22.09.06, 15:24
Świetnie - właśnie zaczęłam robić sweter dla mężulka z włóczki która mi
została z bezrękawnika (robionego dla koleżanki) zostały 2 motki i klops bo
włóczka się skończyła! Oczywiście to normalne ale dla mnie duzy problem bo
miałam zamówioną w moej pani w sklepie ale nadal jej nie ma i nie widomo
kiedy będzie!!! A już zupełnie dobijające jest to że w pasmanterii niteczka
była jeszcze ze dwa tygodnie temu ale teraz wczyscy robią sweterki i zapasy
się skończyły.
Ciągle czekam, a miało być tak pięknie

aha, włóczka Polo opus (marchewkowa)
Obserwuj wątek
    • vivictoria Re: o zgrozo! 22.09.06, 17:37
      Raz w życiu tak mi się zdarzyło, zabrakło!!! A terz jak nie mam tak ze 2kg
      surowca, nie zaczynam swetra, a szczególnie męskiego.
      A sweter musi być gładki? Nie da się włączyć innych kolorów?
    • terenia_n Re: o zgrozo! 24.09.06, 20:44
      Jeśli chcesz mogę popatrzeć w pasmanteriach w mojej miejscowości. pozdrawiam.
      Teresa.
      • patik2 Re: o zgrozo! 25.09.06, 10:47
        Dzięki, sweter MUSI być gładki bez wzorów bo:
        po pierwsze jeszcze nie zabardzo sobie radzę ze wzorami - a w duzym gabarycie
        to już wogóle,
        a po drugie w zamierzeniu miał być gładki i tylko taki małż na siebie wdzieje -
        w sumie to kolor robi swoje - marchewkowo/rudy.
        Będę wdzięczna jesli będziesz miała chwilkę aby spojrzeć czy u Ciebie w mieście
        jest ta włóczka - w sumie to jeszcze poczekam z dalszą pracą (i tak muszę) bo
        może w zaprzyjaźnionym sklepie w końcu będzie ten kolor! Ale itak czekam na
        wieści do Ciebie Teresko.
      • patik2 Re: o zgrozo! 28.09.06, 14:06
        Tereniu jesli mogę prosić to popatrz u Ciebie czy nie ma tego koloru. Nistety
        do zaprzyjażnionego sklepu dotarły włóczki ale niestety bez tego koloru!
        • terenia_n Re: o zgrozo! 29.09.06, 18:16
          Witam
          jutro mam zamiar odwiedzić wszystkie pasmanterie w poszukiwaniu ciekawych
          włóczek, więc przy okazji będę szukała Twojej, tylko jeszcze mi powiedz jaka
          jest grubość tej włóczki, albo ile metrów w motku, a najlepiej by było gdybyś
          odczytała z opaski od tej włóczki jakiś numer koloru albo coś takiego , aby
          mieć pewność co do odcienia. Pozdrawiam Teresa
          • patik2 Re: o zgrozo! 02.10.06, 09:30
            Dzięki to jst tak - w 10 dg. jest 200 m, 50% akryl, 50% wełna, druty 4; 4,5
            nazwa Polo opus i tyle. Kolor jest jeden w takim odcieniu pomarańczowy, albo
            jak ktoś lub marchewka. Dystrybutor to firma Bafpol wiem bo sprawdzałam w
            necie, ale oni sprzedają tylko pasmanteriom. W niteczka. pl to kolor nr 6 ale
            to ich numeracja. Niestety do dzisiaj nie odpowiedzieli mi czy będą jeszcze
            mieli tą włóczkę.

Dzięki za pomoc mam nadzieję że się znajdzie gdzieś w świecie!
    • patik2 Re: o zgrozo! 06.10.06, 10:18
      Tereniu i co byłaś, pytałaś?
      • terenia_n Re: o zgrozo! 07.10.06, 16:45
        Witam
        byłam już we wszystkich pasmanteriach, niestety Twojej włóczki nie ma, bo
        wszyscy twierdzą, że nie dokonali jeszcze zamówień na tegoroczny sezon. Nie
        wiem skąd jestes, ja jestem z Siedlec i w zeszłym roku nmiałam ten sam problem,
        zaczęłam robić córce biały sweterek z grubej włóczki i... zabrakło szukałam
        wszędzie bazskutecznie, a ponieważ raz na dwa lub trzy miesiące bywam w
        Warszawie to postanowiła zajrzec do hurtowni na Włosciańska, mają tam naprawdę
        duży wybór, (nie wiem ile potrzebujesz, w tej hurtowni można kupic najmniej
        0,5 kg), więc musisz skierować jeszcze prośbę do warszawianek, może któras tam
        się zaopatruje. I jeszcze jedno, dowiedziałam się, że firma Bafpol, czyli
        dystrybutor tych włóczek zerwała wszelkie umowy z hurtowniami i jeżdzi po całej
        Polsce zaopatrując tylko sklepy, wie moje pasmanterie liczą na to, że firma ta
        przyjedzie równiez do nich ze swoim asortymentem włóczek, wie pozostaje czekać
        i pytać. Aha i jeszcze dobrze zaopatrzona jest w Warszawie pasmanteria na
        Świętokrzyskiej na wysokości Pałacu Kultury, tuz przy stacji metra. Pozdrawiam
        i obiecuje ze bedę przy okazji pytać i 3 listopada będę w Warszawie , jeśli do
        tego czasu nie kupisz to tam tez zapytam. Teresa.
        • muumucca Re: o zgrozo! 07.10.06, 17:07
          Polo pojawiła się w Kolorowym Motku, bez zdjęć co prawda ale chyba wstawią...
          Jeden kolor nazywa się "marchewka", może napisz do nich i sprawdź czy to ten.
          • muumucca Re: o zgrozo! 07.10.06, 17:11
            a tak nawiasem mówiąc... gryzie ta polo?
    • kaja500 Re: o zgrozo! 07.10.06, 21:44
      Tutaj chyba mają:
      glinki.com/?l=8vcqo6
      • patik2 Re: o zgrozo! 09.10.06, 11:43
        DZIĘKI SERDECZNE !!! Teresko dziekuję za pomoc, jestem z Nowego Sacza ale bywam
        w W-wie! Tak to ta w kolorowym motku (do tej pory nie było), juz szybciutko
        puszczam zamówienie!!!!
        Wiedziałam ze Forum i dziewczyny sa bardzo pomocne, jeszcze raz dziękuję!

A ogólnie włóczkę polecam,!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka