hada131 06.10.06, 12:36 smutkiirobotki2.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?264578 bardzo proszę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agniesia_f1 Re: ktoś mnie prosił o tłumaczenie raglanu 06.10.06, 13:29 to ja, dziękuję baaaardzo serdecznie. A dzisiaj rano zaglądałam na Twojego bloga czy coś już jest ) Odpowiedz Link
agniesia_f1 Re: ktoś mnie prosił o tłumaczenie raglanu 06.10.06, 13:36 a moge jeszcze zapytać co oznacza:eskimo i highlander ?? czy to są jakieś gatunki włóczki ?? I czy to robi się bezszwowo na okrągłych drutach ? i od dołu?? Mam mnóstwo pytań i wątpliwości bo nigdy jeszcze nie robiłam z tak dziwnego jak dla mnie opisu. Na razie po przeczytaniu jestem przerażona Odpowiedz Link
hada131 Re: ktoś mnie prosił o tłumaczenie raglanu 06.10.06, 14:58 highlander i eskimo to dwa rodzaje tego sweterka. eskimo jest prbiony sc. gladkim prawym a highlander śc gł lewym czyli po prostu na drugiej stronie. Sweter wbrew pozorom robi się bardzo łatwo (też mnie opis przestraszył). Zaczyna się od dołu na okrągłych drutach. Przygotuj sobie też druty na krótkiej żyłce albo pończosznicze do rękawów. Jak będziesz miała jakieś pytania to pisz śmiało. Ja bym już prawie skończyła gdyby nie różne odcienie włóczki. teraz muszę pruć i zacząć od nowa pozdr. Odpowiedz Link
agniesia_f1 Re: ktoś mnie prosił o tłumaczenie raglanu 06.10.06, 15:03 dzięki Hada, właśnie czytałam o Twoim pechu -biedactwo. Na pewno sie odezwe jak sobie nie dam rady Odpowiedz Link
aiszka4 Eskimo i Highlander 06.10.06, 22:01 To włóczki z Garnstudio. A tu karty kolorów: www.garnstudio.com/lang/en/visgarn.php?garn=Eskimo www.garnstudio.com/lang/en/visgarn.php?garn=Highlander Odpowiedz Link