mareju 14.07.07, 20:14 Proszę o podpowiedź jak znaleźć na osince robótki na drutach? Bo ja sie nie moge połapać. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qanna Re: osinka robótki 14.07.07, 20:38 Tu masz stronę wyjściową do robótek na drutach i szydełkiem club.osinka.ru/viewforum.php?f=12&sid=d97afcc05cd1dfbd369bc94576d71394 a tutaj temat - "beret" club.osinka.ru/viewtopic.php?t=3186&postdays=0&postorder=asc&&start=0 Odpowiedz Link
bpieniazek1 Re: osinka robótki 15.07.07, 16:27 Druty to po rosyjsku "spicy". Jeśli znasz cyrylicę, potrafisz wyszukać. Na pierwszej stronie, którą podała ci qanna masz listę różnych tematów. Trzeba w nie po prostu wchodzić, bo czasami jest np. temat "letnie sukienki" i są tam robótki szydełkowe i na drutach. Powodzenia w szukaniu i trać za dużo czasu na oglądanie; lepiej wziąć druty do ręki i do roboty Pozdrawiam Basia Odpowiedz Link
maladanka Re: też w osince i nie mogę znależć 16.07.07, 09:51 Pomimo,że ja z pokolenia, gdzie uczono rosyjskiego, utknęłam.Był wątek na osince o bieżących robótkach club.osinka.ru/viewtopic.php?t=16114&postdays=0&postorder=asc&&start=2580 i chyba jest założona druga część.Ale gdzie? Guglałam bez skutku lub nieumiejętnie.Ewentualnie gdyby ktoś przeprowadził starszą panią ??) Odpowiedz Link
qanna Re: też w osince i nie mogę znależć 16.07.07, 14:09 Danusiu, nie ma drugiej części. Koniec wątku pokazałas,a tytuł wylądował na 2- giej stronie "wjazania". Odpowiedz Link
bpieniazek1 Re: też w osince i nie mogę znależć 16.07.07, 14:12 Nie wiem, skąd wniosek, że założono drugą część. Link, który podałaś jest akurat do ostatniej strony (174)i chcąc prześledzić cały wątek trzeba się po prostu cofać (u dołu strony są numery lub nacisnąć PREDUDUSZCZIEJE). Na następne trzeba zwyczajnie poczekać, aż rosjanki dopiszą. Pozdrawiam Basia Odpowiedz Link
maladanka Re: może macie rację, ale... 16.07.07, 14:45 dlaczego pomyslałam,że jest c.d. wątku? Poniewaz np."pochwastuszki" mają już 7 części, tłumaczenia chyba 4 ,wątek dla "krupłych dam" czyli pań pełniejszych też juz ma sporo części, mniej więcej co 200 stron, zaczyna się kolejna część danego wątku.ostatni wpis na wątku mnie interesującym jest z 11 czerwca - nie che mi się wierzyć,żeby nikt nie napisał przez miesiąc? Odpowiedz Link
maladanka Re: macie rację, 16.07.07, 14:51 Ha,teraz się wślipiłam - macie rację - jest prawie miesiąc przerwy we wpisach! A "ijul" i "ijun" - to jedna maciupeńka literka na końcu - i teraz dostrzegłam, okulary pora zmienić! Dziękuję za zainteresowanie i mam nadzieję,że wątek sie okazał inspirujący Odpowiedz Link