anna_szymczyk 13.10.05, 15:50 Witam wszystkie kobietki! Jestem tu nowu i bardzo chciałabym Was prosić o porady, jak zacząć robić na drutach. Kiedyś coś tam próbowałma dziergać, ale nie bardzo mi to wychodzilo. Bardzo Was proszę o każdą pomoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maladanka Re: początki 13.10.05, 16:34 Hm, na pewno trzeba mieć druty,wełnę ,chęć, --a powaznie to można od szalika zacząć .. Odpowiedz Link
malgoha1 Re: początki 13.10.05, 19:28 Dobrą lekcją są też spotkania organizowane w wielu wiekszych miastach.Tam przy kawie mozna poznać przemiłe dziewczyny i wiele, wiele się nauczyć. małgorzata Odpowiedz Link
anna_szymczyk Re: początki 14.10.05, 11:15 Witam serdecznie i dziękuję za zainteresowanie moim problemem. Mam jeszcze pytanko. Gdzie i kiegy są podawane informacje o takich spotkaniach? Odpowiedz Link
malgoha1 Re: początki 14.10.05, 11:35 O spotkaniach i nie tylko możesz poczytać tutaj usenet.gazeta.pl/usenet/0,48200.html?group=pl.rec.robotki-reczne jutro np. jest spotkanie w Katowicach, jezeli te rejony są Ci bliskie zapraszam małgorzata Odpowiedz Link
anna_szymczyk Re: początki 14.10.05, 12:21 Witaj Małgosiu. Tak się składa, że te rejony są mi bardzo bliskie. Jutro nawet bede w Katowicach gdyż mam wykłady na UŚ, ale niestety potrwa to cały dzień i chyba nie bardzo będę mogła przyjść. Ale ma pytanie: Dużo dziewczyn zawsze jest na takim spotkaniu i czy przyjeżdżają z różnych rejonów Polski? Odpowiedz Link
malgoha1 Re: początki 14.10.05, 13:23 Różnie bywa czasem jest kilka ,czasem kilkanaście osób. Jestesmy tylko z okolic Katowic.Skąd ty jesteś. Takie spotkanka są co kilka miesięcy więc na któreś się załapiesz, a wtedy wsiąkłaś na dobre.Urwij się z zajęć Spotkanie jest od 10 w Złotym Ośle koło dworca. Pozdrawiam z Pszczyny Małgorzata Odpowiedz Link
anna_szymczyk Re: początki 17.10.05, 14:43 Hej Małgosiu. Niestety dopiero dzisiaj odczytałam Twoją wiadomość, gdyż dostęp do internetu mam jedynie w pracy. Niesety nie udało mi się urwać, ale może następnym razem. Jeżeli będzie gdzie indziej to chętnie również gdzieś dojadę. Pozdrawiam z Zabrza. Ania Odpowiedz Link
malgoha1 Re: początki 17.10.05, 15:32 A z zabrza tez była dziewczyna- Lucyna. Jej mocną stroną są frywolitki. Dam znać jesli bedziemy się zbierać . Wstepnie ustaliłysmy termin na początek grudnia.A jakie żarcie jest w tym Złotym Ośle... mniam małgorzata Odpowiedz Link
anna_szymczyk Re: początki 14.10.05, 11:18 Chęci z pewnością są. Co do tego, że od szalika mam zacząc, to także nie mam wątpliwości. Ale co do reszty to chciałabym jednak więcej informacji. Np. jakie druty, jaka wełna, jakie wzory itd. Ania Odpowiedz Link
lady_huncwot Re: początki 13.10.05, 20:02 Ja jak zwykle polecę Burdę "Druty i Oczka" cz. 1 i 2. Do dostania w Empikach lub do zamówienia na stronie internetowej Burdy. Odpowiedz Link
anna_szymczyk Re: początki 14.10.05, 11:12 Dziękuję serdecznie. Mam tylko nadzije, że jest to napisane w taki sposób, że bedę w stanie to zrozumieć. Ania Odpowiedz Link
lady_huncwot Re: początki 14.10.05, 12:07 Wszystko jest trudnoe dopóki nie stanie się łatwe... Nie potrafię ocenić na ile łatwo czy trudno nauczyć się podstaw dziergania z książki, bo ja uczyłam się od babci. Ale jak przebrniesz przez podstawy, to te bardziej skompliwane rzeczy łatwo jest opanować z książką na kolanach. Sprawdzałam na sobie Odpowiedz Link
anna_szymczyk Re: początki 14.10.05, 12:16 Dziękuję Ci serdecznie. Mam nadzieję, że dam sobie jakoś radę. Odpowiedz Link