwadrat(nigdzie nie ma objaśnienia co to jest).jak to robić,czy to oczko ignorować i wogóle nie robić? Pomóżcie Grazyna Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bomasta Re: Pytanie do "drutujacych" 09.06.05, 21:56 takie puste kratki nic nie znaczą są konieczne bo wzorek w tym miejscu np. sie rozszerza a trudno na płaskim schemacie przedstawic dany wzór , podobno maja ułatwiac czytanie schematu , takich pustych kratek nie widzimy przechodzimy do tych kratek opisanych Bozena Odpowiedz Link
eliza_g Re: Pytanie do "drutujacych" 10.06.05, 12:41 Spotkałam się ze stwierdzeniem "brak oczka" i z tamtego opisu wcale nie wynikało że "takie puste kratki nic nie znaczą" jak napisała Bożena - ale nie jestem mistrzynią (raczej uczniem) i mogę się mylić. Poczytaj dokładnie opis. Życzę powodzenia Eliza Odpowiedz Link
malgoha1 Re: Pytanie do "drutujacych" 10.06.05, 13:04 Potwierdzam słowa Bożeny bardzo często w schemacie zaznaczaja puste kratki jak to ładnie autorzy ujmują, aby wzór był czytelniejszy. małgorzata Odpowiedz Link
wife77 Re: Pytanie do "drutujacych" 10.06.05, 22:09 właśnie robie ze schematu z brakiem oczka,a póżniej jest tam narzut i wszystko gra,zajęło mi troche zrozumienie teo Odpowiedz Link
mysza36 Re: Pytanie do "drutujacych" 10.06.05, 22:40 Już sama nie wiem jak to zrobić? Jak nie robię tego oczka to mi brak w następnym rzędę paru oczek(bo wzor się powtarza) A narzuty są w następnym rzędzie do oczek ujmowanych.Nie ma dodatkowego narzutu. Wykombinowałam soboe tak,że dobieram oczko z poprzecznej nitki,ale czy to jest dobrze to nie wiem. img88.echo.cx/my.php?image=topik1fe.jpg A to wzor do niego. Grazyna Odpowiedz Link
malgoha1 Re: Pytanie do "drutujacych" 10.06.05, 23:30 Grażynko w tym wzorze nie ma pustych kratek , ten schemat jest źle odbity.Wzór jest symetryczny więc dopisz sobie kreski np. w 16 rzedzie zamiast pustej kratki zaznacz sobie" -" w 3 i 7 "|", w 20 "U" małgorzata Odpowiedz Link
mysza36 Re: Pytanie do "drutujacych" 10.06.05, 22:42 Oj nie weszlo dobrze.Schemat pokazany jest w wątku biały top. Odpowiedz Link
eirenne Re: Pytanie do "drutujacych" 10.06.05, 22:45 Mnie sie wydaje, ze to pomyłka w druku... Trzeba to oczko przerobić tak jak schodzi. Odpowiedz Link
malgoha1 Re: Pytanie do "drutujacych" 11.06.05, 13:18 Grażynko w tym wzorze nie ma pustych kratek , ten schemat jest źle odbity.Wzór jest symetryczny więc dopisz sobie kreski np. w 16 rzedzie zamiast pustej kratki zaznacz sobie" -" w 3 i 7 "|", w 20 "U" małgorzata Odpowiedz Link