Dodaj do ulubionych

Do Małgosi T.

08.06.06, 08:52
Czy dostałaś moja pocztę. bo czekam niecierpliwie.
Obserwuj wątek
    • mjermak Re: Do Małgosi T. 08.06.06, 15:24
      nie
      napisalam ci maila z moim mailem pracowym czy ty go dostalas? dziwne ze do mnie
      niec nie dochodzi, ani na gazetowa ani na yahoo
      • tutusia_24 Re: Do Małgosi T. 08.06.06, 19:40
        wysłałam Ci meila na yahoo. Z tego wniosek też nie doszło. Na pracowy nie
        bardzo, bo nie możesz z niego korzystać
        • mjermak Re: Do Małgosi T. 08.06.06, 19:42
          jesli masz moj pracowy to wyslij na niego bo widze ze inaczej sie nie da, potem
          ja ci odpisze z mojego yahoo i powinno juz dzialac-zdarzalo mi sie tak wczesniej
          od biedy sprobuj na mjermak@wp.pl lub mjermak@poczta.onet.pl
      • tutusia_24 Re: Do Małgosi T. 08.06.06, 19:43
        poczta.gazeta.pl/poczta/getMailPart/druty1.JPG?ID=1149408019.24223_3910704.imail1&Seq=4&name=druty1.JPG&t=1149788469767
    • tutusia_24 Re: Do Małgosi T. 08.06.06, 19:45
      poczta.gazeta.pl/poczta/getMailPart/druty2.jpg?ID=1149408019.24223_3910704.imail1&Seq=5&name=druty2.jpg&t=1149788570619
      • tutusia_24 Re: Do Małgosi T. 08.06.06, 19:48
        to powinoo Ci sie otworzyć.Czy od podkroju pach robi się na drutach na okrągło
        rozjasnij mi. Możesz mi wysłac na gazetowy
    • mjermak Re: Do Małgosi T. 08.06.06, 20:15
      nie otwieraja mi sie te linki , nie mam ksiazki bo wam dalam weic i sobie sama
      nie sprawdze
    • mjermak Re: Do Małgosi T. 08.06.06, 20:30
      doszlo na onet zaraz zerkne i ci powiem (jak szefowa sie czyms zajmie i
      pzrestanie mi latac za plecami)
    • mjermak Re: Do Małgosi T. 08.06.06, 21:32
      On caly robiony jest na okraglo, nie przyslals mi pcozatku opisu ale weszlam
      na stronke autorki i tam jest krotka informacja o tym modelu I podane jest ze w
      calosci robi sie go na okraglo, bez szwow, rekawki tez, na poczatku jako
      oddzielne takie male rury a potem laczy sie je z reszta. Szlufki do szarfy
      wrabia sie do swetra w trakcie robienia.

ma to sens dla ciebie?
      • tutusia_24 Re: Do Małgosi T. 09.06.06, 07:55
        a możesz jasniej, dokładny opis bo się pogubię.
      • mjermak Re: Do Małgosi T. 09.06.06, 15:47
        Nie mam poczatku opisu ale na pewno robi sie go naokolo an okraglych drutach,
        najpierw sciagacz a potem sie wrabia te szlufki-najpierw je trzebna wydziergac
        osobno-taki waskie paski i nie zakanczac im niczego i jak sie robi juz gore na
        odpowiedniej wysokosci to polaczyc przerabiajac 1 oczko z 1 oczkiem szlufki-ale
        wg mnie nie trzeba az tak cudowac i mozna przyszyc normalnie-w koncu idzie pod
        to ta szarfa wiec zasloni.
        rekaw, nabrac 70 oczek i rozlozyc na 4 drutach, przerobic 1,5 cala (4 cm albo
        3,8 jak chesz byc super dokladna), przelozyc pierwszych 15 oczek na agarfke w
        celu zrobieniapachy
        Pzrerobic 55 oczek rekawa drutami na zylce , na ktorych mamy czesc glowna
        sweterka, przerabiac dalej 84 oczka sweterkowe np na przod, umiescic pozostale
        15 oczek na agrafce.Zrobic analogicznie lewy rekaw, umiescic 15 oczek rekawa na
        agrafce, polaczyc rekaw z tylem swetreka przerabiajac jak leci rekawek i
        pozostale 42 oczka-razem powinno to dac 278 oczek.

I na drucie bedziesz miala tak, ze po te 15 oczek na agrafkach bokow sweterka i
        rekawkow beda niejako nad soba, one sa rownolegle-tak, jakbys pod pacha miala
        dziure, potem sie je zszywa sciegiem specjalnym, tutaj to on sie nazywa
        Kitchener, powinno byc obrazkowe jego wyjasnienie w ksiazce-tak sie laczy dwie
        czesci z drutow ze nie widac polaczenia.
        Potem dalej robisz gore robotkiw b ten sposob, ze pzrerabiasz gladko an prawo ,
        na okraglo 9 cm, a nastepnym rzedzie robisz * 1 oczkoprawe, 2 oczka na prawo
        razem i powtarzasz od * do konca. Zakanczasz wszystkie oczka.

teraz jasniej?
        • tutusia_24 Re: Do Małgosi T. 09.06.06, 21:19
          dobra Małgosiu chyba wiem.Teraz siedze i ogladam mecz. Ale atmosfera flagi
          narodowe powywieszane na balkonach. Samochody jeżdżą z flagami. A na stadionie
          na 50 ntys miejsc 35 tys. to Polacy...czujesz...?
          • mjermak Re: Do Małgosi T. 09.06.06, 22:29
            ja ogladam co jais czas 10 minut w tajemnicy w pokoju konferencyjnym
            ale zenada bo graja slabo, za bardzo sie denerwuje i wracam do biurka, ale
            sledze na beirzaco w internecie wyniki i co tam robia-komentarz co minute na
            gazecie ejst okrpny , tekstyw stylu "modlmy sie o deszcz" kto to pisze
            ale chcialbym byc strasznie teraz w Poslce. mam koszulke-replike taka w jakich
            graja i czapeczke z rogami i dzwoneczkami w domu-kupialm mezowi-on ma dzisiaj
            dizen wolny to siedzi i oglada fuksiarz jeden. jak wygraja i przejda dalej to w
            srode sie ubiore w to do pracy!!! chociaz nie wiem czy miw olno bo tutaj
            poprawnosc polityczna okropna
            • tutusia_24 Re: Do Małgosi T. 09.06.06, 22:39
              załamka. Co ten Janas robi? To tak jak mówił Kryszak: Janas...Ja nas nie widzę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka