rennie77 14.08.05, 18:26 kochane moje... czy macie moze jakies wzory bluzeczek z lodkowym dekoltem? chyba juz o to kiedys pytalam, ale nie moge znalezc tego watku. chodzi o cos mozliwie najprostszego, dopasowanego w talii. dziekuje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marynia33 Re: mala prosba 14.08.05, 20:09 może cości sie spodoba? www.7ya.ru/photos/private.aspx?RubrID=89789 Odpowiedz Link
rennie77 Re: mala prosba 14.08.05, 22:03 dziekuje za odpowiedz maryniu. ta bluzeczka nr 10 to cos.... hmm, podobnego do tego czego szukam, ale to jeszcze nie to. dysponuje ciemnym moherkiem i nie sadze, zeby nadawal sie do takich azurkow. szukam czegos prostszego, bardziej klasycznego. Odpowiedz Link
rennie77 Re: mala prosba 15.08.05, 21:04 dziewczeta blagam... strasznie mi zalezy na tej bluzeczce... Odpowiedz Link
lylith Re: mala prosba 17.08.05, 00:28 tak sie zastanawiam.. czy naprawde jest ci potrzebny wzor bluzeczki z tak prostym dekoltem jak lodka? zakladam, ze nie jest to twoje pierwsza robotka i bluzeczek rozych zrobilas juz przynajmniej kilka robisz wiec tak jak inna dopasowana bluzeczke, tylko nie robisz dekoltu wcale, lub robisz minimalny, powiedzmy na 1, 2 cm glebokosci. i cala filozofia. dobierasz tylko jakis fajny scieg i juz. ja, poza chyba jednym przypadkiem, kiedy na samym poczatku robotkowania, zrobialm cos wg schematu, robie tylko wg wlasnego pomyslu. znam juz swoje wymiary na tyle, ze wiem, jakie wymiary powinna miec robotka, zaleznie od tego jaki efekt chce osiagnac. i nigdy nie wyszlam na tym zle zdjecia i schematy traktuje wylacznie jako inspiracje, i to tez tylko wtedy, kiedy model jest wyjatkowo nietypowy i ciekawy. zachecam do eksperymentow! Odpowiedz Link
rennie77 Re: mala prosba 17.08.05, 11:31 no niestety... to bylaby dopiero moja 3cia sweterkowa robotka... i nie czuje sie na silach, zeby rozpoczac ja ot tak, bez zadnego schematu. zalezy mi na bluzeczce z rekawkami 3/4 i ladnym dekoltem, zakonczonym najlepiej jakims ciekawym sciagaczem. nic, moze znajdzie sie jakas dobra dusza, a jesli nie, to trudno . Odpowiedz Link
rennie77 Re: mala prosba 17.08.05, 11:33 dodam, ze 3cia, gdybym ja zakonczyla. bo w szafie leza kolejne 3 napoczete... wiem, wiem, jestem okropna. mam trudnosci z wykonczeniem robotek. Odpowiedz Link
rennie77 Re: mala prosba 17.08.05, 12:19 a czy tam sa gdzies w ogole schematy i opisy tych modeli? masz racje, mysle, ze ta 772 bylaby najblizsza idealowi... Odpowiedz Link